Kryptoautomatizované obchodování

Limit objednávek nyní k dispozici na Coinrule

Co jsou limitované příkazy?

Limitní příkaz je příkaz, který odešlete do knihy příkazů za konkrétní cenu, tzv. „Limit“. Obchod bude proveden pouze v případě, že cena na trhu dosáhne této ceny nebo ji překročí – odtud název „Limit“. Váš obchodní systém je nyní efektivnější díky limitovaným příkazům Coinrule.

Proč se používají limitní příkazy?

Limitní příkaz má tu výhodu, že můžete obchodovat za přesně stanovenou cenu, ne-li za lepší. Limitní příkazy mohou být výhodné, zejména při obchodování s mincí, která je vysoce volatilní nebo má a široký rozpětí nabídky a poptávky. Nákup coinu na trhu s nízkou likviditou s velkým rozdílem mezi „nabídkami“ (tj. kupujícími ochotnými nakupovat za určitou cenu) a „žádanými“ (tj. prodávajícími ochotnými prodat za určitou cenu) přináší riziko nákupu nebo prodeje. za cenu, která je daleko od vaší požadované ceny. Standardní „tržní příkaz“ provede obchod za jakoukoli cenu, kterou může získat, ale „limitní příkaz“ se provede pouze za stanovenou cenu (nebo vyšší/nižší v závislosti na tom, zda prodáváte nebo nakupujete).

Jak vám limitní příkazy mohou ušetřit poplatky

„Tvůrce trhu“ je strana, která poskytuje likviditu pro knihu objednávek zadáním objednávky, která může být v budoucnu splněna., to „vytváří“ trh, zatímco „taker“ trhu spotřebovává likviditu knihy „přijímáním“ příkazů z knihy objednávek. „Taker“ je někdo, kdo se rozhodne zadat objednávku, která je okamžitě vyplněna existující objednávkou v knize objednávek. 

Některé burzy fungují na základě struktury poplatků maker-taker, které poskytují různé poplatky za obchodování tvůrcům a odběratelům, poplatky maker na burzách jsou obecně nižší než poplatky příjemcům, protože burzy motivují poskytovatele likvidity. Jakmile se objednávka dostane do knihy objednávek, pokud se tato zaplní ihned, bude účtován poplatek za příjemce (vyšší). Na druhou stranu, pokud objednávka nějakou dobu leží v knize objednávek, bude výměna účtovat výrobní (nižší) poplatek. Můžete tak ušetřit poplatky používáním limitních objednávek, pokud se nevyplní okamžitě.

Zapněte používání limitních příkazů Coinrule

Coinrule nedávno spustila limitní příkazy jako novou funkci. Existuje mnoho způsobů, jak tuto novou funkci využít. 

Nejjednodušší způsob je zadat přímou objednávku a v rozevírací nabídce vybrat „limitní příkaz“. Akční blok. Limitní cena je automaticky nastavena na poslední obchodovanou tržní cenu, tj. „aktuální aktuální cena“ v okamžiku spuštění podmínky. Vyplnění objednávky může chvíli trvat, ale v případě dokončení budete mít kontrolu nad přesnou realizovanou cenou.

Můžete také použít různé varianty a provést úpravy předem navržených šablon, jak je vidět níže:

Začleněním limitních příkazů do vašich pravidel omezíte vliv rozpětí mezi nabídkou a poptávkou na váš obchodní systém. Provedení pokynu může na nelikvidních trzích trvat o něco déle, pokud vůbec někdy, ale to zajišťuje, že pokyn bude pokaždé proveden za nejlepší možnou cenu. Navíc při obchodování s coiny s nízkou tržní kapitalizací může mít každá transakce vliv na cenu. Použitím limitních příkazů tedy nemůže být cena, za kterou se příkaz provede, zvýšena jinými obchodníky. Navíc při použití limitního příkazu je cena, za kterou obchodujete, často lepší než při obchodování s tržními příkazy. 

I když může být rozdíl při použití malého množství zanedbatelný, když zvětšíte velikost objednávky, rozdíl bude značný. Například: pokud kupujete Ripple (XRP) v hodnotě 4,000 0.00058 USD za tržní cenu, rozpětí mezi nabídkou a poptávkou je v tuto chvíli 100 USD. To je při obchodování 4,000 $ mizivá částka, ale jak zvyšujete množství, tato částka se začíná zvyšovat. Při 2.32 XNUMX dolarech byste prohráli XNUMX dolaru.

Počkejte na svou cenu

Další způsob, jak využít limitní příkazy na Coinrule je nastavit konkrétní cenu, za kterou chcete objednávku vyplnit. Je to podobné, jako když nastavíte normální limitní příkaz za konkrétní cenu. Pravidlo se uplatní pouze v případě, že cena je 0.18 $ nebo vyšší, jak je uvedeno níže, což zajistí, že spread mezi nabídkou a poptávkou a nelikvidita na burzách vás nepříznivě neovlivní. 

Integrace této nové funkce do již existujícího pravidla se může ukázat jako efektivní, protože může zlepšit cenu, za kterou je příkaz realizován.

Níže uvedený příklad ukazuje rozdíl v provádění obchodu s tržním a limitním příkazem na stejnou minci ve stejnou dobu. Bot zároveň odešle příkaz, limitní příkaz však čeká na provedení za o něco lepší cenu než tržní příkaz.

Popis pravidla:
Obchodní historie:

1) Tržní příkaz
2) Limitovaná objednávka

Důvodem je to, že rozpětí mezi nabídkou a poptávkou u této mince ovlivňuje konečnou realizovanou cenu tržního příkazu. Rozdíl je v tomto případě opět poměrně malý, nicméně při obchodování s velkými částkami kapitálu může tento malý rozdíl skončit úsporou pěkného množství peněz.

Zajištění maximálního výkonu

Normálně mají limitní příkazy tu nevýhodu, že nemusí být provedeny, protože nedosáhly požadované ceny. Nicméně, Coinrule může pomoci posunout se o krok dále! Můžete nastavit bezpečnostní rozsah pro provádění limitních příkazů.

Cenové rozpětí vašich limitních příkazů můžete spravovat na stránce nastavení. Vyberte požadovaný rozsah, k dispozici jsou přírůstky po 0.5 %.

Tak funguje.

– Pravidlo se spouští s cenovou podmínkou BTC na 9000 USD
– Související akcí je nákup BTC pomocí limitního příkazu, na stránce nastavení jste zvolili marži 1 %.
– Bot odešle nákupní objednávku s cenovým limitem 9090 (9000 + 1 %).

To pomůže zajistit, že většina limitních příkazů bude vykonána, spíše než aby zůstali uvězněni s nevyplněnými příkazy. Tato funkce je zvláště užitečná na nelikvidních trzích ke zvýšení míry exekucí způsobem, který zajišťuje maximální cenovou bezpečnost. 

Celkově může být tato nová funkce při používání cenným doplňkem vaší sady nástrojů Coinrule k vytvoření pravidel. Tato funkce může mít řadu výhod, podle vašich preferencí a cílů, přidáním bezpečnostního rozsahu můžete výrazně zlepšit svou míru provádění. S tímto přídavkem nyní můžete pokračovat v obchodování Coinrule o jeden krok dále.

UPOZORNĚNÍ

Nejsem analytik ani investiční poradce a nic v tomto článku nepředstavuje investiční poradenství. Vše, co zde uvádím, je čistě orientační, informační a vzdělávací. Všechny informace obsažené v mém příspěvku by měly být nezávisle ověřeny a potvrzeny. Nemohu být shledán odpovědným za jakoukoli ztrátu nebo škodu způsobenou na základě těchto informací. Uvědomte si prosím rizika spojená s obchodováním s kryptoměnami