Kryptoautomatizované obchodování

Lekce od profíka

Bitcoin / TetherUS (BINANCE: BTCUSDT)

Jednou obchodník z velkého forexového obchodního pultu vysvětlil svou hlavní obchodní každodenní rutinu.

Svůj den začal zadáním velké objednávky, aby otestoval nejbližší cenovou rezistenci, a čekal, až trh zareaguje. Pokud se trh pohnul ve směru jeho obchodu, radoval se z pěkného zisku. Na druhou stranu, pokud by se rezistence ukázala jako pevná, uzavřel by předchozí obchod s malou ztrátou a otevřel by nový dvojnásobně větší v opačném směru. Zisk mohl být nakonec ještě větší.

Bez ohledu na to, jakou třídu aktiv obchodujete, základní principy poptávky a nabídky jsou vždy hlavními ukazateli, abychom pochopili, kam bude trend dále směřovat.

Při pohledu na graf bitcoinu to platí dokonale. Cena se pohybovala relativně nízko těkavost už více než týden. Pohyby se mohou zdát náhodné, ale při bližším pohledu dávají velký smysl. Cena má tendenci se konsolidovat do úzkých rozsahů, které jsou často testovány. Jakmile dojde k průrazu a selže, je to signál, že se pravděpodobně bude pohybovat opačným směrem.

Jakmile rozdělíte cenovou akci do bloků, bude snazší pochopit jak nabídka a poptávka distribuují.

Pamatujte, že cena nakonec pronásleduje likviditu, takže zaujměte svou pozici směrem k oblastem likvidity a podle toho naplánujte řízení rizik.

Obchodování s tak trhanými podmínkami na trhu může být stresující a frustrující. Dobrou zprávou je, že automatizované obchodování může vašemu portfoliu přidat větší hodnotu, zvláště v těchto časech.