Vydělávejte peníze pomocí kryptoměn
Kryptoautomatizované obchodování Obchodování s roboty Obchodování Tipy

Jak spravovat svá krypto aktiva – Nejlepší strategie pro zvýšení výnosů

Když už mluvíme o kryptoměnách, někteří lidé říkají "Jsem tu jen kvůli technologii!" a nevadí jim denní pohyby cen. Pro někoho to může být pravda, ale naprostá většina těch, kteří kupují a prodávají coiny, to dělá z jednoho hlavního důvodu: vydělat peníze. Jaké jsou tedy nejlepší strategie pro správu vašich kryptoměn?

Kryptoměny pravděpodobně představují třídu aktiv s nejlepším profilem rizika a odměny pro investory. Není divu, protože obchodování s kryptoměnami může být z hlediska potenciálních výnosů tak přitažlivé. Ale jak vydělat peníze pomocí kryptoměn?

Dlouhé strategie

V obchodní terminologii a dlouhý strategie znamená mít pozici, která těží v případě zvýšení ceny podkladového aktiva. Když si koupíte coin, zakládáte dlouhou pozici a očekáváte, že cena odtud poroste. Můžete zadat jednu nákupní objednávku a ponechat si tyto mince jako dlouhodobou investici. Ty jsi HODLING bez ohledu na to, jak se bude cena pohybovat, protože věříte, že v budoucnu bude cena výrazně vyšší. V takovém případě možná budete chtít své mince bezpečně uložit do vyhrazené peněženky. V dnešní době existuje spousta možností, záleží na vašich potřebách. Jako dlouhodobý Hodler, zde najdete seznam nejlepších způsobů, jak uložit své coiny.

Další možností je zadat různé nákupní objednávky v různých časech. Tímto způsobem řídíte volatilitu ceny. Pokud rozložíte své nákupní objednávky na dostatečně dlouhé období, můžete získat nižší průměrnou cenu, protože využijete doby, kdy cena klesá. Tento přístup je známý jako DCA, Dollar-Cost Averaging.

Způsob, jak optimalizovat takovou strategii, je nakupovat více v obdobích, kdy cena klesá, takže svou průměrnou nákupní cenu ještě snížíte.

Obchodní bot je efektivnější než obchodník, který to dělá, protože automatizovaný obchodní systém nemá žádné pocity, takže se nebojí nákupu v době čerpání. A to jsou přesně ty časy, kdy přicházejí ty nejlepší příležitosti!

DCA strategie na BTC
Akumulujte bitcoiny, když cena klesne s Coinrule

Chcete tuto strategii ještě více optimalizovat? Zatímco shromažďujete svou oblíbenou minci, zároveň můžete získat zisk z části svého držení. Tímto způsobem můžete prodat své coiny zpět do své základní měny a budete mít více alokací na delší provoz vaší strategie.

Akumulujte bitcoiny a zároveň s nimi berte částečný zisk Coinrule

Dlouhé/Krátké strategie

Pokud přijmete dlouhodobou strategii, měli byste být připraveni odolat volatilitě trhu. Možná nejste citliví na denní cenové výkyvy a zprávy související s několikadenním poklesem trhu vás neovlivňují. Pokud ano, na druhou stranu byste mohli zhodnotit možnost profitovat z poklesu trhu. Toto je nejlepší strategie pro správu vašich kryptoměn, pokud jste aktivním obchodníkem.

Pokud máte portfolio kryptoměn, mohlo by být výhodné otevřít pozici, která profituje z poklesu ceny. Zajistili byste své portfolio, snížili byste riziko a volatilitu svých výnosů. 

V dnešní době existuje mnoho možností, jak vydělat peníze na krypto, ať už cena roste nebo klesá. Před lety bylo jedinou spolehlivou možností otevřít si účet na Bitmexu. Postupem času se do světel reflektorů dostali další závodníci. bybit je nyní jednou z nejlepších burz, kde můžete obchodovat s nejlikvidnějšími kryptoměnami pomocí derivátů. 

V roce 2019 přidaly všechny hlavní kryptoburzy možnost shortovat bitcoiny nebo jiné coiny pomocí různých možností. Kraken je jednou z nejstarších burz a mezi nejbezpečnější burzy. Nedávno uvolnili možnost obchodování s krypto deriváty. Rozhraní je uživatelsky přívětivé a můžete obchodovat s nízkým pákovým efektem. Ideální, pokud hledáte burzu, kde se naučíte obchodovat s těmito druhy nástrojů.

Vydělávání peněz s těmito produkty může být obtížnější a vyžaduje investování času do každodenního učení a analýzy trhu. Zde najdete několik obchodních tipů, které mohou být užitečné. 

Pasivní příjem

Pokud dáváte přednost méně aktivnímu přístupu, může to být nejlepší strategie pro správu vaší kryptopeněženky s malým nebo žádným úsilím. Svůj majetek můžete navýšit dlouhodobým HODLOVÁNÍm vašich coinů a získáváním úroků z nich. Existují dva podobné přístupy, které můžete použít.

Kryptoúrok

Svá aktiva můžete půjčovat na platformy, které vás pravidelně odměňují úrok. Funguje to úplně stejně jako bankovní účet, který úročí vaše vklady. Toto řešení je poměrně jednoduché a nevyžaduje z vaší strany velké úsilí. 

Ekosystém půjčování kryptoměn

Hlavní rozhodnutí, které byste měli učinit, je, zda chcete použít decentralizovaný nebo centralizovaný subjekt. Když si vybíráte centralizovanou/správcovskou společnost pro nakládání s vašimi prostředky, měli byste této společnosti důvěřovat. Hackování je rozšířeným problémem v kryptopodnikání a je to riziko, které byste měli velmi pečlivě posoudit. Celsia a Blockfi patří mezi významné společnosti nabízející úroky na relativně širokém spektru kryptoměn.

Některé z nejuznávanějších burz také zvyšují zájem o nabízené služby. Pokud již své coiny držíte na burzách jako Binance, Bitfinex or Kapalina možná budete chtít půjčit své coiny v rámci směny z důvodu pohodlí.

Na druhou stranu, když vkládáte své coiny do decentralizovaného protokolu, vaše důvěra jde do chytré smlouvy, která nakládá s vašimi prostředky. Obecně se jedná o bezpečnější způsob uložení vašeho majetku, ale mějte na paměti, že je třeba ověřit, že smart-contract byl auditován nebo certifikován společností třetí strany. Neauditovaná inteligentní smlouva může být hacknuta stejně jako centralizovaná společnost. Nejznámější protokoly, které můžete použít k uložení tokenu ERC-20 a získání úroku, jsou dYdX, Výrobce, Sloučenina a otočný bod páky

Ne všechny mince jsou způsobilé získat úrok. Centralizované platformy obvykle přijímají pouze nejlikvidnější kryptoměny, zatímco decentralizované platformy umožňují vklady pouze v coinech založených na Ethereu.

Staking

Pokud držíte minci založenou na konsensuálním algoritmu Proof-of-Stake, máte šanci sázka své mince a získejte také úrok. Více o rozdílech mezi PoS a Proof-of-Work coiny si můžete přečíst zde. 
V některých případech můžete svůj uzel na blockchainu snadno nastavit tak, aby byl připraven pro sázky a získání návratnosti přímo do vaší peněženky. Jindy není nastavení uzlu tak snadné, nebo byste potřebovali minimální množství coinů, abyste mohli začít ověřovat transakce (a získat odměny z vytěžených bloků). V těchto případech platformy jako StakingLabs vsadí za vás mince. Jako vždy si před vložením mincí do aplikací třetích stran proveďte svůj vlastní průzkum. Poptávka po této možnosti roste a v poslední době velké burzy jako Binance, Kucoin a Okex začali přidávat možnosti sázek.

Hornictví 

Jste tech-geek a opravdu vás zajímá více kůže ve hře kryptoměn? Pak byste mohli zhodnotit možnost těžby kryptoměn. Většina nejpoužívanějších kryptoměn je založena na protokolech PoW. To znamená, že k provedení velmi složitého matematického výpočtu k vytěžení bloku potřebujete vyhrazený hardware. Proces těžby bloků je to, co umožňuje kryptoměnám PoW fungovat. Každá transakce, která má být ověřena, musí být zahrnuta do sekvence bloků. První, kdo vytěží blok, získá transakční poplatky zahrnuté v tomto bloku a vyrazí nové mince. Takto funguje Bitcoin nebo Ethereum.

Jak jsme řekli, k těžbě kryptoměn potřebujete specifický hardware a abyste těžbou vydělali více peněz, musíte optimalizovat nastavení, aby se výkon vašeho zařízení zlepšil. Kromě toho má každá kryptoměna svůj specifický algoritmus, takže rozhodnutí, jakou minci chcete těžit, má přímý dopad na hardware, který budete potřebovat. 

Klady a zápory

Těžba kryptoměn je obecně riskantní. Na jedné straně se náklady na nastavení a provoz vašeho zařízení obvykle platí ve fiat měně. Na druhou stranu výnos, který získáte, je denominován v kryptoměně. Kolísání cen může způsobit, že těžba kryptoměn bude po delší dobu nerentabilní. Pokud však náklady na těžbu považujete za investici, z dlouhodobého hlediska by vám nashromážděné mince mohly přinést značné zisky, pokud se cena zvýší.

Můžete také použít automatizovaný systém k pravidelnému prodeji části mincí odměněných těžbou. Můžete například vložit své coiny na preferovanou burzu a poté je prodat, když jsou podmínky na trhu příznivější. To by byl docela chytrý způsob těžby!

Všechny nejlepší strategie pro správu vašich kryptoměn mohou mít své výhody a nevýhody. Můžete si vybrat tu, která lépe vyhovuje vašim preferencím, nebo můžete také zvolit kombinovaný přístup, kdy část alokace vaší investice přiřadíte některým z těchto strategií, abyste našli perfektní kombinaci pro vaše potřeby.