bitcoin pro figuríny
Kryptoautomatizované obchodování

Bitcoin pro blbce – vše, co potřebujete vědět o bitcoinu jako začátečník

"Jsem tu kvůli technologii!" To je tvrzení mnoha krypto investorů. Co o tobě? Vstoupili jste do kryptoprostoru jen kvůli lákavým příležitostem k zisku? Nebo se chcete zúčastnit nové digitální revoluce? Někdy je dobré uvést věci na pravou míru. Udělejte krok zpět od každodenní volatility cen. Zde je rychlý průvodce bitcoiny pro figuríny. Toto jsou klíčové pojmy, které musíte vědět o nejhodnotnější kryptoměně na trhu.

Jak funguje bitcoin

Začněme tohoto průvodce bitcoiny pro figuríny od základu. Bitcoin se zrodil jako alternativní platební systém, považovaný také za první kryptoměnu. Satoshi Nakamoto vyvinul bitcoin jako decentralizovanou alternativu k tradiční finanční infrastruktuře. Whitepaper o bitcoinu, vydaný již v roce 2008, si musíte přečíst pro každého, kdo opravdu chce pochopit, co bitcoin představuje v moderní době.

Bílá kniha o bitcoinech od Satoshi Nagamoto

Jako začátečník nemusíte rozumět technickým vlastnostem bitcoinu, abyste jej mohli používat. Toto jsou dva nejdůležitější aspekty, které je třeba mít na paměti.

  • Síť je plně decentralizovaná. To znamená, že všechny transakce jsou veřejně přístupné a neexistuje žádný centrální orgán, který by konfirmace ověřoval nebo spravuje. Více o algoritmu konsenzu bitcoinu si můžete přečíst zde.
  • Nabídka bitcoinů je pevná. Na trhu bude vždy k dispozici pouze 21 milionů coinů, což představuje prvek nedostatku, který dodává síti významnou hodnotu.

Proč jsou transakce bezpečné

Navzdory informacím, které se v médiích objevují o volatilitě kryptoměn, je bitcoin ve srovnání s některými finančními systémy bezpečnější. Základní technologie, známá jako blockchain, je veřejná a decentralizovaná účetní kniha zabezpečená kryptografií. Kdokoli může odeslat nebo potvrdit transakci bez cenzury, pokud účastníci dodržují pravidla sítě.

Jakmile těžař ověří blok, všechny zahrnuté transakce je prakticky nemožné vrátit zpět. Čím více bloků následuje po počátečním potvrzení, tím hůře se s těmito transakcemi manipuluje.

Bitcoinová síť je navržena tak, aby ověřovala bloky každých deset minut. To je průměrný cíl. Při odesílání transakce vás síť požádá o uvedení maximálního poplatku, který jste ochotni zaplatit za potvrzení transakce. Protože těžaři mají motivaci těžit bloky, aby sbírali poplatky za transakce, čím vyšší poplatek se zavážete zaplatit, tím rychlejší budou potvrzení.

Převod bitcoinů

Decentralizace a absence prostředníka spravujícího transakce znamenají, že za každý převod nesete plnou odpovědnost. 

Nejdůležitější při převodu Bitcoinu je adresa příjemce. Základním pravidlem pro bitcoiny pro figuríny je, že se musíte vyhnout některým z nejčastějších nástrah, abyste zajistili bezpečnou transakci a neztratili své prostředky.

  • Vždy znovu zkontrolujte síť, kterou používáte, abyste se ujistili, že cílová peněženka je ve stejném řetězci. Odeslání finančních prostředků na nesprávnou síť, například zaslání bitcoinů na adresu založenou na Etheruem, povede ke ztrátě vašich coinů.
  • Vždy si zkontrolujte částku, kterou posíláte. Nastavení přebytku coinů může mít za následek trvalou ztrátu. Pokud neznáte příjemce, možná nikdy nezískáte zpět mince navíc, které jste poslali.
  • Vždy věnujte pozornost cílové adrese. Nastavení špatné adresy bude mít za následek ztrátu finančních prostředků. Také pozor podvodníci nebo hackeři, kteří se mohou pokusit změnit cílovou adresu a ukrást vaše finanční prostředky.

Abyste se vyhnuli těmto chybám a ochránili své prostředky, dodržujte kroky k zabezpečení transakce.

  • 1. Zkopírujte a vložte adresu – eliminujete tím chyby při psaní adresy.
  • 2. Ověřte, že zkopírovaná adresa existuje – navštivte a blockchain průzkumník, vložte adresu do vyhledávacího pole a uvidíte, zda adresa existuje nebo ne.
  • Třikrát zkontrolujte adresu – ujistěte se, že první a poslední znak adresy odpovídá původní peněžence, kam mince posíláte.
Bitcoinové transakce na blockchainu
Jak se transakce objevují na blockchainu. Odkaz

Ukládání bitcoinů

Existují různé způsoby, jak můžete bitcoiny ukládat. Většina začátečníků spoléhá na burzy, aby ukládaly své prostředky, ale bezpečnost závisí na bezpečnostní infrastruktuře burzy. Burzy jsou často napadeny hackery a jen zřídka existuje bezpečnostní pojištění na ochranu vašich prostředků. Z tohoto důvodu zvažte uložení mincí pouze na velkých burzách se silnou reputací. Také, pokud jste dlouhodobý investor, držení coinů na burze by mělo být považováno za dočasnou možnost, zvláště pokud neprovádíte časté transakce.

Pokud nevíte, kde začít, Binance je skvělá volba pro začátečníky.

Když držíte coiny na burze, technicky je nevlastníte. Burza má za vás povinnost umožnit vám přístup k finančním prostředkům na vaši žádost. Na druhé straně můžete zvážit přesunutí svých coinů do neopatrovací peněženky, která vám umožní mít plnou kontrolu nad svými prostředky. 

trezor nabízí hardwarové peněženky

Nejlepší způsoby, jak uložit bitcoiny

Nejbezpečnějším způsobem ukládání bitcoinů by měla být bitcoinová peněženka. Mezi různé typy peněženek patří:

  • Papírové peněženky – soukromý klíč nebo jeho odpovídající QR kód si vytisknete na papír a můžete jej chránit před špionážními pohledy.
  • Hot peněženky – instalují se na váš smartphone nebo PC a jsou připojeny k internetu, odtud název. Guarda je jednou z nejlepších možností, jak ukládat bitcoiny a desítky dalších kryptoměn.
  • Hardwarové/Cold peněženky – tyto peněženky nejsou připojeny k internetu, takže existuje menší riziko, že hacker ukradne vaše prostředky. Ledger je jednou z nejznámějších hardwarových peněženek na trhu.
  • Peněženky s více značkami – ty vyžadují více než jednu osobu k autorizaci transakcí. Představte si to jako společný účet, kde je vyžadováno více podpisů pro převod nebo příjem bitcoinů.
  • Hierarchické deterministické (HD) peněženky jsou techničtější a mají vysoce bezpečnostní pověření a pro přístup k nim potřebujete vzor nebo heslo. Generují různé soukromé klíče a maskují je, aby vypadaly jako běžné klíče.

Typ peněženky, kterou si zvolíte pro uložení bitcoinů, bude záviset na vaší technické odbornosti a typu transakcí, které zpracováváte. Každý má své klady a zápory, ale horké a hardwarové peněženky obvykle splňují potřeby začínajících investorů.

Budoucnost bitcoinu pro figuríny

Bitcoin přežil kolísání cen a v současnosti je nejhodnotnější kryptoměnou. Zatímco pokles ceny vás demotivuje, bitcoin vždy najde způsob, jak znovu získat ztracenou hodnotu a překonat, aby dosáhl nových cenových rozpětí. 

Satoshiho snem bylo vytvořit měnu bez manipulace, ale zdá se, že novinka ubývá.

V dnešní době se Bitcoin výrazně vyvinul z původní myšlenky. Každý rok se objevuje více případů použití. Vlády po celém světě tuto novou technologii přijímají a Salvador ji uznává jako oficiální zákonné platidlo. 

Bitcoin je na dobré cestě k získání globálního mainstreamového přijetí mezi retailovými investory. Ve stejnou dobu, instituce také uznávají důležitost bitcoinu jako nové vznikající třídy investovatelných aktiv.

Proč investovat do čističky vzduchu?

Zavádění bitcoinu způsobilo technologický pokrok. Těžba se stává efektivní, a to povede k další finanční revoluci. Účelem této příručky Bitcoin pro figuríny je osvětlit skutečnou povahu bitcoinu a oddělit krátkodobé úvahy řízené cenou. 

Pokud jde o výběr peněženek a výměn, nezapomeňte provést náležitou péči. Znalosti v kryptoprostoru jsou nejcennějším aktivem. Když k nim přistupujete opatrně a z hlediska znalostí, bude bitcoin pracovat pro vás.

Koneckonců, jste tu kvůli technologii nebo co?