Kryptoautomatizované obchodování

Žádné oběd zdarma

Bitcoin / TetherUS (BINANCE:BTCUSDT) Řízení rizik

Nenáviděli jste propad trhu tento týden? Neobviňujte Elona, ​​ani Čínu, ani JPMorgan. Pojďme se bavit o řízení obchodního rizika.

Trh byl přehřátý a nováčci se museli naučit nejdůležitější lekci investování. Nic nejde snadno a není tu žádný oběd zdarma. Ti, kteří to přežili ostrý cenový pokles pečlivě řídil své riziko, možná se stop lossem. Ale nejlepší tip, jak toho dosáhnout těkavost trhu je zůstat soustředěný a držet se svého původního plánu.

Užitečné může být i hledání podobných vzorů v minulosti. Historie se nikdy neopakuje, ale často se rýmuje. Bitcoin prošel stejnou cestou v loňském roce, mezi červencem a zářím (zobrazeno ve spodní části grafu). Dlouhý boční trh předvídal výraznou korekci cen, která vedla k dalšímu měsíci konsolidace cen, než se opět s vyšší jistotou zvedl.

Vzory jako tyto jasně ukazují, jak se poptávka a nabídka aktiva přerozdělují na klíčových úrovních. Pro připomenutí, jednou Bitcoin překonal předchozí maximum na 12,000 250 USD, jeho cena za tři měsíce vyletěla o XNUMX %. Pokud se odehraje stejný scénář, může mít altcoin před nějakou dobou další růst Bitcoin shromažďuje plnou pozornost investorů a obchodníků.

Nezapomeňte pečlivě řídit riziko, dokud se neobjeví další známky síly. Ušlý zisk má větší cenu než realizovaná ztráta!