Kryptoautomatizované obchodování

Medvědí trh, býčí trh nebo?

Bitcoin / americký dolar (COINBASE: BTCUSD) Medvědí trh nebo býčí trh?

Investoři a obchodníci jsou lidé s emocemi, strachy a předsudky. Aby překonali nejistotu v každém aspektu každodenního života, potřebují věci, které jim dávají pocit bezpečí. Medvědí trh, býčí trh, nebo?

Přiřazení konkrétního „nálepku“ událostem, předmětům nebo chování jiných lidí pomáhá každému kategorizovat to, co se děje kolem nás, aby odpovídalo schématům naší mysli.

Při obchodování často dochází ke stejnému procesu. Už jsou to týdny, co se obchodníci snaží odpovědět na otázku, jsme na medvědím trhu?

Proč je tak důležité přiřadit štítek aktuálním tržním podmínkám, když se potřebujete podívat na cenu?

Zajímavé je, že v roce 2019 cena o Bitcoin vzrostl o 200 %, ale nikdo si nepamatuje býčí trh v roce 2021, i když takové výkony v jakékoli jiné třídě aktiv tak mohly být dobře označeny. Je to pravděpodobně proto, že pohyby cen kryptoměn mají jiný rozsah.

Fibonacciho retracementy jsou cenným způsobem, jak změřit velikost cenového pohybu. I přes 200% nárůst, Bitcoin vysledoval pouze 61 % poklesu, který zažil během medvědího trhu. Aplikováním stejné logiky na aktuální cenovou akci, Bitcoin našel podporu přesně na stejné úrovni 61 % vypočtené ode dna v září 2020.

Pokud se současná podpora udrží, štítek „Medvědí trh“ bude opět rychle archivován.