Kryptoautomatizované obchodování

Vánoční seznam přání

Naplnili jste svůj krypto vánoční seznam přání? Santa možná rád položí nějaké „levný“Bitcoiny letos pod vaším stromečkem, bez ohledu na to, jestli jste byli hodní nebo zlobiví.

Po mnoha vzestupech a pádech je bitcoin na dobré cestě ke konci roku, většinou v souladu s průměrnou cenou, kterou obchodoval za celý rok. co čekat dál?

Cenové rozpětí bitcoinů v roce 2021

Pojďme analyzovat tři možné scénáře.

Bitcoin pokračuje v obchodování stranou.

To je scénář, kterému by se většina obchodníků ráda vyhnula. Nejistota vede k nudným cenovým akcím a nižším výnosům. Dobrou zprávou je, že takové situace můžete využít spuštěním Grid Strategies, které využívají nízkou volatilitu.

Bitcoin by mohl vstoupit na prodloužený medvědí trh.

Ačkoli je to v tuto chvíli méně pravděpodobný scénář, vždy byste měli očekávat neočekávané. Historicky každý krypto býčí cyklus končil výbuchem, poháněným rozšířenou euforií. To se zatím nestalo, takže to může být stále v kartách. Na druhou stranu se makrosnímek stává ponurým. Vlády znovu hovoří o možnosti zavést nová blokování, která by zabránila rostoucímu počtu případů Covid na celém světě.

Bitcoin by mohl prorazit výše.

Nový krok nahoru by se rozšířil na nové historické maximum nad a za psychologickým cenovým cílem 100,000 XNUMX USD.

Aby k tomu došlo, bude to vyžadovat nasazení značného množství kapitálu a „koordinovanou“ odolnost kupujících, aby se zaměřili hlavně na bitcoiny spíše než na jiné coiny.

Struktura trhu se dnes dramaticky vyvinula. Denně se objevují nové mince s novými produkty a případy použití. I instituce mají nyní mnohem více možností investování. Nejsou alokovány pouze do BTC a ETH.

Přesto Ethereum zůstává hlavním konkurentem, který dokáže přesunout významnou likviditu srovnatelnou s bitcoiny. Proto je cenné zkoumat podmínky na trhu v relativním vyjádření. Konkrétně by to byla práce hlídat cenovou akci bitcoinu vs obchodní pár ETH/BTC.

To se ukazuje jako zajímavý hlavní ukazatel cenové akce bitcoinu. Když bitcoin dosáhne nového maxima (graf výše), zatímco jeho cena oproti Ethereu zároveň oslabuje, mohlo by to signalizovat, že vzestupný trend ztrácí dech.

Relativní síla bitcoinu vs. Ethereum

Přesně to se stalo v případě všech tří hlavních vrcholů, které Bitcoin letos zažil.

Na druhou stranu, když se bitcoin po období konsolidace zotaví, vzestupný trend pokračuje. Bitcoinová rally je na vrcholu mého seznamu krypto vánočních přání, protože by výrazně oživila náladu na trhu.

zatímco Převrácení etherea se stále může stát v určitém okamžiku v budoucnu, bitcoin musí udělat další krok nyní.

Vánoční rally, na kterou všichni čekali, se možná letos neuskuteční, ale pamatujte, že bitcoin nemá žádný kalendář ani svátky. Překvapení může přijít kdykoli!

Veselé Vánoce! ????

Obchodujte bezpečně