Nejlevnější způsob nákupu kryptoměn s měnami Fiat
Kryptoautomatizované obchodování

Nejlevnější způsob nákupu kryptoměn s měnami Fiat

Kryptoměny a blockchain slibují nové digitální a decentralizované paradigma pro globální ekonomiku a náš každodenní život. I když se adopce každým rokem zlepšuje se stále rostoucím tempem, Crypto stále silně spoléhá na existenci účinných bran s měnami Fiat. Ať už jste ostřílený obchodník s kryptoměnami, nebo se k vesmíru blížíte poprvé, budete muset jednou za čas zafinancovat svou kryptopeněženku čerstvým kapitálem. Pak běžná otázka zní: co je nejlevnější způsob nákupu kryptoměn s měnami Fiat?

Když se snažíte převést Fiat na kryptoměnu, je vždy nezbytné vytěžit ze svých peněz maximum, a to může být obtížné, protože většina směnáren si účtuje nemalé transakční poplatky. Výběr nejlepší možnosti financování vaší krypto peněženky spočívá v nalezení dokonalé rovnováhy mezi výhodností nákladů na transakci a podporovaným způsobem financování. Nejběžnějším způsobem financování kryptopeněženky jsou platební karty (kreditní nebo debetní) nebo bankovní převody. 

Pozor na skryté poplatky.

Coinbase je pravděpodobně nejznámější krypto společností. Při posuzování nejlevnějšího způsobu nákupu Crypto s Fiatem je určitě na vrcholu seznamu možností pro velkou část investorů a obchodníků. Coinbase představuje bezpečnou a uživatelsky přívětivou bránu Fiat-to-Crypto. Nabízejí velmi pohodlné možnosti financování účtu pomocí bankovních převodů. 

Reputace Coinbase se však promítá do prémiové ceny, kterou si uživatelé často neuvědomují. Struktura cen Coinbase skutečně není jako uživatelsky příjemný jako jeho rozhraní. Můžete si koupit bitcoiny za euro jen několika kliknutími, ale za relativně vysokou cenu. V následujícím příkladu jsem simuloval nákupní objednávku za 10 EUR.

Coinbase účtuje za objednávky minimální fixní poplatky, v tomto případě 0.99 € (což odpovídá asi 10 % z objednávky). Navíc cena, za kterou bych koupil bitcoiny, je 8,031 0.51 EUR, což je o 7,990 % vyšší než tržní cena na Coinbase Pro nebo Kraken (kolem XNUMX XNUMX EUR).

kupte si kryptoměnu s fiat na Coinbase
kupte si kryptoměnu s Fiatem na Coinbase

Zvýšení velikosti objednávky jen mírně vyhlazuje náklady na transakci. Pokud zakoupíte BTC v hodnotě 50 USD, Coinbase vám naúčtuje transakční poplatky ve výši 2.51 USD, přibližně 5.02 %. Nezohlednění přirážky k ceně, která dále zvyšuje celkové náklady.

Pokud používáte Coinbase, je mnohem levnější nakupovat kryptoměny Coinbase Pro. Přihlásíte se pomocí stejných přihlašovacích údajů a získáte přístup k mnohem lepším cenám. Obchodujete přímo s ostatními obchodníky, takže za své coiny můžete získat skutečnou tržní cenu. Chcete-li nakoupit ihned, vyberte jako parametr ceny „trh“ a částku, kterou chcete koupit. Zde je příklad toho, jak by to vypadalo na obchodním rozhraní Coinbase Pro.

nákupní objednávka na Coinbase Pro
Koupit objednávku na Coinbase Pro

Hlavní rozdíl je v tom, že v prvním příkladu vám Coinbase coin prodá, ve druhém obchodujete na burze s jinými obchodníky jako protistranami. To vám dává možnost ušetřit značné množství peněz. Další oblíbené možnosti jsou Kraken a Bitpanda Pro.

Jaké jsou nejlepší alternativy k Coinbase?

I když Coinbase tvrdí, že je globální společností, v současné době pokrývá převážně Evropu, Severní Ameriku, Singapur a Austrálii. To vylučuje některé geografické oblasti, které mají nejvyšší míru přijetí kryptoměn. Investoři na rozvíjejících se trzích, zejména v Latinské Americe a Asii, se denně potýkají s tím, jak najít nejefektivnější a nejlevnější způsob, jak koupit kryptoměny od společnosti Fiat. 

Ne všechny měny Fiat jsou stejné.

Binance se to snaží řešit a pravidelně přidává nové měny jako možnosti financování jejich peněženek. Binance je pravděpodobně globální burza, která pokrývá největší počet podporovaných fiat měn. Zde je seznam podporovaných měn Fiat mimo USD. V některých případech Binance umožňuje dobíjení účtů přímo bankovním převodem, ale většinou funguje brána Fiat-to-Crypto prostřednictvím platebních karet, debetu nebo kreditu. 

Financování vaší peněženky prostřednictvím plateb kartou umožňuje připsání prostředků v reálném čase, takže burza může nákup mincí okamžitě vyrovnat. Hlavním omezením u bankovních převodů je doba zpracování, kdy převod může trvat až tři pracovní dny. Na druhou stranu převody SEPA v rámci eurozóny nenesou žádné další náklady. Směnárna připíše stejnou částku prostředků, jakou jste vložili. Pouze v USA je při použití Bankovního převodu vklad zpoplatněn, obvykle kolem 0.05 % z částky.

Nicméně, zejména pokud chcete kryptoměnu koupit co nejrychleji, je platba kartou optimálním řešením. Samozřejmě, že to není levné. Zpracování platby může být nákladné, protože zahrnuje mnoho zprostředkovatelů. Na některých burzách mohou transakční poplatky vzrůst až o 6 %. Před potvrzením platby se tedy ujistěte, že můžete posoudit transakční poplatek.

Pro investory, kteří hledají bezproblémovou uživatelskou zkušenost a možnost nákupu kryptoměn pomocí několika kliknutí. Brave prohlížeč jde nad rámec poskytování pohodlí při nákupu kryptoměn. Ve spolupráci s Binance spustila společnost nový způsob nákupu kryptoměn přímo v prohlížeči Brave. Vše, co musíte udělat, je připojit svůj účet Binance a poté snadno vytvářet nákupní objednávky výběrem typu coinu, který chcete koupit. Poté můžete nastavit množství, které chcete koupit, a mince se do vaší peněženky přidají téměř okamžitě.

Opravdu vlastníte krypto, které jste si koupili?

Centralizované burzy běží na serverech soukromého subjektu. Zatímco coiny, se kterými obchodujete, spoléhají na decentralizovanou technologii, se svými aktivy komunikujete prostřednictvím zprostředkovatele, burzy. 

To nás přivádí k jedné z nejběžnějších frází používaných ve světě kryptoměn: „Ne vaše klíče, ne vaše krypto“ od Andrease Antonopoulose. Citát naznačuje, že pokud neukládáte své soukromé klíče, nemáte žádné zaručené vlastnictví svých coinů. Výměna ukládá všechna vaše data, včetně vašeho soukromého a veřejného klíče. Jinými slovy, pokud hackeři získají přístup k těmto klíčům, mohou ukrást vaše prostředky! 
V současné době mají globální krypto burzy zavedena pokročilá bezpečnostní opatření, aby se zabránilo škodlivým útokům. Dokonce i v nepravděpodobném případě hacku často nastavují pojištění, aby chránili uživatele před ztrátami. Například, Pojišťovací fond Binance je v kryptoprůmyslu tak známý, že jeho zkratka (SAFU) inspirovala nespočet memů.

Kryptomem pojišťovacího fondu Binance

Jiné případy než hackování mohou vést k situaci, kdy ztratíte přístup ke svým prostředkům. Co když burza zkrachuje nebo regulační orgány zmrazí burzám účet? 

Kupte si kryptoměny přímo do VLASTNÍ peněženky.

Za předpokladu, že nejste ochotni často obchodovat se všemi svými coiny a bezpečnost je pro vás nejvyšší prioritou, může být nejlepší volbou pro vaše potřeby nákup kryptoměn a příjem mincí přímo do decentralizované peněženky. Poskytovatelé mají rádi Změna spoléhejte na protokol peer-to-peer, který po dokončení platby odešle mince přímo do vaší peněženky. 

Společnost Changelly se spojila s poskytovateli služeb třetích stran za účelem zpracování vašich plateb. Před potvrzením transakce máte možnost zkontrolovat variantu, kterou preferujete, na základě transakčních poplatků a nabízené ceny. V tomto případě jste jediným vlastníkem svých soukromých klíčů. Jste tedy svou vlastní bankou. 

měnící se cenové možnosti
Changelly Cenové možnosti

Další oblíbenou alternativou, pokud se chcete vyhnout centralizovaným entitám a nevyhovuje vám KYC, což je zkratka pro Know-Your-Customer, je nákup Crypto na peer-to-peer trhu. Předpisy na celém světě jsou stále přísnější. Každá společnost spravující peníze jménem uživatelů musí shromažďovat data, aby mohla sledovat, odkud finanční prostředky pocházejí. Když společnosti působí v globálním měřítku, musí dodržovat místní předpisy na každém trhu, na kterém působí. Při používání aplikací typu peer-to-peer však nepotřebujete KYC, protože transakce probíhá mezi jednotlivými uživateli.

Nejoblíbenější platformou, která takovou službu nabízí, je LocalBitcoins. Kupující a prodávající zveřejňují své požadavky na cenu a způsob platby, což umožňuje maximální míru flexibility pro transakci. Když se obě strany dohodnou na podmínkách, platba se zpracuje a prodejce odešle mince přímo do peněženky kupujícího.

Klíčové aspekty ke zvážení.

Při posuzování, který je pro vaše potřeby nejlevnější způsob nákupu kryptoměn od Fiat, existují čtyři hlavní aspekty, které je třeba před potvrzením transakce sledovat.

Způsob financování

Bankovní převody jsou mnohem levnější než platby kartou, přesto jsou pomalejší. V některých případech nemáte spěch s financováním vaší peněženky; v jiných případech můžete být ochotni zaplatit prémiovou cenu za rychlejší transakci. Navíc v závislosti na vaší poloze může být platba kartou jedinou schůdnou možností, jak platit ve vaší místní měně.

Nabízená cena

Věnujte pozornost ceně aktiva zobrazené v okamžiku nákupu. Při nákupu přímo z burzy, jako je Coinbase, platforma přidá přirážku k zobrazené ceně. Tato úprava ceny zvyšuje celkové náklady na nákup. Nejlepší způsob, jak se tomu vyhnout, je využít obchodní platformu, tedy Coinbase Pro, kde zadáte svou objednávku oproti ostatním obchodníkům na stejné burze. Pouze tímto způsobem budete schopni získat skutečnou tržní cenu za coin a garantovat provedení za nejlepší kurz.

Bezpečnost

Centralizované směnárny ukládají vaše mince vaším jménem. Toto je nejlepší volba, pokud se chystáte často obchodovat se svými coiny. Přesto v tomto případě musíte věnovat velkou pozornost úrovni zabezpečení, kterou může burza zaručit. Reputace je kritickým aktivem v kryptoprůmyslu. Alternativou pro HODLery je používat decentralizovanou peněženku a chránit své soukromé klíče metodami, které vyhovují jejich vlastním potřebám.

KYC a ID-ověření

Většina bran Fiat-to-Crypto v současnosti vyžaduje absolvování procesů KYC a poskytnutí vašeho ID pro osobní identifikaci. Pokud nejste ochotni sdílet osobní a fiskální soukromá data, jsou peer-to-peer tržiště perfektními místy pro provádění vašich transakcí.

Všechny cesty vedou na stejné místo, zatímco některé jsou efektivnější a bezpečnější, jiné jsou pohodlnější. Vždy je vhodné pečlivě zvážit, který z těchto způsobů nákupu Crypto vyhovuje vašim potřebám, abyste se vyhnuli zbytečným překážkám a nákladům.