technické indikátory obchodování bot
Kryptoautomatizované obchodování Obchodování Tipy

Technické indikátory přidány do Coinrule – Uživatelsky nejpřívětivější obchodní bot je pokročilejší než kdy předtím

Technické indikátory jsou bezpochyby tím nejzajímavějším nástrojem, který obchodníci používají. Obecná myšlenka je, že jsou velmi složité a do určité míry, to je pravděpodobně pravda, a je to tak náročné je spravovat pomocí ručního obchodování. Technické ukazatele a obchodování s kryptoměnami dokonale odpovídají automatizovanému obchodnímu systému. Obchodní bot může zpracovávat obrovské množství dat 24/7, což výrazně zvyšuje efektivitu vašich výkonů.

S potěšením oznamujeme, že nyní můžete v několika krocích sestavit svého automatizovaného obchodního robota a spustit jej na ukazatelích klouzavých průměrů a indexu relativní síly (RSI). 

Jak fungují technické indikátory?

Použití technických indikátorů znamená přijmout teorii, že ceny se pohybují s opakujícími se vzory. Proto tyto vzory zahrnují všechny informace potřebné k provozování obchodního plánu. Technické ukazatele neberou v úvahu žádnou „základní hodnotu“ aktiva. To se od té doby dobře hodí k obchodování s kryptoměnami neexistují žádné spolehlivé modely schopné předpovědět jejich cenu. 

Sledování grafu a sledování pohybu ceny nahoru a dolů by často mohlo vést k myšlence, že se pohybuje náhodně bez jasného trendu.

Při bližším pohledu je však možné odhalit předem určené chování, které se již stalo v minulosti. To je přesně to, co se technická analýza snaží zachytit. Je nemožné se 100% mírou jistoty předvídat, kam se cena bude dále pohybovat. Je však možné o tom odhadnout nějaké vodítko. 

Zásadním aspektem, který je třeba mít na paměti v tomto bodě, je, že je vždy důvtipnou volbou použít techniky ke zmírnění rizika a spravovat svá aktiva tak, abyste zabránili významným ztrátám které by mohly ohrozit vaši likviditu a vaši schopnost obchodovat v dlouhodobém horizontu.

To znamená, že výpočet jakékoli technické analýzy vyžaduje historické ceny. Časový rámec indikátoru definuje, jak je cena agregována. Na stránce pravidel si můžete vybrat časový rámec, který nejlépe vyhovuje vašemu obchodnímu systému. 

Denní časový rámec pro přechod klouzavých průměrů zapnutý Coinrule

Pokud například vyberete časový rámec 1 den, znamená to, že robot vypočítá ukazatel pomocí denní cenové frekvence. Použijeme-li jako příklad, klouzavý průměr (50) s takovým časovým rámcem bude odpovídat průměrné ceně za posledních 50 dní.

Jak používat technické indikátory?

Existují různé typy indikátorů a každý z nich má specifický účel a užitečnost. Pochopení, za jakých podmínek jeden indikátor funguje lépe a jaké signály poskytuje, umožňuje uživatelům přijímat mnohem lepší rozhodnutí při obchodování.

Jedna věc, kterou je třeba mít na paměti při rozhodování, který ukazatel přidat do své strategie, je vnitřní zaostávající povaha of každý technický ukazatel. Vzhledem k tomu, že je robot vypočítává na základě historických dat, mohou podle definice poskytnout signál (nákup, prodej nebo jiné potvrzení ceny) až poté, co se to stalo. Nepovažoval bych to za správné omezení, ale pouze za jeden aspekt, který by měl každý obchodník vždy zvážit při analýze signálů. 

Existuje několik způsobů, jak snížit efekt zpoždění indikátoru, ale tím se zvyšuje šance na získání falešných signálů. Volba mezi menším zpožděním a nižší přesností indikátoru je zásadní kompromis, který by měl obchodník posoudit. 

Testování strategie před jejím živým uvedením na trh může pomoci doladit parametry, abyste dosáhli rovnováhy, která vyhovuje vašim potřebám. Pamatujte, že technické indikátory nejsou dokonalé nástroje a ani by neměly být. Koneckonců, chytit absolutní vrchol nebo dno každého cenového výkyvu je prakticky nemožné. Interpretace správného směru a použití správných nástrojů pro řízení rizik dělá z obchodníka profesionála.

Jak přidat technické indikátory do Coinrule?

Vytvoření automatizované obchodní strategie nebylo nikdy jednodušší!

Technické indikátory se zobrazují v bloku stavu. V tuto chvíli se pravidlo spouští na signály z klouzavé průměry a RSI

Přidejte až tři podmínky pro každý blok, což umožňuje maximální flexibilitu pro dosažení jakékoli obchodní strategie, kterou by obchodníci potřebovali.

Možná budete chtít koupit, zda klouzavé průměry ukazují na konkrétní vzor.

Nastavení více klouzavých průměrů zapnuto Coinrule

Prodávejte při prudkém zvýšení cen, pokud RSI naznačuje, že trend je přehnaný.

Stav zohledňující cenu a RSI on Coinrule

Nashromážděte více svých oblíbených coinů, když je cena přeprodaná.

Podmínka zohledňující cenové prahy a zapnuté RSI Coinrule

Nebo můžete chránit svou peněženku před čerpáním, pokud cena překročí dlouhodobý klouzavý průměr při vysokém objemu. 

Nastavení podmínky s křížením klouzavých průměrů a potvrzením objemu

Ať už je vaše dokonalá obchodní strategie jakákoli, nyní ji můžete vytvořit Coinrule. Pak, pokud jste zvědaví na další způsoby, jak používat technické indikátory pro obchodování s kryptoměnami, podívejte se na naše nové šablony!

Váš další krok k automatizovanému obchodování je tady! 

Obchodujte bezpečně!