Kryptoautomatizované obchodování

Den Run

Když toto čtete, blíží se čtvrtá polovina bitcoinu. Odměna, kterou těžaři dostanou za každý blok každých 10 minut, klesne z 625 bitcoinů na 3,125 XNUMX bitcoinů. Snížení bitcoinu na polovinu povede ke snížení roční nabídky bitcoinů z 1.6 % na 0.8 %. Ale toto rozpůlení přinese také spuštění vysoce očekávaný protokol a standardní „runy“ bitcoinových tokenů. Runy umožňují vytváření a obchodování altcoinů na bitcoinech. Na rozdíl od Ordinals, což jsou v podstatě NFT na bitcoinech, jsou runy plně zastupitelné tokeny. To umožňuje nový významný případ použití nad tržní kapitalizací bitcoinu ve výši 1.2 bilionu dolarů. Poskytuje také podporu pro výnosy těžařů bitcoinů, protože by se měly zvýšit transakční poplatky.

Bude to stačit k tomu, aby se trh pozvedl ze současného propadu? Od dosažení nového historického maxima v polovině března je bitcoin trendem. Traderova nervozita se projevila, když zprávy o vypuštění íránských raket proti Izraeli vedly k 10% bleskové havárii, která během několika minut vymazala miliardy v pákových pozicích. Byla to jediná největší likvidační událost v historii bitcoinu. Obchodníci sázejí na pokles, ale s malým přesvědčením. Nikdo si nechce nechat ujít rallye po půlce. Směr, alespoň prozatím, zůstává stejně nejasný jako před dvěma týdny. Příležitost vsadit na celou kategorii nových coinů nad bitcoiny by mohla být vzrušující. Také by to mohlo kompenzovat těžaře za ztrátu emisí bitcoinů. Tlak těžařů na prodej bitcoinů, aby se udržel nad vodou, by byl menší.

Ani propad pod 60 2020 $ by neznamenal okamžitý konec býčího trhu. Po létu DeFi 2021 si trhy oddechly, aby se v roce XNUMX dostaly na nová maxima. Pokles cen je na krypto býčích trzích normální. Jak budou noví držitelé bitcoinových ETF reagovat na volatilitu? To bude nová proměnná v tomto cyklu. Nicméně alespoň některé z větších fondů, které nově vstoupily na trhy díky ETF, budou znát cenovou historii Bitcoinu. Je nepravděpodobné, že odejdou při prvním náznaku stresu.

Ať už odsud trhy půjdou jakýmkoliv směrem, je to také příležitost udělat krok zpět a ocenit, jak daleko se Bitcoin a průmysl dostaly. Oslavujeme 4. rozpůlení bitcoinu s bitcoinovým aktivem v bilionu dolarů, ETF propagovanými největšími správci aktiv na světě a bitcoiny drženými v rozvaze národních států. To samy o sobě jsou úspěchy, které by jen málokdo považoval za možné. A to teprve začínáme!