Zlatý kříž Crypto býčí trh 2020
Obchodování s roboty Obchodování Tipy

Crypto Bull Market je tady – tipy pro obchodování pro rok 2020

Jak se posouváme do roku 2020, máme pocit, že trh jde nahoru díky širokému, i když zatím stále mírnému optimistickému sentimentu, po kterém investoři už dlouho touží. Rok 2020 by mohl být skutečně rokem nového krypto býčího trhu.

Roky 2018 a 2019 byly pro obchodníky velmi těžké roky. Během této doby, pouze během tří měsíců, se kryptotrh obchodoval v jasném vzestupném trendu mezi dubnem a červnem 2019. Obchodníci a investoři byli tak dlouho v depresi, že mnozí hodili ručník do ringu a vzdali to. K přežití v tak obtížných podmínkách potřebujete solidní řízení souvisejících rizik a svých emocí.

Jste ještě tady? Stále obchodujete s kryptoměnami? Stále si myslíte, že bitcoin tu zůstane?

No, chvála tobě! Přežili jste zatím nejdelší krypto-medvědí trh, takže si zasloužíte to nejlepší z nadcházejícího býčího trhu.

Říká se, že co tě nezabije, to tě posílí. To platí pro biologii, byznys, finanční trhy a určitě i krypto.

Rok 2017 přilákal obchodníky, jejichž jediným cílem bylo rychle zbohatnout. Stali se chamtivými a místo toho se dostali do pasti, když si koupili vršek. Jejich největší chybou však bylo, že nezažili předchozí medvědí trhy. Zkušenější obchodníci věděli, že dosažení vrcholu trvá roky a vše může prasknout během několika dní.

Važte si svých zkušeností, protože to bude představovat cennou výhodu, kterou budete mít vůči těm, kteří v nadcházejících měsících poprvé přistoupí k obchodování s kryptoměnami.

Na druhé straně, pokud jste jedním z těch, kteří dělají první kroky do kryptoměny, zde je několik rad a obchodních tipů, které se vám budou hodit.

Jsme již na Crypto Bull trhu?

Při pohledu na bitcoinový graf z minima v prosinci 2018 můžeme jasně rozpoznat počáteční fázi akumulace, trvalý a nekontrolovatelný vzestupný trend zažehnutý prolomením kritických rezistencí na 4000 a 6100 USD a prodloužený sestupný trend z místního vrcholu na 14000 XNUMX USD.

Tři hlavní fáze trendu bitcoinu během roku 2019

Retracement cen zahájený v červenci 2019 je šokem pro všechny, kteří FOMO zaznamenali první prolomení v dubnu. Nicméně cena se ani nepřiblížila tomu, kde byla cena v březnu, a sotva dosáhla předchozí rezistence na 6100 USD. To je významný důkaz toho, že stále můžeme bezpečně předpokládat, že v dubnu začal nový krypto býčí trh a že tento cyklus stále pokračuje správnou cestou.

Bitcoin sotva prolomil 61,8% retracement Fib z minima na místní vrchol

Je to Alt-Spring?

Pokud jde o široký trh s altcoiny, zdá se, že je stále v dřívější fázi cyklu než bitcoin. V průměru cena většiny altcoinů výrazně zaostávala, zejména během druhé poloviny roku 2019, ale to také znamená, že marže pro potenciální růst ceny je větší. Zejména některé coiny vypadají solidně jak z cenového, tak z fundamentálního hlediska.

Zde si můžete přečíst více o našich oblíbených mincích v roce 2020.

Bitcoin Dominance prolomila dlouhodobou klíčovou trendovou linii

Dominance bitcoinu se prolomila pod trendovou linií, která začíná od vrcholu předchozího býčího trhu v lednu 2018. Tento signál představuje fascinující vodítko k tomu, co pravděpodobně přijde příště. Jakmile se cenová dynamika altcoinů zkonsoliduje a obchodníci a investoři získají důvěru v tento trend, podnítí to silný nákupní tlak. Tento strach z propásnutí bude poháněna třemi hlavními prvky.

  • všichni ti, kteří prodali, nyní trpí výraznými ztrátami, se budou snažit vyhnout zpětnému nákupu za vyšší ceny. Vzhledem k tomu, že cena bude stoupat stále rychleji, bude bohužel mnoho lidí nuceno nakupovat zpět za nižší než optimální ceny.

  • nově příchozí budou v pokušení velký potenciál pro růst cen a rychlé zisky. Díky této vysoké důvěře v udržitelný vzestupný trend budou méně citliví na cenu, a proto budou ochotni platit vyšší ceny.

  • Na trhu bude k dispozici méně prodejců. Cenová odolnost bude slabší, protože mnoho prodejců nebude ochotno obchodovat. Jak se cena pohybuje prudce výše, bude větší motivace k nákupu než k prodeji. Menší nabídka coinů a silnější poptávka jsou perfektní ingredience pro krypto býčí trh.

Kdy MĚSÍC?

Vše, co bylo řečeno, vydělávat na krypto býčím trhu je pravděpodobně jednodušší než na medvědím trhu, ale to neznamená, že vše bude hladké a chladné.

Myšlenka, že kryptoměny konečně dosáhnou Měsíce pomocí vhodnějšího obchodního žargonu, znamená, že cena dosáhne cíle tohoto tržního cyklu. To obchodníkům umožní inkasovat svůj zisk, opustit svou práci a odejít do důchodu na tropických plážích popíjející margarity. Bohužel je to čistá utopie!

I během nejoptimističtější fáze krypto býčího trhu bude pokušení prodávat za účelem zajištění zisku silné. Otřesy cen a náhlé poklesy budou děsivé a toto pokušení vás donutí prodat. Vždy stojí za zmínku, že během let 2015 a 2017 cena bitcoinu mezi lety 30 a 6 klesla o 2015 % 2017krát, zatímco ve stejném období vzrostla o 900 %.

Pravidelné otřesy během krypto býčího trhu

Prodej je důvtipný přístup, a to i během silného uptrendu. Vše, co musíte udělat, je předem naplánovat, kdy to udělat, abyste se nemuseli unáhlit oheň-prodej když podmínky nejsou optimální. Sestavení automatického obchodního plánu vám s tím může pomoci.

Vyloučení emocionálních prvků z vašeho obchodního plánu může jen zlepšit vaše výsledky.

Užij si jízdu!

Také pravidelně berte zisk ze svých zisků. Je to správný způsob, jak řídit riziko svého portfolia během krypto býčího trhu. Můžete reinvestovat později v době poklesu ceny nebo jednoduše vydělat peníze na splacení dluhu nebo investovat do jiných aktiv.

Nejdůležitější věcí, kterou je třeba mít na paměti, je výše vaší investice, kterou se chystáte prodat. Na základě vaší averze k riziku a potřeb si předem naplánujte výši kapitálové expozice, kterou chcete nadále investovat do kryptoměn, a kolik místo toho chcete pravidelně prodávat, když je dosaženo konkrétních cenových cílů.

Nikdy nezapomínejte, že čím více budete investovat do kryptoměn bez prodeje, tím více poroste celkový zisk díky složený efekt. Zároveň je zde větší riziko, že zůstanete uvíznutí u relativně velkého pytle mincí, jejichž cena klesla příliš rychle na to, abyste na své pozici mohli získat nějaký zisk.

Crypto tradery čeká v následujících měsících docela zajímavá doba. Trh poskytne skvělé příležitosti těm, kteří budou připraveni je chytit. Přečtěte si zde o pěti dalších obchodních tipech, jak získat to nejlepší z krypto býčího trhu.

Tyto obchodní tipy můžete uvést do praxe při vytváření automatizované obchodní strategie Coinrule. Vytvořte své pravidlo hned teď!

Obchodujte bezpečně!