Kryptoautomatizované obchodování

The Long Term Game

Je snadné být býčí v době bujnosti. Na druhou stranu, nejlepší příležitosti přicházejí z časů nejistoty. Jak byste se měli orientovat v současných podmínkách na trhu?

Listopad rozhodně nebyl pro bitcoiny pozitivním měsícem. Cena neustále klesá, protože investoři a obchodníci ztrácejí důvěru v sílu celkového trendu. Slabost si můžete snadno představit pohledem na akci ceny a RSI.

BTC klesající trend od listopadu

Cena se postupně propadla pod klíčovou úroveň a při opakovaných pokusech trvale selhala. V pondělí, hned po prudkém poklesu ceny, se bitcoin pokusil odrazit, ale prodejci zasáhli a uzavřeli cenovou mezeru vytvořenou výprodejem během víkendu.

Zároveň RSI představuje řadu nižších maxim, která potvrzují nedostatek důvěry v solidní obrat cen v krátkodobém horizontu.

Hlavním důvodem tak prudkého poklesu byla široká nejistota na akciovém trhu, která ovlivnila i kryptoměny, které jsou investory stále vnímány jako třída rizikových aktiv. To spustilo kaskádu likvidací, zejména na trhu s krypto deriváty, a vyhladilo obchodníky s přílišným pákovým efektem.

Tento resetovací mechanismus je obvykle velmi zdravý a umožňuje trhu, aby se přehodnotil, než se opět posune směrem vzhůru. Kromě toho údaje o řetězcích potvrzují, že většina prodejců nedávno nakoupila bitcoiny kolem předchozího vrcholu. Dlouhodobí držitelé si ponechávají HODLing a očekávají, že to bude další krátkodobá korekce.

Makro obrázek je stále býčí a je brzy nazvat to medvědím trhem. Na druhou stranu, pokud se bude opakovat cenový vzorec z května, můžete očekávat několik týdnů konsolidace a mírné pohyby dolů.

Dobrou zprávou je, že když je cenová akce nejistá s relativně nízkou úrovní pákového efektu na trhu, je méně pravděpodobné, že dojde k dalšímu výraznému pohybu směrem dolů. Jedinou událostí, která by to mohla ospravedlnit, by byl prudký nárůst panického prodeje na akciovém trhu, který by mohl způsobit nakažlivý účinek na kryptoměny.

Další dobrou zprávou je, že takto nejistý trh je tím nejlepším hřištěm pro automatizované obchodní strategie, které snadno zachytí malé cenové výkyvy a těží z volatility trhu.

Dlouhodobá hra stále běží.