Coinrule Automatizované obchodování: Chris
Kryptoautomatizované obchodování

Seriál Life of a Trader: Chris Haslam

Seriál Život obchodníka, Coinrule: Chris Haslam

Jedna z věcí, na které nám záleží nejvíce Coinrule jsou naši uživatelé. Rádi s nimi spolupracujeme. Jejich osobní a subjektivní pohled často poskytuje velmi zasvěcenou zpětnou vazbu, kterou bereme v úvahu při vývoji nových funkcí nebo vylepšení již dostupných.

Zde je rozhovor, se kterým jsme vedli před několika dny Chris Haslam. S Chrisem jsme se setkali minulý rok, kdy naše alfa verze ještě nebyla vydána. Můžeme říci, že viděl Coinrule hned od prvních dnů.

Ruben  
Ahoj Chrisi, děkuji, že jsi se ke mně dnes připojil Coinrule! Nejprve bych se vás rád zeptal na vaši minulost a na to, jak jste se dostal ke kryptoměnám.

Chris  
Poprvé jsem koupil Crypto v roce 2014 a experimentoval jsem s těžbou na cloudových poskytovatelích a měl jsem určitou automatizaci pomocí AWS spotových cen, takže když se podívám zpět, bylo to docela brzy.

Krypto pak vstoupilo na velký medvědí trh, a pokud si myslíte, že se kryptoměna cítí „brzy“, nyní si představte, jaké to bylo tehdy, když se coiny snažily najít větší užitek nebo objem. Pamatuji si, že jsem se během roku 2015 díval na své portfolio a bylo efektivní bezcenný, a top 10 na Coinmarketcap pak vypadalo úplně jinak!

Coinmarketcap 10 nejlepších kryptoměn v roce 2014
CoinMarketCap top 10 coinů v květnu 2014

Ve stejné době, kdy jsem podnikal, vytvořil Deloitte Fast 500, takže abych byl upřímný, neměl jsem čas žonglovat s oběma. Později jsem investoval do řady společností, včetně prvního kola Monzo a první program společnosti Ignite v Manchesteru tak získal určitou expozici různým typům investování, jako jsou počáteční kola.

V roce 2017 jsem se vrátil do kryptoprostoru a více se do něj zapojil a během té doby jsem měl také dceru, takže jsem se často přistihl, že dělám noční směnu. To ve skutečnosti fungovalo dobře, přestože krypto trh nikdy nezavíral jako tradiční trhy, denní uzavření svíčky mělo často větší pohyby a cenovou akci v 1:XNUMX.

Během těchto rušných časů jsem byl zapojen do několika komunit, které mají dobrý průsečík open source, forexu, účetnictví a dalších prostředí, které se zdánlivě obecně doplňují a navzájem si pomáhají.   

V roce 2018 jsem šel naplno do králičí nory a celý rok jsem strávil na plný úvazek v Crypto. Automatizoval jsem masternody pomocí Dockeru Odin, řetězec zaměřený na soukromí a od té doby se připojil k jejich týmu správy. Udělal jsem několik příspěvků s otevřeným zdrojovým kódem a zúčastnil jsem se různých setkání a konferencí o kryptoměnách.   

Když se učíte o nových technologiích, open source, ekonomii, kryptografii a trzích, skoro to vypadá, jako byste se vrátili na univerzitu, pokud jde o úrovně učení. Když to zkombinujete s extrémně volatilním trhem, je to rozhodně jedna z nejtěžších věcí, na kterých jsem dosud pracoval.

Ruben
Jak si našel Coinrule?

Chris
Našel jsem tě na AndělSeznam. Povídali jsme si a ten nápad se mi líbí. Také během svého každodenního života využívám některé služby zahrnující logiku IFTTT.

Pracoval jsem na co největší automatizaci svých různých krypto strategií, ale není to snadný úkol a může trvat několik let, než se zdokonalím, takže jsem se díval na jiné možnosti.

Líbila se mi myšlenka za projektem. Vždy se mi líbila myšlenka 'když tohle, tak tamto' pro Crypto po použití podobných služeb pro domácí automatizaci, tj. „pokud se spustí alarm, rozsviťte světla“.

Obchod s kryptoměnami lze rozdělit na něco jednoduchého a podobného, ​​„pokud k této události dojde, kupte si tuto minci“, což může být spouštěcí mechanismus, jako je objem, nebo možná nějaký jiný zdroj jako „John Mcafee na Twitteru“

Ruben
Miloval jsem část, kde říkáte, že 24/7 kryptotrh dokonale vyhovuje „Daddy-duties“, možnost obchodovat v nočních hodinách je velmi zajímavý způsob, jak optimalizovat svůj den, to je vynikající bod!

A také bych rád podtrhl vaše chytré načasování. V roce 2015 jste se dostali z stagnujícího trhu a rozhodli jste se investovat do projektů s vyšším potenciálním výnosem. Když už o tom mluvíme, chtěl jsem vám ukázat graf, na který jsem nedávno narazil při čtení an článek z Reuters.

VC kapitál proudí do krypto společností v roce 2018

Můžeme vidět, že i když cena během roku 2018 prudce klesla, ve stejnou dobu společnosti Venture Capital nalévaly spoustu peněz do krypto startupů. A data říkají, že jen v roce 6 bylo investováno kolem 2018 miliard dolarů a tento trend pokračuje i v roce 2019. Je docela bezpečné předpokládat, že se jedná o trh v každé fázi, a když tento tok peněz přinese dobré výsledky od roku 2019 v následujících letech se to projeví i na cenách kryptoměn. Co myslíš?

Chris
Myslím, že jakmile získáte všechno z investování Andreessen Horowitz v Cryptokitties až po vícenásobné akvizice Coinbase (viz Paradex a Vydělat) v kombinaci s příchodem Bakkt & Fidelity se rok 2019 jeví jako extrémně pozitivní rok.

Kromě zvýšených investic do rizikového kapitálu si myslím, že stojí za to odkázat na skutečné objemy. V roce 2019 již my překonal objem obchodování jsme byli svědky v roce 2017 na vrcholu býčího trhu. Ve skutečnosti BTC překročil objem 10 miliard každý den v dubnu. Zdá se, že Binance v tuto chvíli také letí.

Ruben
Ano absolutně. Když mluvíme o Binance, moje další otázka se týká jejich Launchpadu. Během roku 2017 daly ICO silný impuls k růstu cen, myslíte si, že nabídky Initial Exchange mohou být podobným katalyzátorem cen v roce 2019?

Chris
Navzdory tomu, že jsem v Cryptu několik let pasivně i aktivně, stále jsem se nikdy nezúčastnil ICO a zmeškal jsem své první IEO s BitTorrentem, takže v této oblasti nemám velké zkušenosti. Během prvních několika dnů jsem však vstoupil do BTT a udělal jsem z toho obzvlášť dobře, protože to udělal 3x za 2 dny, ale nyní klesl na historická minima, což není zábavné, pokud vás chytne šílenství a koupil top.

BNB graf od roku 2017

Myslím, že IEO je jedním z prvků, který BNB pomůže, ale obecně se zdá, že Binance odvádí všestrannou slušnou práci a líbí se, že jejich CEO CZ má také osobnost. Binance Coin má úžasný výkon, na celém medvědím trhu se neustále zvyšuje o faktor X.

Hodně se mluvilo o hedgingových strategiích pro medvědí trhy, přičemž stablecoiny jsou možností, jak sedět mimo trh, ale bez konverze zpět na Fiat. Představte si, že byste místo toho drželi část svých zisků v BNB.

Nikdy bych však nedoporučoval pronásledovat zelené svíčky a vzhledem k neustálému skvělému výkonu Binance je spravedlivý předpoklad, že se v určitém okamžiku vrátí zpět.

Ruben
BNB je jistě jednou z nejpůsobivějších coinů na trhu, kromě úvah založených na technické analýze skutečně posouvá vývoj technologií nahoru a DEX, jak jste říkal, je jednou z jejich velkých nedokončených věcí. .

Dalším horkým tématem těchto dnů je „sága“ Bitcoin Satoshi Vision. O zprávách se šíří spousta drbů, ale to se také projevilo ve velké volatilitě. A víme, že volatilita často přináší skvělé obchodní příležitosti, co myslíte?

Chris
Znám několik obchodníků, kteří se zabývají chytáním nožů, a to může být velmi ziskové. Udělám to pouze pro projekty, které projdou základy, a věřím v (BSV rozhodně není jeden z těch!).

Podle mého názoru je to riskantní, coiny, které zažívají velké a náhlé propady, jsou často způsobeny špatnými zprávami, kterými může být FUD nebo projekt ve vážných potížích. Krypto je dostatečně volatilní, jak to je, takže snažit se chytit tyto projekty na úplném dně není strategie, kterou používám nebo kterou bych doporučil.

Graf BSV přesahuje všechna časová minima
BSV dosáhlo dna kolem předchozích historických minim

Použil jsem indikátory, jako je Fisherova transformace, které mohou být užitečné pro identifikaci zvratů nebo místního dna, a když se použijí spolu s předchozími úrovněmi podpory, mohou poskytnout zvláštní jistotu pro obchodní položky. Moje nastavení je na 200 období, takže pro nedávno uvedené mince, které ještě nejsou k dispozici.

Ruben
Dodal bych, že se jedná o typickou situaci, kdy obchodník musí provést řádné ohodnocení řízení rizik, aby zabránil významným ztrátám. Je také nezbytné zvážit supporty a rezistence, ale na druhou stranu by mohly ztratit svou užitečnost, pokud by se podmínky na trhu radikálně změnily.

Opravdu oceňuji skutečnost, že jste ukázali graf Litecoin hned po vizi Bitcoin Satoshi.

Často vidíme mnoho grafů, které mají všechny stejný vzor sestupného trendu, stejně jako BSV, ale pro mě jsou nejzajímavější mince ty, které mají zcela odlišné vzory, protože to velmi pravděpodobně znamená, že se s touto mincí něco děje a tam jsem myslíte, že můžete najít nejlepší příležitosti. Když už o tom mluvíme, další coin, který opravdu vyniká, je Basic Attention Token, který již několik týdnů patří mezi nejvýkonnější kryptoměny v top 20. Minulý měsíc jsme také zveřejnili býčí obchodní nápad o BAT, který by fungoval docela dobře!

Budeme o tom mluvit v budoucnu a uvidíme, jak se to bude vyvíjet, protože jsem si jistý, že toto jsou vzrušující časy na krypto trhu, takže jsem velmi zvědavý, jak vše dopadne v nadcházejících týdnech

Chris
Litecoin je zajímavý, protože už nějakou dobu vede bitcoinové pohyby, takže jej lze často použít pro heads-up o pohybech BTC, pokud sledujete v kratším časovém rámci. Při mých posledních obchodech Litecoin překonal BTC přibližně 2.5x, což není špatné vzhledem k tomu, že jde o 5 nejlepších coinů

LTC obrovský nárůst cen v roce 2019

Když se vrátím k Fisher Transform Indicator, koupil jsem Litecoin 16. prosince kvůli dvojitému dnu indikátoru. Bylo jasné, že to byl dobrý vstup.

Ruben 
Děkuji moc za tvůj čas, Chrisi. To byla zábava. Měli bychom to udělat znovu!

Chris  
Jasně, na zdraví!