jsou kryptoměny budoucností financí
Kryptoautomatizované obchodování

Jsou kryptoměny budoucností? Zde je dlouhodobý výhled

V roce 2021 jste pravděpodobně už o kryptoměnách nějakým způsobem nebo formou slyšeli. S ohledem na rostoucí pozornost a publicitu kolem kryptosféry naskakují obchodníci a investoři do rozjetého vlaku a chtějí přijmout novou budoucnost financí. Studie uvádějí, že téměř 15 % Američanů vlastní kryptoměny jako Bitcoin, Ethereum a Dogecoin. Ano, meme mince.

Zajímavé je, že značná část těchto investorů investovala do těchto aktiv během posledních dvou let. Takže bez ohledu na to, co si všichni myslí, existuje velká šance, že by kryptoměny mohly ovlivnit vás, budoucnost obchodních transakcí a globální ekonomiku.

S téměř 10,000 XNUMX unikátními kryptoměnami kotovanými na různých burzách neustále vznikají nové formy kryptoměn. Navíc velké společnosti jako Tesla, Paypal a Microstrategy v posledních měsících projevily svůj zájem o kryptoměny prostřednictvím investic, adopcí a dalších. Takové zprávy nutí někoho přemýšlet. Jsou kryptoměny budoucností? Pojďme to zjistit.

Co jsou kryptoměny?

Pro ty, kteří jsou s kryptoměnami stále noví, nebojte se; máme vás pokryto. Aniž bychom zacházeli do přílišných podrobností, kryptoměny jsou formou digitální měny založené na technologii blockchain. To, co dělá kryptoměny tak jedinečnými, je základní technologie: blockchainy. Představeno jako řešení DDoS, zkratka pro distribuované odmítnutí služby, Technologie blockchain implementovala neměnnou, sledovatelnou, distribuovanou účetní knihu pro časová razítka dokumentů.

Směřující do roku 2009, Satoshi Nakamoto, tajemná postava, představil první kryptoměnu známou člověku, bitcoin, zveřejněním bílé knihy na internetu po finanční krizi v roce 2008. Od té doby už svět financí nikdy nebyl stejný. Bitcoin byl představen, aby se vypořádal s inherentními problémy centralizovaných finančních institucí, které kontrolují globální ekonomiky, prostřednictvím vytvoření decentralizovaného systému. To znamená, že kryptoměny nejsou regulovány, moderovány ani kontrolovány ústředním orgánem. Místo toho mechanismus konsensu, který všichni v síti dodržují, drží a řídí, jak každá kryptoměna funguje.

Zavedením své digitální měny na technologii blockchain Bitcoin zajistil, že každý, kdo se účastní sítě, bude mít přístup k výhodám, jako je bezpečnost, transparentnost a důvěra. Bitcoin to dokázal vytvořením peer-to-peer verze elektronické hotovosti, která umožňuje online platby zasílat přímo z jednoho subjektu do druhého, aniž by museli procházet potížemi centralizovaných zprostředkovatelů.

Jaká je budoucnost kryptoměn?

Za poslední desetiletí kryptoměny výrazně vzrostly. S rostoucím počtem uživatelů, investorů a obchodníků, kteří se připojují k ekosystému, trh prosakuje příležitostmi. Vzhledem k pokroku kryptoměn v průběhu let má toto odvětví hodnotu přes 2 biliony dolarů, přičemž 3 miliardy dolarů se obchodují každý den jen na bitcoinu.

Bitcoin USD denní objem obchodů podle Blockchain.com

Kryptoměny dnes vedou finanční svět, přičemž digitálním měnám jako bitcoin a ethereum se daří mimořádně dobře. Zatímco kryptoměny jsou relativně rodící se tradiční aktiva, mají mnoho potenciálu k růstu, rozvoji a případně nahrazení peněz, jak je známe. Nyní se tedy možná ptáte, zda budou kryptoměny brzy široce přijímanou měnou.

Bitcoin nadále vládne trhu poté, co byl představen před více než deseti lety; podobně ani Ethereum nezůstává pozadu. Navzdory nešťastným pádům v průběhu let se pravděpodobnost, že aktiva dosáhnou hodnoty 1 milionu dolarů, některým odborníkům zdá neskutečná. Experti naznačují, že dolar má své kořeny hluboko jako přední světová zúčtovací měna a kryptoměny ještě nebyly globálně přijaty. Může se to však zdát nevyhnutelné.

Makro obrázek jako pozitivní zadní vítr

Vzhledem k tomu, že se vliv dolaru pomalu zhoršuje a schopnost Spojených států splácet dluhy se zhoršuje, kryptoměny získávají mainstreamové přijetí směrem do druhého čtvrtletí roku 2021. Přestože investoři většinou drží kryptoměny jako ziskové a hodnotné investice, firmy a velké organizace měnu přijímají jako platební prostředky.

Vzhledem k tomu, že stále více společností přijímá a využívá kryptoměny pro mezinárodní obchod, zejména v nerozvinutých zemích, mohou se kryptoměny nahrazující fiat měny zdát reálnější poté, co platební giganti Paypal, Mastercard, Visa a Venmo umožňují milionům obchodníků přijímat kryptoměny jako platební možnost. rok.

Mnoho lidí po celém světě vstupuje do kryptosféry na základě obav a spekulací, že centrální banky po celém světě znehodnocují hodnotu jejich měn. Naopak ve snaze o tento rozšířený strach se cena bitcoinu a etherea od června loňského roku více než zčtyřnásobila, v době psaní tohoto článku se aktivum ohodnotilo na 39,000 2700 USD a XNUMX XNUMX USD.

Budoucnost kryptoměn vypadá při pohledu na grafy jasně

S rostoucími dluhy podle MMF pandemie předpovídá začátek další krize. V současné době se zadluženost rozvinutých a zaostalých zemí vyšplhala na více než 70 % jejich ekonomického výkonu, což dává kryptoměnám více prostoru ke zpracování jejich cíle nahradit fiat měny jako prostředek směny.

Proč kryptoměny dosud nenahradily tradiční peníze?


Co tedy udržuje aktiva, jako je Ethereum a bitcoin, aby vládla světu. No, ze všech omezení, která řetězové kryptoměny mají, je jejich notoricky známá volatilita a citlivost na spekulace. Například cena bitcoinu klesla z 59,000 39,000 USD na 4,300 2,700 USD za jeden týden. Podobně Ethereum kleslo ze svého historického maxima, XNUMX XNUMX USD, na XNUMX XNUMX USD za méně než týden.

Odborníci naznačují, že většina investorů do kryptoměn pevně věří, že volatilita, nepředvídatelnost a citlivost aktiva na spekulace jsou hlavním důvodem, proč aktiva dosud nenahradila tradiční měnu.

Volatilita aktiva hraje klíčovou roli při přijímání kryptoměn pro každodenní transakce. Například hodnota bitcoinu klesla o 27 % a cena Etherea klesla o 25 %.

Není divu, že kryptoměny dosud nepronikly do globálního přijetí, vezmeme-li v úvahu, jak agresivně se může hodnota přes noc posunout. V tuto chvíli všechny závěry ukazují na neproveditelnost kryptoměn; řešení však spočívá v čase. Díky tomu, že Ethereum a další kryptoměny, jako je PolkaDot, zavádějí inovace na trhu, pravděpodobně uvidíme kryptoměny široce akceptované v celosvětovém měřítku.

Závěrečné poznámky

Se zavedením krypto ETF, tokenizovaných akcií, NFT, mimo jiné, kryptoměny míří do budoucnosti, kde to pravděpodobně dramaticky změní naše životy. Investování do kryptoměn je nyní snazší než kdy dříve. Omezení technologie a související rizika jsou však jedinými omezujícími faktory růstu kryptoměn. naopak, je velmi pravděpodobné, že nový vývoj překoná tato omezení budou časem překonána. K technologickému pokroku a inovacím dochází v krypto sféře rychle. Co myslíš? Jsou kryptoměny budoucností financí?

Hledáte nejslibnější coiny v roce 2021? Přečtěte si více zde.