Pasivní příjem kryptoměn
Kryptoautomatizované obchodování

Vydělávejte pasivní příjem pomocí kryptoměn

Každý by měl vědět, jak dát své peníze do práce, a pasivní příjem je nezbytný pro zvýšení bohatství. Otázka zní: Jak mohu získat pasivní příjem s kryptoměnami?

Mnozí tvrdí, že nejlepším způsobem, jak získat pasivní příjem, je koupě nemovitosti a její pronájem. Dalšími návrhy by bylo investovat do akcií, které vám vyplácejí dividendy. Tyto strategie mohou fungovat pro mnohé, ale mohou se také zdát složité, vyžadují, abyste měli velký kapitál k investování, nebo vás donutí používat burzovní makléře.

Vydělávání příjmů prostřednictvím sázek

Technologie blockchain začíná běžným lidem umožňovat různé způsoby, jak získat pasivní vedlejší příjem. Co to umožňuje? Staking!

Sázka znamená uzamknout svou kryptoměnu v konkrétní peněžence a nechat si za to vyplácet odměny, podobně jako když máte spořicí účet. Rozdíl je v tom, že peníze neopouštějí váš účet, mnoho směnáren nebo peněženek tuto službu nabízí, aniž byste se museli vzdát držení své kryptoměny. Je uzamčen ve vaší peněžence, ke které máte přístup pouze vy. 

Z technologického hlediska je staking systém, který umožňuje účastníkům blockchainu ověřovat transakce. Podobně jako u systémů shody Proof of Work, které jsou nejlépe známé z „těžby“ bitcoinů na počítačích, umožňuje Proof of Stake (PoS) uživatelům pomoci najít shodu ohledně stavu, jako je celkový zůstatek všech coinů v systému v rámci blockchainu.

Namísto odevzdání cenného výkonu počítače sází uživatel své coiny, a proto má prostřednictvím svého „sázku“ skin-in-the-game, který algoritmy za příslušnými blockchainy, které se spoléhají na systémy PoS, používají k nalezení konsenzu. Stejně jako bitcoinové těžaři dostávají odměnu v bitcoinech za ověření nových bloků v řetězci, PoS ‚Stakers‘ získávají odměnu jednoduše tím, že drží určité množství coinů. Dobrými příklady pro PoS blockchainy jsou EOS, Tezos, Neo, Zilliqa a brzy také Ethereum v rámci jejich přechodu na Eth 2.0.

Nejjednodušší způsob vsazení

Své coiny můžete vsadit na několik webových stránek a burz. Ve většině případů budete moci vsadit své coiny přímo z vaší kryptopeněženky. Případně mnoho burz nabízí svým uživatelům sázkové služby. Binance Staking vám umožňuje získávat odměny jednoduchým způsobem, vše, co musíte udělat, je držet své coiny na burze. Sázení na burzách má své výhody, můžete akumulovat a sázet zároveň bez přidaných transakcí, nemusíte procházet aplikací DeFi a vytvářet samostatný účet pro sázky, můžete to jednoduše udělat na své burze.

Ne všechny burzy tuto funkci nabízejí, nicméně burzy jako např Binance a Okex dělat. Tento seznam představuje mince, které můžete snadno vsadit na Binance.

Každá mince vám může poskytnout jinou odměnu za sázky, což do značné míry závisí na samotném projektu a odměnách, které za sázky rozdávají. Postup je docela snadný, ale Coinrule dělá to ještě jednodušší!

Staking With Coinrule

Existuje řada pravidel, která vám mohou pomoci shromažďovat coiny, které lze vsadit. Jde především o přebírání konvenčních pravidel a teorií a jejich aplikaci na mince, které lze vsadit výměnou za pasivní příjem. 

Hlavním cílem, který byste měli mít, když se snažíte vydělat pasivní příjem pomocí kryptoměn, je zvýšit počet coinů, které držíte a které lze vsadit. Chcete-li to provést, můžete buď zakoupit více coinů, nebo můžete spustit pravidla Coinrule které vám umožňují hromadit mince během propadů. 

Akumulujte krypto s Coinrule

Níže uvedené pravidlo se pokouší akumulovat Kyber Network (KNC) během poklesů. Principem je, že když cena mince klesne, můžete těžit z pravidla, které ji prodává, abyste ji mohli koupit zpět na nižší úrovni. Tato strategie se snaží zvýšit počet tokenů.

Aby nedošlo k promeškanému brzkému otočení trendu, druhá část strategie odkupuje coiny zpět, ať už cena roste nebo klesá podle nastavených prahových hodnot. Dvě podmínky následující za operátorem „A pak“ fungují v podstatě jako vzít zisk a zastavit ztrátu z obchodu.

Tento přístup se snaží akumulovat KNC ve snaze zmírnit riziko a pokračovat v růstu hodnoty portfolia. 

S rostoucím množstvím KNC, které držíte, se zvyšují i ​​odměny za sázky, které dostáváte. Je však důležité mít na paměti, že staking vyžaduje, abyste měli coiny na burze a nehýbali s nimi. Proto je výhodné spustit toto specifické pravidlo pouze s částí vašich prostředků KNC, abyste mohli nadále dostávat odměny za sázky na ostatní mince. Jak můžete vidět níže, graf ukazuje časové body, ve kterých bude pravidlo provádět obchody, nákupy i prodeje, za účelem využití cenových poklesů a zvýšení vaší držby konkrétní mince.

Co když ještě nevlastníte žádné sázkové krypto?

Pokud nedržíte coiny, které jsou stohovatelné, dalším přístupem je nákup kryptoměn a jejich hromadění v průběhu času. Nejúčinnějším způsobem, jak toho dosáhnout, by bylo použití Metoda Dollar Cost Averaging (DCA).. DCA znamená, že pravidelně nakupujete malé množství kryptoměn, kde nejste ovlivněni změnami ceny, protože jakýkoli růst nebo pokles ceny se nakonec navzájem zruší. Kromě toho obdržíte za držení mince sázkové pobídky, které se zvyšují, jak se zvyšuje částka, kterou držíte.

Zde je příklad toho, jak můžete změnit načasování a množství, aby vyhovovaly vašim potřebám.

Na konci dne, bez ohledu na přístup, který používáte, může pasivní příjem pomocí kryptoměn v dnešní době přidat významnou hodnotu vašim aktivům. Aby vaše peníze pracovaly za vás, je prvním krokem ke zvýšení vašeho bohatství a kryptoměny to umožnily jedinečným způsobem.

UPOZORNĚNÍ

Nejsem analytik ani investiční poradce a nic v tomto článku nepředstavuje investiční poradenství. Vše, co zde uvádím, je čistě orientační, informační a vzdělávací. Všechny informace obsažené v mém příspěvku by měly být nezávisle ověřeny a potvrzeny. Nemohu být shledán odpovědným za jakoukoli ztrátu nebo škodu způsobenou na základě těchto informací. Uvědomte si prosím rizika spojená s obchodováním s kryptoměnami.