Kryptoautomatizované obchodování

Snížení cen na polovinu?

Posledních pár měsíců bylo vesmírnou lodí pro ty z nás, kteří měli to štěstí, že obchodují s kryptoměnami. Bitcoin ETF byl schválen. Trhy vzrostly několikanásobně. Bitcoin dosáhnout nového historického maxima. Výsadky nově zahájených projektů jako Celestia, Dymension, Jupiter, Ethena a Wormhole naplnily kapsy náročných uživatelů. Kromě toho se takzvané memecoiny, jako je dogwifhat (WIF) a další, rychle shromáždily, aby dosáhly milionů a dokonce miliard tržní kapitalizace.

Normálně se takovéto krypto rally konají po bitcoin poloviční, ne dříve. Ke snížení bitcoinů na polovinu dochází zhruba každé 4 roky a dochází k poklesu míry emise bitcoinů na polovinu. Další se koná v dubnu. Průměrná návratnost BTC za 1 měsíc po 3 předchozích rozpůleních je 4.2 %. 6 měsíců po půlení je průměrný výnos 360 %. Zdá se jasné, že příběh o býčím trhu bude určitě pokračovat. Nebo je to?

Existují dva protichůdné názory na to, co bude dál. I když cena bitcoinu krátce překonala své historické maximum, nezůstala nad ním dlouho. Ani parabolická rally nepokračovala o mnoho dále. V minulosti, jakmile bitcoin dosáhl historického maxima, obvykle rychle přeběhl daleko za něj. Číslo, které má každý obchodník na očích, je cena 100,000 1 $ za 60 BTC. Jedním z možných pohledů na další měsíce je, že nedávný pokles BTC do poloviny XNUMX. let může být jen dalším obdobím akumulace. Pokud se cena pohybuje zde, může po snížení na polovinu propuknout nahoru.

pokud k tomu dojde, předpokládá se, že bujarost trhu bude pokračovat bez zastavení dalších několik měsíců. Jak BTC naráží na vyšší a vyšší ceny, maloobchod se připojuje ke straně a tržní kapitalizace kryptoměn se v tomto procesu zdvojnásobí a ztrojnásobí. Poté, co se obchodníci stanou nadměrně zadluženými, vybírání zisků a nakonec něco v systému narušení zastaví rally a podnítí nový medvědí cyklus. Hlavním rozdílem by zde bylo, že by se to odehrávalo v kratším časovém rámci, než kterým prošly předchozí kryptocykly.

Druhý názor je, že trh se již shromáždil příliš rychle příliš rychle a my jsme nyní přetíženi. Pokud se podíváte na delší časové rámce, bitcoin se zdá být poněkud překoupený. Odtud by cena mohla zažít svůj první propad na býčím trhu a pravděpodobně dosáhnout úrovně podpory 52 2025 $. Odtud by pak pomalu narůstal nákupní tlak a býčí trh by se koncem roku obnovil. Toto by byla typičtější cesta krypto býčích trhů. Potenciálně by maxima dosažená v takovém scénáři v roce XNUMX byla ještě vyšší. Krátkodobá bolest by se však určitě objevila, protože by ceny zasáhly plošně. Pokud BTC klesne, očekávejte, že vaše oblíbené memecoiny klesnou mnohem dále. Vyplatí se být opatrný kolem půlení.