crypto 2019
Kryptoautomatizované obchodování

Bitcoin a kryptoměny – přehled první poloviny roku 2019

Rok 2019 byl zatím opět nestálý, a přesto plný příležitostí.
Zde shrneme klíčové lekce z prvního pololetí. Lepší pochopení toho, co se stalo v nedávné minulosti, pomáhá předvídat, kam odsud míříme.

Začněme analýzou toho, jak se vyvíjel vztah mezi agregovanou tržní kapitalizací altcoinů a dominancí BTC za poslední měsíce. Abychom objasnili, když se dominance bitcoinu zvyšuje, znamená to, že altcoiny mají nižší výkon BTC.

Celková tržní kapitalizace altcoinů vs dominance BTC

V roce 2019 je možné zatím pozorovat tři různé cykly. Je zajímavé, že každé z těchto období má velmi podobné rozpětí, a to posiluje myšlenku, že zde existuje určitý vzorec.

1) V prvních třech měsících roku se široký trh s altcoiny posunul výše a mírně překonal bitcoin. Byl to raný signál, že se něco chystá a medvědí trh se posouvá. Jak můžeme vidět, dominance BTC se pohybovala níže.

2) V dubnu masivní 20% nárůst ceny bitcoinu předělal kryptoprostor. Většina prostředků šla do BTC, jeho dominance se zvýšila, ale altcoiny dokázaly zdražit alespoň v USD.

3) Na konci června cena bitcoinu dosáhla vrcholu a vstoupila do fáze konsolidace (velmi pravděpodobné). Nejistota směru dalšího velkého pohybu přidala výrazný tlak na ceny altcoinů. Dominance BTC stále stoupala.

Je ještě brzy říci to s jistotou, ale zdá se, že jsme vstoupili do nového cyklu. Dominance BTC se dotkla úrovní, které nebyly vidět od července 2017, v podstatě od úsvitu Velkého býčího trhu. Ve stejnou dobu se altcoiny vrátily na stejnou cenovou hladinu (v USD), na které byly v dubnu. Vzhledem k velikosti cenových pohybů, kterých jsme byli svědky v dubnu, lze s jistotou předpokládat, že tyto úrovně by měly v budoucnu poskytnout silnou podporu.

BTC dominance od roku 2016

Červenec 2017 ve skutečnosti znamenal velmi důležitý okamžik v posledním závodě Bull. Po období konsolidace, kdy Alts nedosahovaly výkonnosti BTC, podobně jako v současné době, cena bitcoinu klesla a altcoiny dohnaly předchozí ztráty. Následující nové zvýšení cen vystřelilo přímo na nová historická maxima.

Srovnání BTC vs Alts v roce 2017 a 2019

Je důležité zdůraznit, že vzestupné trendy počínaje dlouhými obdobími konsolidace mohou být obzvláště silné. Vyloučení ze sortimentu poskytuje mezi obchodníky a investory důvěru a optimismus. Ty, které se prodaly během konsolidace, jsou v pokušení koupit zpět za vyšší ceny, a to je další katalyzátor nákupu.

Metodiky analýzy cen kryptoměn postrádají solidní výsledky. V jiném článku, vysvětlujeme, proč cenové grafy nejsou jediným nástrojem, na který by se měli obchodníci nebo investoři dívat. Další významné metriky mohou změřit stav kryptoprůmyslu a mohou předpovědět, kam budou ceny kryptoměn směřovat v budoucnu.

19. září dosáhl hash rate bitcoinu nového historického maxima a překonal milník 100 exahash. To je zdravé znamení, že těžaři investují více než kdy jindy do zabezpečení bitcoinového blockchainu. Nalévání nových investic do nového vybavení znamená, že těžební činnost stále vypadá ziskově a udržitelně. Na druhé straně, bezpečnější síť dělá z bitcoinu stále odolnější aktivum, které zvyšuje jeho přitažlivost mezi investory.

Celkový hash rate bitcoinové sítě

Z technického hlediska se síť zdá zdravá. Také ze strany použití vypadají metriky povzbudivě. Počet transakcí je na vysoké úrovni, zatímco počet aktivních peněženek se zdá být pozadu.

Aktivní peněženky a transakce v bitcoinové síti. Úvěry do Coinmetrics

Skutečnost, že se počet adres v posledních měsících výrazně nezvýšil, svědčí o tom, že do prostoru nevstoupilo mnoho nových účastníků. Perspektiva nových lidí nakupujících kryptoměny se bezpochyby promítne do cen během další fáze býčího trhu. Adopce je pomalý, ale účinný proces!

Vývoj adopce přesčas. S-křivka označuje kumulativní přijetí

Také vývoj na straně podnikatelského ekosystému byl docela působivý a radikálně formoval průmysl.

Ne více než před dvěma lety byli tech geekové, těžaři a fuzzy kryptoburzy hlavními hráči v kryptoprostoru. Dnes je tomu jinak. Zde jsou jen některé z nejdůležitějších zpráv uplynulého měsíce pro průmysl.

Nemluvě o tom, jaký dopad na mainstreamová média měla myšlenka Facebooku spustit své sdružení Libra s cílem vytvořit globální kryptoměnu podporovanou košem fiat měn.

Ekosystém se vyvíjí každým dnem a zdá se, že všechny známky ukazují na nový solidní běh Bull v nadcházejících měsících a roce.

V závislosti na časovém rámci vaší investice obchodujte podle toho a pamatujte si to

"Řím nebyl postaven za den!"

————————————————————————————————————————

Zaregistrujte se k bezplatné zkušební verzi: www.coinrule. Io

Sledujte nás na Twitteru: Coinrule

Instagram: @CoinruleHQ

Vezměte prosím na vědomí, že nic z výše uvedeného není investičním poradenstvím. Obchodování a držení kryptoměn zůstává vysoce rizikovou investicí, která je vhodná pouze pro uživatele, kteří jsou ochotni trávit čas vlastním výzkumem.