Od bankovních úspor k ziskové krypto investici s automatizovanou strategií
Kryptoautomatizované obchodování

Od bankovních úspor k ziskové krypto investici s automatizovanou strategií

Zatímco banky jsou pro průměrného investora nejdostupnějšími spořicími nástroji, představují potenciální riziko z hlediska nákladů obětované příležitosti. Zmeškáte šanci zvýšit své peníze, protože banky nabízejí velmi malý úrok. Naštěstí vám provádění kryptografických investic pomocí automatizované strategie pomůže změnit vaše obchodní zkušenosti a naučit se identifikovat vítězné trendy a příležitosti. 

Průměrné úroky z vkladů od roku 1984. Zdroj: zkrachovat

Pokrok v technologii blockchain zajistil, že můžete přejít od tradičních bankovních úspor k výnosným kryptoinvesticím. To dělá krypto je skutečným dlouhodobým konkurentem staršího bankovního systému. Jedním z nejlepších způsobů, jak toho dosáhnout, je použít strategii automatizovaného obchodování s kryptoměnami. 

Co je platforma pro automatizované obchodování? 

Obchodování s kryptoměnami není jednoduchý podnik, ale naštěstí jsou časy neustálého sledování vašich obchodních platforem dávno pryč. Místo toho se automatizované obchodování spoléhá na pečlivě vytvořené algoritmy pro nákup a prodej kryptoměn v určitých časech. 

Různé automatizované obchodní platformy mají různé způsoby provádění transakcí. Přesto jsou závislé na technických ukazatelích, ceně aktiv nebo rebalancování, což je podíl hodnoty ve vašem portfoliu. 

Dnes existuje několik automatizovaných obchodních platforem a vše, co potřebujete, je porozumět různým funkcím a obchodním strategiím, které na každé platformě fungují nejlépe. Coinrule je pravděpodobně uživatelsky nejpřívětivější způsob, jak začít s automatizovaným obchodováním.

Společenský vliv obchodování s kryptoměnami 

Zatímco obchodování s kryptoměnami bylo během pandemie na vzestupu, příslib vysokých výnosů není pro nováčky realistický. To je umocněno rizikem, které představuje vysoká volatilita a neschopnost sledovat a chápat obchodní vzorce.  

Sledování profesionálních obchodníků a odborníků vám pomůže naučit se, jak trhy fungují a jaké faktory způsobují volatilitu. Ať už jste začátečník nebo zkušený obchodník, můžete získat mnoho znalostí napodobováním obchodních strategií úspěšných obchodníků s kryptoměnami.  

Tato metoda využívá strategie Mirror Trading nebo Copy Trading, které zajišťují, že dosáhnete podobných výsledků jako profesionálové. Mirror Trading odkazuje na automatizovanou algoritmickou obchodní strategii, kde se naučíte obchodovat „zrcadlením“ obchodních aktivit zkušeného obchodníka.  

Na druhou stranu Copy Trading je obchodní strategie, kde kopírujete pozice zkušeného obchodníka. Dobrým příkladem společenského vlivu na obchodování s kryptoměnami jsou tweety Elona Muska. Každý následuje jeho názor, a to způsobilo, že cena bitcoinu kolísá na základě jeho tweetů.  

Kryptotrh je stále silně závislý na zprávách a na obecném sentimentu investorů. Tweety nebo názory ovlivňujících jednotlivců mohou podnítit velmi silný cenový pohyb.

Automatizované strategie obchodování s kryptoměnami 

Jediný způsob, jak přejít od bankovních úspor k výnosné krypto investici, vyžaduje neustálou kryptoměnovou arbitráž. I když můžete mít na výběr několik automatizovaných strategií obchodování s kryptoměnami, některé jsou jednodušší, bezpečnější a lukrativnější než jiné. 

Základem všech těchto automatizovaných strategií jsou obchodní roboti, kteří jsou mnohem lepší než lidé z následujících důvodů: 

  • Obchodní roboti mohou skenovat krypto obchodní platformy 24/7 bez přerušení
  • Dělají rozhodnutí bez jakékoli zaujatosti způsobené emocemi 
  • Dokáže eliminovat náhodné chyby, díky čemuž se budete striktně držet předem nastaveného plánu

Kromě toho mohou obchodní roboti okamžitě a přesně vypočítat požadované parametry a učinit okamžitá rozhodnutí. Proto je ze své podstaty lepší používat obchodního bota, zvláště pokud nemáte čas, povahu nebo schopnosti studovat trendy a implementovat své vlastní strategie obchodování s kryptoměnami. 

Toto jsou některé z nejlepších obchodních strategií, které můžete provozovat Coinrule.

Strojové učení a algoritmy založené na umělé inteligenci 

To vše je možné pomocí strojového učení a algoritmů založených na umělé inteligenci. Jsou to technologie, které způsobily revoluci v celém průmyslu.  

Například strojové učení a AI na platformách pro obchodování s kryptoměnami zajišťují, že bot dokáže předvídat posun na trhu a implementovat nejvhodnější strategii. Výsledkem je, že platformy, které zahrnují tyto technologie, mohou opakovat obchodní rozhodnutí, která fungují, přizpůsobit své obchodní chování a provádět obchody na základě nejnovějších a nejziskovějších strategií. Ve výsledku to bude lepší volba než standardní systémy s předinstalovanou logikou „když-to-pak-tam“. 

Nebezpečí těchto standardních systémů spočívá v tom, že konkrétní události spustí proces a výsledky jsou obvykle binární. To se však ukázalo jako neúčinné. 

Obchodování pomocí automatizované strategie neznamená, že budete jen sedět a čekat, až roboti vše udělají. Musíte dodržovat následující pravidla automatizace: 

  • Automatizace neznamená 100% ruce pryč. Stále budete muset provést několik vstupů, například vybrat preferovanou kryptoměnu pro obchodování nebo upravit některé parametry tak, aby vyhovovaly vašim potřebám.
  • Automatizujte pouze opakující se a časově náročné úkoly. 

Typy kryptoinvestic s automatizovanou strategií 

Kromě technologie používané na platformě budete muset porozumět hodnotě, kterou chcete čerpat z vaší obchodní platformy, když provádíte kryptoinvestice s automatizovanou strategií.

To vás donutí najít toho správného obchodního robota. Zde jsou různé typy robotů, se kterými se setkáte při hledání nejlepšího automatizovaného systému: 

  • Arbitrážní roboti – Jedná se o obchodní roboty pevně zakódované se strategií arbitráže. Strategie se snaží najít rozdíly v cenách na různých burzách za stejnou minci. Jak čas plyne, jsou vždy méně ziskové, protože bezpočet robotů se již snaží tyto příležitosti kdykoli využít.
  • Roboti tvořící trh – tito roboti zadávají příkazy k nákupu a prodeji, aby získali rychlý zisk. Pokud se například kryptoměna obchoduje za 10 USD, bot vytvoří nákupní příkaz za 9 USD a příkaz k prodeji za 11 USD. Když bot provede oba obchody, získáte zisk 2 $. 
  • Algoritmičtí obchodní boti jsou kódem řízené programy, které mohou generovat a provádět nákupní a prodejní signály na kryptotrhu. Jsou pevně zakódovány, aby bylo možné identifikovat, kdy prodat nebo koupit, a také kdy pozici uzavřít. Mají také kód, který určuje velikost objednávky a alokaci portfolia. 
  • Boti pro automatizaci portfolia – tito roboti pomáhají uživatelům vytvářet, získávat a udržovat požadované portfolio namísto aktivního obchodování. Automatizuje mnoho zdlouhavých a opakujících se úkolů. 
  • Technickí obchodní boti – tito roboti používají signály a indikátory k předpovídání budoucích cenových pohybů, aby získali zisk. Jsou nejoblíbenější, protože mohou dlouhodobě generovat velmi zajímavé výnosy.

Proč investovat do čističky vzduchu? 

Od vypuknutí pandemie COVID-19 utrpěly finanční instituce, jako jsou banky, obrovské ztráty. Centrální banky nadále vstřikují likviditu do systému jako opatření k zastavení účinku globální pandemie. To znamená, že získáte nižší úrok, než jaký jste dostávali již před krizí. Můžete se však rozhodnout diverzifikovat své portfolio prováděním kryptografických investic pomocí automatizované strategie. 

Zatímco někteří z vás již přešli na kryptoměnu, automatizace vašich strategií je jediným způsobem, jak zajistit, že si udržíte ziskovou krypto investici.

Odmítnutí odpovědnosti
Nejsem analytik ani investiční poradce. Vše, co zde uvádím, je čistě orientační, informační a vzdělávací. Všechny informace obsažené v mém příspěvku by měly být nezávisle ověřeny a potvrzeny. Nemohu být shledán odpovědným za jakoukoli ztrátu nebo škodu způsobenou na základě těchto informací. Uvědomte si prosím rizika spojená s obchodováním s kryptoměnami.