Kryptoautomatizované obchodování

Nechte hudbu hrát

Byla to opravdu divoká jízda. Počínaje ode dna v březnu 2020 celková tržní kapitalizace vzrostla více než 20krát. Co teď čekat?

„Až se hudba zastaví, z hlediska likvidity se věci zkomplikují. Ale dokud hraje hudba, musíte vstát a tančit. Pořád tančíme."

Chuck Prince, CEO Citigroup – 9. července 2007

Tento neslavný citát se může zdát, že funguje perfektně s ohledem na současné podmínky na trhu.

Navzdory vyšší volatilitě směrem dolů v roce 2021 trend krypto tržní kapitalizace od roku 2020 neustále roste. Ocenění se většinou obchoduje v rámci zeleného kanálu přičemž na začátku roku 2021 došlo ke krátkému odklonu směrem vzhůru. To bylo znamení, že trh byl přehřátý, a to nakonec vedlo k širší korekci.

nechte hudbu plánovat kryptoměny

Při projekci úrovní retracementu Fibonnaciho pohybu nahoru od roku 2020 do začátku roku 2021 našla korekce solidní podporu na úrovni 0.5 a poté na úrovni 0.23. To je to, co byste očekávali od zdravého trendu, který obnovuje dynamiku. Dnes se trh pohybuje kolem předchozích historických nejvyšších úrovní. Pokud to vydrží, je pravděpodobná nová silná noha na straně vzhůru.

Trh je stále v býčím cyklu, a proto je třeba mít na paměti dva klíčové prvky.

Za prvé, čím více se ceny kryptoměn v kanálu konsolidují, tím je pravděpodobnější, že trh zažije nový posun. Jak čas plyne, velikost tohoto pohybu by mohla být větší. Jak se špička kanálu zvyšuje a stoupá, investoři a obchodníci podle toho nastaví své cíle.

Hrubým odhadem se cíl bude pohybovat kolem 150 % za jeden měsíc a za tři měsíce by to bylo 250 %.

Na druhou stranu nikdy nezapomínejte, že čím vyšší je vzestup, tím těžší je pád. Pravděpodobně jsme ve vyspělé fázi býčího trhu, což znamená, že i když 200% růst vypadá lákavě, přichází s rizikem poklesu 70-80%. V tomto ohledu se divergence na RSI rýsuje jako temný zlověstný mrak nad trhem.

Je stále důležitější stanovit si cíle a přísně dodržovat svůj plán. Postupná rotace části vašeho portfolia do coinů vyšší kvality a stabilních coinů ochrání váš kapitál, když trh zasáhne závažnější korekce.

„Nechte hrát hudbu“ je nová mantra. Pro připomenutí, hudba se zastavila tři měsíce po Princeově citaci, když praskla bublina na trhu s bydlením. Historie se nemusí opakovat, ale často se rýmuje.

Bonusový graf: stabilní mince jsou slon v místnosti. Investoři nevěnují dostatečnou pozornost velikosti růstu stabilních coinů za posledních pár let. Samotné USDT a USDC mají ocenění přes 110 miliard USD, nepočítaje v to další podobné coiny vázané na USD jako BUSD, USDT a DAI.

stabilní růst ocenění coinů

Veškerá tato likvidita je na vedlejší koleji a mohla by představovat významný nový příliv nového kapitálu pro kryptoměny. Na druhou stranu, jak se struktura trhu více a více spoléhá na stabilní coiny, stávají se potenciálním jediným bodem selhání systému. Mezitím se zdá, že většina likvidity usiluje spíše o nízkorizikový zájem ze strany protokolů DeFi, než aby se honila spekulativními příležitostmi.