Kryptoautomatizované obchodování

Špatné zprávy, dobré zprávy

Tržní kapitalizace BTC Dominance, % (VYPOČÍTANO PODLE TRADINGVIEW) (CRYPTOCAP:BTC.D)

Čína zakazuje (ještě jednou) krypto aktivity a zdá se, že se o to zajímají pouze zpravodajské kanály. Krypto trh reagoval jinak.

Pozitivní reakce na špatné zprávy je jednou z nejvíce vzestupnou signály, na které zkušení investoři čekají, aby zhodnotili náladu na trhu. Můžete namítnout, že čínský FUD již není téměř žádnou novinkou, ale vždy může pro spekulanty představovat novou příležitost, jak posunout trh níže.

Trh na zprávy téměř nereagoval a před přechodem do další fáze zůstává v režimu pauzy. Při pohledu na širší obrázek můžete vidět, jak se trh pohybuje v cyklech, které v průměru trvají dva až tři měsíce.

Graf ukazuje, jak se za poslední rok vyvíjela cena bitcoinu (oranžová čára) a dominance (modrá čára). Kombinací obou trendů můžete vyhodnotit, jak optimalizovat alokaci portfolia a jaké strategie by mohly v příštích několika měsících fungovat lépe.

Pokud by sekvence tržních fází začala zpět od října 2020, mohou altcoiny výrazně zaostávat Bitcoin . Z hlediska perspektivy, Bitcoin Dominance je v současnosti rekordně nízká, což tuto tezi ještě více potvrzuje.

Čas ukáže, mezitím si raději osvojte flexibilní přístup a buďte připraveni zvládnout další kapitolu.