Kryptoautomatizované obchodování

Nedělej chyby

Bitcoin / TetherUS (BINANCE: BTCUSDT

Technická analýza je pro obchodníky užitečný nástroj, ale pravdou je, že není to exaktní věda.

Pokud by tomu tak bylo, čtení knihy by z vás udělalo profesionálního obchodníka. Vzory grafů se mohou očím každého analytika jevit jinak na základě jejich předsudků. Prvním krokem je pokusit se odložit co nejvíce stranou jakékoli přesvědčení, které můžete mít o tom, kam bude cena dále směřovat, a zaměřit se co nejvíce na objektivní prvky. To je nezbytné pro správné použití technické analýzy,

Pokusme se tuto metodu aplikovat na graf bitcoinu. Jak plyne čas, graf se zdá být pravděpodobnější na pokraji dalšího výrazného poklesu. Od června cena vykázala nižší maxima, zatímco horizontální support se drží. Otázkou je, jak dlouho? Někteří obchodníci vznesli myšlenku, že Bitcoin buduje masivní vzor hlavy a ramen.

Za jak bearishBitcoin může vypadat, Dobré zprávy je, že toto není H&S formace. "Hlava" je atypická, ale co je ještě méně obvyklé, je jak objem se vyvíjí. Aby byl platný H&S se objem by měla být vyšší na levém rameni a poté klesat. Naopak bitcoiny objem byl vyšší na pravém rameni, což ukazuje na vysoký zájem ze strany kupujících i prodávajících kolem těchto úrovní. Další dobré zprávy je to, že Bitcoin z obdobného akumulačního období na začátku roku.