5 velkých jmen v kryptoměně
Kryptoautomatizované obchodování

5 velkých jmen v kryptoměnách – kdo je kdo z blockchainu

Technologie blockchain v mnoha ohledech mění způsob, jakým žijeme. Digitální smlouvy přinášejí bezprecedentní narušení v mnoha obchodních sektorech po celém světě. Těchto 5 velkých jmen v kryptoměnách tvrdě pracuje na tom, aby se tento proces decentralizace dostal do hlavního proudu.

Zatímco legendární osobnosti jako anonymní Satoshi Nagamoto a Vitalik Buterin patří k hlavním přispěvatelům této digitální (r)evoluce, další významní lidé každý den přispívají k rozvoji kryptoprostoru.

Článek zdůrazňuje, kdo aktivně pracuje na tom, aby se blockchain stal mainstreamem, aby splnil svůj původní slib decentralizace.

CZ od Binance

Pokud jde o vlivné lidi v kryptoměnách, Changpeng Zhao je přítomen na každém seznamu. Čínsko-kanadský kodér s láskou známý jako CZ založil Binance, největší kryptoburzu na světě. Přestože vystudoval informatiku na McGill University, Montreal, Kanada, CZ nikdy nekódoval Binance. 

Úspěšný příběh CZ dnes zná každý. Nebylo tomu však vždy tak. CZ byla součástí několika neúspěšných startupů, což mu podle něj pomohlo zůstat optimistický. 

https://twitter.com/cz_binance/status/1410241470477455360

Mnoho lidí muselo předpokládat, že se zbláznil, když prodal svůj dům a vše investoval do kryptoměn. Od té doby povýšil svůj startup na přední kryptoburzu na planetě. 

Binance trvalo méně než 180 dní, než se stala top platformou pro burzu, a pravděpodobně přínos CZ je klíčem k tomuto parabolickému růstu. Od roku 2017 stojí on a jeho tým v popředí každé významné krypto inovace. 

Changpeng kombinuje svůj titul z informatiky a magisterský titul v obchodní administrativě. Tato kombinace mu pomohla vypořádat se se vším od technologie po rozvoj podnikání, marketing, finance, právní a další klíčové aspekty.  

CZ dramaticky zlepšila přístup ke kryptoměnám s několika inovacemi. Mezi nejnovější patří karta Binance VISA, která pomůže milionům rychle utratit své kryptoměny u více než 60 milionů obchodníků po celém světě. 

Nayib Bukele

Nayib Bukele je rok starý prezident El-savador. Nedávno oznámil, že prosazuje přijetí bitcoinu jako zákonného platidla v zemi. To z něj udělalo prvního prezidenta, který prosadil přijetí bitcoinu jako zákonného platidla. 

Existuje několik důvodů za tímto odvážným krokem. Země každý rok ztrácí značné množství kapitálu kvůli nákladům finančních zprostředkovatelů, které může přijetí Bitcoinu drasticky snížit. Podstatnou část HDP země tvoří občané žijící v zahraničí, kteří posílají remitence domů. Devětatřicetiletý vůdce však chce bankám a dalším institucím zabránit v tom, aby měly „velký kus“ těchto remitencí. 

Podle jeho slov „částka, kterou obdrží více než milion rodin s nízkými příjmy, vzroste každý rok v ekvivalentu miliard dolarů“. 

https://twitter.com/nayibbukele/status/1402446890466217985?s=19

Prezident své záměry oznámil na konferenci Bitcoin 2021 v Miami. Země v současné době spolupracuje se společností Strike, která vyrábí digitální peněženky, na vybudování moderní finanční infrastruktury využívající technologii bitcoinů.

Přijetí Bitcoinu jako zákonného platidla bude mít podle něj krátkodobé i dlouhodobé výhody. To je skvělý krok, protože podpoří ekonomické investice. Poskytne také dostupnou platformu pro více než 70 % populace bez bankovních účtů.  

Ačkoli některé kouty trvají na tom, že tento krok je politicky motivovaný, jde o vítaný vývoj v kryptosvětě. 

Andreessen / Horowitz

Tento seznam nebude úplný bez zahrnutí těchto dvou legendárních investorů.

Finanční krize v roce 2009 změnila mnoho věcí. Nicméně, pro Marc Andreessen a Ben horowitz, znamenalo začátek něčeho jedinečného. Ve snaze převzít křemíkové údolí vytvořilo duo Andreessen Horowitz („a16z“), společnost rizikového kapitálu. 

https://twitter.com/pmarca/status/1404867582302195714

Jejich hlavním cílem bylo pomoci nové generaci zakladatelů technologií. V průběhu let tato společnost investovala do technologických řešení napříč různými průmyslovými odvětvími. Pro a16z bylo vždy cílem poskytnout finanční prostředky na pomoc technologickým společnostem v poslední fázi. Optimismus firmy, že technologie změní svět k lepšímu, byl v popředí jejích operací. 

Aktuálně má a16z aktiva ve výši 18.8 miliardy USD v rámci více fondů. S 3.1 miliardami dolarů vynaloženými na financování krypto řešení a16z nesmírně pomohl rozvoji a růstu kryptoměn. 

V průběhu času firma významně přispěla (jak finančními prostředky, tak znalostmi) k růstu mnoha krypto startupů. Zdá se však, že nic nenasvědčuje tomu, že by v tom zpomalili. Od svého prvního kryptofondu v roce 2018 firma prokázala svůj závazek vůči startupům pracujícím na blockchainových projektech. 

Lasse Clausen

V důsledku volatility kryptoměn přicházejí a odcházejí investoři do kryptoměn. Ti na tomto seznamu však důsledně zůstali věrni své věci a zlepšili kryptosvět. 

Pro Lasse Clausen, kryptoinvestice byly vždy životním stylem. Je zakládajícím partnerem počátečního tokenového fondu 1kx, se kterou spoluzakládal Christopher Heymann. Jejich poslání je jednoduché. Stát se nejpřívětivějším a nejcennějším zdrojem počátečního kapitálu pro tokenizované projekty.  

1kx investuje do startupů, které pomáhají urychlit přijetí globálního, internetově nativního finančního systému. S rozvojem technologií a internetu je přijetí správy aktiv DeFi nevyhnutelné. 

Před 1kx byl Lasse softwarovým podnikatelem v Berlíně a jedním z nejaktivnějších token angel investorů v Evropě. Dnes Lasse investuje do několika projektů DeFi. On a jeho tým byli významnou součástí změn v prostředí DeFi.

https://twitter.com/lalleclausen/status/1404674240016752641

Pro Lasse je životně důležité investovat do budoucnosti. Věří, že decentralizované tokenové ekonomiky změní svět, a vkládá své peníze tam, kam má. 

Gabriele Musella

Gabriele Musella je generálním ředitelem a spoluzakladatelem společnosti Coinrule. Tato meta obchodní platforma se snaží narušit svět financí. Coinrule umožňuje uživatelům obchodovat na více burzách s nulovými znalostmi kódování. Tento nástroj také pomáhá zlepšit automatické obchodování pro všechny.

Gabriele byl motivován k založení své společnosti, když si uvědomil, jak obtížné je obchodovat s kryptoměnami. Pro Gabriele a ostatní Coinrule tým, cíl je jednoduchý; zlepšit uživatelskou zkušenost. Aby to bylo možné, on a jeho tým se museli zaměřit na metodiky zaměřené na design.  

Gabrieleho vášeň pro technologie vedla k vytvoření chytrého asistenta určeného výhradně pro obchodníky s kryptoměnami. S tímto nástrojem mohou nezkušení obchodníci konkurovat profesionálům a hedgeovým fondům. 

Přináší bohaté zkušenosti ze svých 15 let působení v odvětvích, jako je; telekomunikace, akademický výzkum a fintech. S tím vším se Gabriele nikdy nepřestane učit. Je nadšený z mentoringu nové generace krypto podnikatelů a nadšenců. 

https://twitter.com/CoinRuleHQ/status/1395635217776340997

Úsilí Gabriele pomohlo vytvořit jedinečné řešení, které je nezbytným obchodním nástrojem. Je však také nadšený z vytváření nových a inovativních způsobů, jak zajistit bezproblémové obchodování. 

Stejně jako ostatní na tomto seznamu i Gabriele věří, že decentralizace a tokenizace změní způsob, jakým spravujeme finance. Tato víra motivuje Gabriele a jeho tým neustále inovovat a vytvářet udržitelná řešení pro obchodníky s kryptoměnami.     

Sledujte těchto 5 velkých jmen v oblasti kryptoměn a zůstaňte v obraze s nejdůležitějšími trendy, které vedou vývoj blockchainových technologií.  

Každý z nich poskytne jiný úhel, užitečný k tomu, abyste jako celek pochopili, jakým směrem se ekosystém ubírá.