automatizovaná obchodní strategie
Kryptoautomatizované obchodování

Jak rozpoznat „zdravý“ vzor akumulace na altcoinech

Za prvé, Veselé Velikonoce! Tohle bude prodloužený víkend prázdnin, takže je lepší, aby v těchto dnech běžela některá automatická pravidla obchodování. Crypto markety nikdy nespí, ale všichni si občas potřebujete pořádně odpočinout.
S našimi automatickými obchodními strategiemi můžete chytit jakoukoli příležitost 24 hodin denně, 7 dní v týdnu coinrule!

Bitcoin vypadá stále docela solidně, vezmeme-li v úvahu omezený retracement, který na něm zažil čerpadlo za původní cenu. V tuto chvíli zatím žádné znepokojivé známky prudkého stažení a když je volatilita BTC nízká, všichni víme, že altcoiny mohou kdykoli poskytnout obrovské příležitosti k zisku.

graf ceny bitcoinu, solidní vzestupný trend. řada vyšších minim pod odporem
Graf ceny bitcoinů. Série vyšších minimů pod odporem

Nejvíc se mi na těchto nedávných dobách v kryptoprostoru líbí, že pesimistické zprávy jsou zveřejňovány méně často a k nejvýznamnějším pohybům trhu nyní dochází na dobrých zprávách, někdy dokonce i tehdy, když byly tyto zprávy nějak očekávány. To je významný znak posunu současných tržních podmínek.

V minulých týdnech uvedli jsme, že by to mohl být skvělý čas na hromadění altcoinů. Nyní bych rád upozornil na jednu zásadní věc,
ne všechny altcoiny jsou stejné a pravděpodobně až přijde nová „altseason“, ne všechny vyletí stejným způsobem.

Celkově, víceméně, všichni by měli těžit ze změněného celkového smýšlení na trhu, ale naším primárním cílem je optimalizovat naše výnosy, takže bychom neměli být spokojeni, když se nám vrátí pytel altcoinů, řekněme těch 50 %, pokud nějaký ostatní coiny ve stejném časovém období vrátily 200 %.

Pamatujte, že pokud se některé z vašich coinů vrátí 3-4x, můžete získat zisk a reinvestovat do jiných kryptoměn, které jsou v dřívější fázi tržního cyklu. Nejdůležitějším pravidlem v tomto případě je mít zavedený stop loss (nebo v tomto případě trailing stop), takže bude zaručena alespoň minimální úroveň zisků. Ale o tom si povíme (doufejme!) v dalších dílech!

Jak bychom si nyní měli vybrat mince ke koupi?

První možností je držet se těch projektů, které znáte DYOR. Doing-Your-Own-Research je vždy rozumný přístup, protože mnoho názorů, které najdete na Twitteru, Redditu nebo jiných komunitách, jsou často vymyšlené, pouze bude konečným cílem napumpovat nějaké shitcoiny.

Za druhé, podívejte se na grafy a při analýze cen vždy najdete všechny relevantní informace o stavu mince. Pevně ​​věřím v akci ceny, graf mincí zahrnuje většinu věcí, které byste měli vědět o dynamice poptávky a nabídky, které jsou nakonec hlavními hnacími silami ceny.

V těchto dnech se dívám na mnoho grafů a řekl bych, že některé jsou v pohybu již měsíce: Ravencoin a Binance se od začátku roku vrátily o více než 300 %, také Litecoin, Cardano a Eos vykázaly skvělé výkony.

Pravděpodobně si tedy udrží dobrý výkon, ale pokud hledáte lepší riziko / odměna obchody, pravděpodobně se budete muset podívat na grafy s různými vzory.

Hlavní kryptovýkon s vysokou kapitalizací YTD
Masivní výnosy RVN, BNB, LTC, EOS a ADA od začátku roku 2019

To, co hledám od altcoinů, které chci v příštích týdnech nashromáždit, jsou solidní oblasti podpory a střední až nízké kapitalizace, které mohou potenciálně nést výraznější rozpětí růstu.

Zde je můj tip: když se podíváte na graf celkové tržní kapitalizace altcoinů, s výjimkou bitcoinu, uvidíte, že od minima, které jsme měli v prosinci 2018 (cenová divergence může být spatřena na minimech, btw), následující lokální minima jsou postupně vyšší, což podtrhuje dobrý nákupní tlak, který by měl poskytnout vynikající podporu v případě budoucího protivětru.

RSI také potvrzuje zdravý a udržitelný vzestupný trend. Takže toto chci vidět v altcoinech v mé tašce v následujících měsících.

Vzestupný trend altcoinů od minima v prosinci
Trvalý vzestupný trend altcoinů od minima v prosinci 2018

Chcete-li uvést příklad, podívejte se na Ncash. Série nižších minim z prosince není technicky dobrým ukazatelem. Znamená to, že projekt nemá budoucí potenciál? NE! akorát trh zatím preferuje jiné projekty.

Ať se vám to líbí nebo ne, trh má vždy pravdu!

NCASH série nižších maxim a minim.
Ncash downdrend může trvat dlouhou dobu, než se rozpadne

Projekt, který, jak se zdá, trh více oceňuje, je Neblio, zde série vyšších minim lépe sleduje vzorec, který celkově zažívá trh s altcoiny.

Vyšší minima Neblio ukazují silný nákupní tlak
Vyšší minima Neblio ukazují silný nákupní tlak

Když identifikujete altcoiny, které chcete akumulovat, můžete nastavit automatickou obchodní strategii Coinrule, příklad:

Automatizovaná obchodní strategie pro akumulaci vybraných altcoinů při poklesu cen
Automatizovaná obchodní strategie pro akumulaci altcoinů při poklesu cen

Tímto způsobem můžete využít cenové propady u vybraných altcoinů a nakupovat bez nich FOMO.

Vytvořte nyní vaše automatizovaná obchodní strategie za minutu!

Následuj nás na X pro další pohledy na trh a obchodní nápady.

Obchodujte bezpečně!

Vezměte prosím na vědomí, že nic z výše uvedeného není investičním poradenstvím. Obchodování a držení kryptoměn zůstává vysoce rizikovou investicí, která je vhodná pouze pro uživatele, kteří jsou ochotni trávit čas vlastním výzkumem.