Kryptoautomatizované obchodování

Poslední bude první

Možná jste byli v kryptoměnách dost dlouho na to, abyste si vzpomněli na časy, kdy byl Litecoin nazýván „stříbrem kryptoměn“. No, možná je čas to srovnání oprášit.

Zatímco skutečná hodnota fyzického stříbra je nepopiratelná, trh tento vzácný kov dlouho přehlížel. Investoři a obchodníci, kteří jsou považováni za mnohem horší než zlato, mu nevěnují velkou pozornost zhruba sedm let.

Najednou v roce 2020 cena vyskočila o 150 % ze dna nahoru. V kryptosvětě můžete vidět podobný vzorec při pohledu na Litecoin oceněný v BTC podmínkách. Mince se nikdy nevzpamatovala z medvědího trhu v roce 2018 a zůstala pevně uvízlá ve strmém sestupném trendu.

Zdá se však, že trh konečně rozsvítil pozornost na Litecoin a předělal akci na cenu. Poznámka: I když existují stovky kryptoměn, které by mohly spadat do kategorie „shitcoin“, Litecoin je jedním z nejstarších nativních blockchainů, který od svého založení funguje efektivně a bez hacků nebo problémů.

Kromě toho je coin široce dostupný na téměř každé krypto platformě nebo burze, takže má jednu z nejširších uživatelských expozic mezi všemi kryptoměnami. Je to výzva k spěchu s nákupem Litecoinů? Ne nutně.

Jsou zde dvě hlavní věci. Za prvé, nákup něčeho, co vypadá historicky „levně“, může poskytnout nejlepší příležitosti z dlouhodobého hlediska. Zvláště pokud se to, co kupujete, časem ukázalo jako solidní a důvěryhodné.

Za druhé, můžete také vidět litecoin jako zástupce rizikového apetitu trhu. Když už cena každé mince raketově vzrostla, v některých případech, aniž by byla podporována mnohem více než jen virálním memem, dává smysl alokovat více kapitálu na mince s vyšším potenciálem růstu. Na druhou stranu, dinosauří mince obvykle získávají trakci v posledních fázích býčího trhu, což může posílit argumenty pro plánování výstupní strategie nebo získání určitého zisku.