nejlepší lekce pro začínající krypto investory
Kryptoautomatizované obchodování

Crypto Trading 101 – Nejlepší lekce pro začínající kryptoinvestory

Mnozí se ponoří do obchodování s radostí a představují si, že jsou postavou z „Vlka z Wall Street“. Vidí sami sebe, jak dělají nekonečné úspěšné obchody a pytle peněz. Většinou je dožene realita. Statistiky ukazují, že zhruba 70 % obchodníků přichází o peníze. Navzdory bohatství příležitostí na trhu se nakonec většině obchodníků nedaří dosáhnout zisku. Toto jsou nejlepší lekce pro začínající investory do kryptoměn.

Proč obchodníci selhávají?

Jednou z hlavních příčin neúspěchu při obchodování je stres. Zvenčí by se mohlo zdát, že obchodování je pouze o nákupu levně a prodeji draze, ale toto je jen zlomek příběhu.

Jak zvládat ztráty. Když jsou peníze v ohrožení a vidíte ztrátu, můžete se bát spravovat své prostředky. Otázky vám zamotají hlavu. Mám prodat, než to půjde níž? Nebo se to odrazí? Snaha najít odpovědi na tyto otázky zvyšuje stres, zvláště pokud je ztráta stále větší.

Jak řídit zisky. Intuitivně je obchod se ziskem konečným cílem obchodníka a neměl by vyvolávat úzkost. Bohužel, načasování nejlepšího času pro opuštění pozice může být složité. Možná je coin ve ztrátě a pak se zvýší zpět na hranici rentability. Může to jít ještě nahoru? Cena rychle dosáhne původního cíle. Měl by být obchodník lakomější? 

Ztráty i zisky mohou zvýšit úroveň stresu obchodníka. 

Zůstaňte racionální

Když jsme ve stresu, naše rozhodovací schopnosti se zhoršují. Rozhodnutí, ve která jsme si byli dříve jisti – při vstupu do pozice – se nyní najednou zdají nejistá. 

Navíc, přestože by se všichni účastníci trhu měli rozhodovat na základě racionálního myšlenkového procesu, není to vždy tak snadné, jak by se mohlo zdát. Trhy se často chovají iracionálně.

Jedním z největších příkladů je finanční krize z roku 2008, znázorněná ve filmu „The Big Short“, kde obchodník viděl, že mnoho cenných papírů zajištěných hypotékou není dostatečně zajištěno. V důsledku toho se obchodník rozhodl otevřít pozice, aby profitoval ze svého přesvědčení, že tato aktiva jsou nadhodnocená. Podle finanční teorie se rozhodoval racionálně.

Na druhou stranu ty pozice byly drahé a každý den bez propadu trhu prohluboval ztrátu jeho portfolia.

Nakonec krize propukla a měl štěstí, že zůstal dostatečně dlouho solventní, aby se ukázalo, že je to správné. Toto je jedna z nejlepších lekcí pro začínající kryptoinvestory.

Nepřeinvestujte

Ve financích je běžné, že několik analytiků oceňuje stejné aktivum odlišně, důvodem je to, že ve hře je příliš mnoho proměnných na to, aby mohly být všechny oceněny správně současně. Je také velmi obtížné dosáhnout na trhu konsensu, protože různí analytici berou v úvahu různé proměnné a různě zvažují důležitost těchto proměnných.

To velmi ztěžuje získání úplného a správného přehledu o trhu, a i když máte úplnou představu o trhu, neustále se dějí nepředvídatelné události, které vaši analýzu zamotají.

Mnozí se ptají na možný zisk, kterého mohli dosáhnout investováním i malých částek do bitcoinů před lety.

Teoreticky, pokud byste si v roce 100 koupili 2012 $ bitcoinů, dnes by to mělo hodnotu přibližně 870,000 2012 $. Své coiny byste však museli držet v letech 2014–50,000 až do 87 2015% nárůstu a 12,000% stažení v roce 2015. Kromě toho, setrvání v pozici po 2017 84% nárůstu mezi 2018-2019 a dalším XNUMX% stažení mezi XNUMX-XNUMX.

Cena bitcoinu od roku 2012

Většina lidí nemá tolik odvahy! 

Ti, kteří v roce 2012 investovali do bitcoinu a byli schopni se po celou tu dobu udržet, neměli štěstí, jak si někteří mohou myslet. Měli vizi, investiční plán a své riziko řídili promyšleně. Přežili cenové skoky a poklesy takového rozsahu, protože investovali jen to, co si mohli dovolit ztratit. Někteří z nich to nevěděli, ale už teď aplikovali jednu z nejlepších lekcí pro začínající kryptoinvestory.

Na konci dne můžete dosáhnout ziskovosti pouze tehdy, pokud dokážete zůstat solventní dostatečně dlouho, abyste se tam dostali.

Učte se z „chytrých peněz“

Nejlepším způsobem, jak řídit riziko, je řídit velikost vaší pozice. Příkladem toho bylo, když se objevila zpráva, že Mass Mutual – prominentní pojišťovací společnost – se rozhodla přidělit 100 milionů dolarů na bitcoin. Mnozí to považovali za šílené.

Když však spočítáte velikost pozice jako zlomek jejich fondu 500 miliard dolarů, představuje pouze 0.02 % jejich spravovaných aktiv. Díky tomu je riziko více než zvládnutelné. V hypotetickém scénáři, že bitcoin klesne na nulu, riskují velmi malé procento svého kapitálu. Na druhou stranu, pokud bitcoin stoupne až na 200 1 $, potenciální zisk, který by společnost mohla vydělat, je XNUMX miliarda $.

To je důvod, proč tolik lidí slyšíte mluvit o bitcoinu jako o tom, že má „asymetrický vzestup“ – malá alokace ve vašem portfoliu má potenciál k nadměrným ziskům.

Pojišťovny jsou tradičně konzervativní. Obvykle investují do velmi bezpečných aktiv, jako jsou dluhopisy FED, které běžně vynášejí 0.25 %. Aby vydělali takové zisky, jaké by mohli potenciálně vydělat z bitcoinů, museli by investovat přibližně 40 miliard dolarů během 10 let, což odpovídá 7 % aktiv společnosti. Nyní můžeme jasně vidět ziskový potenciál investování malé části svých prostředků do kryptoměn. 

Používejte jednoduché indikátory

Doposud jsme mluvili pouze o řízení rizik. To je jen polovina rovnice. Přidání trochy technické analýzy a velmi základní obchodní strategie do vašeho holdingu může výrazně zvýšit váš ziskový potenciál.

Začínající obchodníci jsou v pokušení vyzkoušet pokročilé a efektní indikátory, aby ze svých strategií dostali to nejlepší. Složitější indikátory většinou potřebují správné pochopení, aby se obchodní signály převedly do akcí.

Výhodou jednoduchých indikátorů je, že je lze snadno interpretovat a používat, aniž by byla ohrožena jejich účinnost.

Použití nejintuitivnějšího technického indikátoru mohlo výsledek výrazně zlepšit. Klouzavý průměr je vizuálním nástrojem k vyhlazení trendu aktiva, snížením krátkodobého šumu, který může investorovi poskytnout zavádějící informace. V tomto článku se, můžete si přečíst více o klouzavých průměrech a jejich fungování.

„Jednoduché“ neznamená „méně ziskové“

Zpět k předchozímu příkladu, pokud jste v roce 100 investovali 2012 USD do bitcoinu, dnes byste měli kolem 1,500,000 XNUMX XNUMX USD. Jak byste mohli tento návrat zlepšit?

Strategie klouzavého průměru na BTC od roku 2012


Nákupní signál z tohoto indikátoru nastává, když klouzavý průměr vypočítaný pro 9 období překročí klouzavý průměr vypočítaný pro 200 období. Prodejní signál přichází, když dojde k opačnému křížení.

Nákup bitcoinů v roce 2012 a provozování této strategie od té doby by vám zanechalo pozici více než 60 BTC, dnes v hodnotě kolem 2,500,000 XNUMX XNUMX $.

Ještě zajímavější je, že maximální ztráta na pozici by se pohybovala kolem 40 %, což je mnohem méně než ztráta, kterou museli trpět dlouhodobí držitelé.


Jedná se o velmi jednoduchou obchodní strategii, kterou lze použít pomocí nástrojů jako Coinrule.

Automatizovaná obchodní strategie zapnuta Coinrule

Key Takeaways

  • Nenechte strach, stres nebo euforii vést vaše investiční rozhodnutí. Pokuste se pochopit, jak můžete profitovat z trhu, dejte si nějaká pravidla a držte se jich. Budování an automatizovaná obchodní strategie s Coinrule může pomoci, protože nastavíte parametry a bot pak obchoduje bez ohledu na jakékoli rušení.
  • Řízení rizik má klíčovou roli při snižování dopadu stresu a strachu na vaše rozhodnutí. Když na začátku investujete velkou částku, budete se obávat každého cenového výkyvu. Dobrou zprávou je, že kryptoměny mají vynikající poměr rizika a odměny, což znamená, že existuje mnohem větší potenciální výnos než riziko, které podstupujete. 
  • Zahrajte si to jednoduše. Na začátku musíte úplně pochopit, jak vaše strategie funguje. Pouze s úplným pochopením toho, jak by měl obchodní systém fungovat, budete schopni jej v průběhu času úspěšně upravovat a zlepšovat. Běžné ukazatele jako klouzavé průměry jsou perfektním vodítkem.
  • Podívejte se na správné časové měřítko pro vaše potřeby. Trh můžete pozorovat z bezpočtu úhlů. Každý poskytne jiný pohled a navrhne nový scénář. To vás pouze odvede od vaší původní představy. Stejně jako se držte svého plánu, měli byste také vyhodnotit podmínky pomocí stejné měrné jednotky. Jednoduše řečeno, pokud jste koupili bitcoiny, protože jste dostali nákupní signál na denním grafu, je opravdu nutné podívat se na 5minutový graf, abyste se rozhodli, kdy prodat?

Nakonec buďte trpěliví a nikdy nezapomeňte na nejlepší lekce pro začínající kryptoinvestory.

Obchodujte bezpečně!