Kryptoautomatizované obchodování

Proč jsou algoritmy tak důležité pro obchodování s kryptoměnami

Jak víme zde na Coinrule, obchodování je těžká disciplína. Algoritmy jsou jen jednou částí obchodování s kryptoměnami, o které by měl vědět každý.

Jednou mi jeden z nejzkušenějších obchodníků, které znám, řekl, že stát se dobrým obchodníkem také znamená stát se lepším mužem. Znělo to jako docela vynucené prohlášení a možná tomu tak skutečně bylo, ale jedna věc, která je 100% jistá, je, že obchodování potřebuje přístup, odhodlání, disciplínu a hodně studia a výzkumu.

Přesto každý den lidé na celém světě obchodují s finančními aktivy s jediným jednoduchým cílem: NÍZKO NAKUPOVAT, VYSOKO PRODÁVAT! A počet lidí, kteří sledují tento konečný cíl, rychle roste díky vzestupu nové fascinující třídy aktiv kryptoměn. Proč?

Protože kryptoměny představují budoucnost financí a velmi pravděpodobně naruší většinu obchodních odvětví, jak je známe. Kromě inovativních a revolučních nápadů podporujících nárůst kryptoměn nabízí tato nová třída aktiv obchodníkům velmi zvláštní vlastnosti ve srovnání s „tradičními“ finančními aktivy. Moderní finanční trhy lze analyzovat ze dvou opačných hledisek: základního a technického. Někteří obchodníci používají pouze první, někteří pouze druhé, jiní používají kombinaci těchto dvou přístupů.

Kryptoměny jsou zcela novou třídou aktiv, neexistuje dostatek modelů nebo rámců, které by jim pomohly přiřadit ani odhad „skutečné hodnoty“, je téměř nemožné je analyzovat pomocí klasické fundamentální analýzy, protože ve většině případů je za tím ekonomika jsou příliš odlišné od tradičních společností, a i když by existovaly podobnosti v úrovni veřejné informovanosti o nich, bylo by často ne zcela spolehlivé nebo příliš slabé formulovat jejich úplné hodnocení.

Na druhou stranu, se stejným krypto aktivem lze obchodovat na mnoha různých místech a burzách, takže obchodníci mohou mít k analýze spoustu dat souvisejících s cenou. Někdo by mohl říci, že jen z analýzy toho, jak se cena pohybuje v čase, můžeme usuzovat na vývoj rovnováhy sil mezi poptávkou a nabídkou, které jsou hlavními hybateli jakéhokoli pohybu cen. A přichází skvělá užitečná implementace technické analýzy pro obchodování s krypto aktivy.

Důležitost tohoto aspektu často není dostatečně zdůrazněna. Vzhledem k tomu, že většina lidí, kteří obchodují s kryptoměnami, využívá strategie podporované technickými aktivy, zvyšuje se tím pravděpodobnost rozvinutí cenového modelu. Jednoduše řečeno, většinou jde cena jedním směrem jen proto, že si většina obchodníků myslí, že půjde právě tímto směrem. Pokud převážná část obchodníků na jednom trhu začne nakupovat, cena poroste. POPTÁVKA A NABÍDKA, takto viděno, obchodování není tak těžké, že?

Co tedy dělá obchodování tak těžkým? Lidská povaha, emoce a pocity mohou být pro obchodníka těmi nejhoršími nepřáteli. Každý obchodník s kryptoměnami může před stejným cenovým pohybem reagovat odlišně: strach, euforie, chamtivost a deziluze jsou pocity, které obchodník může zažít i ve stejný den a které budou mít dost negativní vliv na jeho schopnost přijímat racionální rozhodnutí.

To je důvod, proč má obchodní bot potenciál výrazně zlepšit vaše obchodní výsledky, pokud jste již zkušený obchodník, nebo může poskytnout snadný způsob, jak se dostat do obchodování jako začátečník.

"Trh neví, jestli jste long nebo short, a je mu to jedno. Vy jste jediný, kdo je emocionálně zaujatý svou pozicí. Trh jen reaguje na nabídku a poptávku, a pokud mu fandíte jedním směrem, vždy někdo jiný tomu fandí stejně silně, že to půjde opačně." Marty Schwartz

Tohle je Coinrule hlavním cílem je zefektivnit a zároveň zjednodušit obchodování s kryptoměnami. Trhy běží 24 hodin denně, 7 dní v týdnu po celém světě, takže je nemožné plně využít jejich potenciál bez obchodního algoritmu, který se stará o vaše pozice, i když spíte!

Následuj nás na

@CoinRuleHQ

linkedin https://www.linkedin.com/company/coinrule/

Podívejte se na naši ZDARMA e-knihu o obchodování s kryptoměnami – https://coinrule.io/blog/category/ebook/