Kryptoautomatizované obchodování

ETH ve Fluxu

Ethereum má za sebou několik velmi turbulentních týdnů. Za prvé, jeho cena konečně stoupá. Po měsících špatného výkonu oproti novým narativním řetězcům, jako je Solana, Ethereum se začal postupně přibližovat svému historickému maximu. Jeden z hnacích motorů vzrušení: Upgrade Dencunu byl představen minulý týden. Upgrade snížil transakční náklady pro Ethereum Layer 2s, jako jsou Arbitrum, Base a Optimism. Transakční náklady na Ethereum Layer 2 nyní mohou teoreticky začít konkurovat nákladům Solana. Popularita vlastní vrstvy 2, Base, od Coinbase, za poslední týden podstatně vzrostla, dokonce způsobila výpadek chytré peněženky Coinbase.

Další pozitivní zprávou je vzrušení kolem možného Ethereum ETF. Jeden z žadatelů, Fidelity, přidal Ethereum staking do své ETF aplikace. Pokud SEC akceptuje sázky, pak fondy, které sází, pravděpodobně nebudou moci účtovat žádné poplatky za své Ethereum ETF. Od výnosu fondu by pak odečetli výnos ze sázek. To by byl velký problém. Nicméně šance na schválení ETF v květnu rychle klesají.

To přichází v návaznosti na to, co je špatnou zprávou: SEC vydává předvolání krypto společnostem včetně Ethereum Foundation. Organizace to evidentně vidí blíží se poslední šance vrátit decentralizované finance do krabice. Případ se točí hlavně kolem přechodu Etherea na konsensuální algoritmus „Proof-of Stake“, který údajně dělá obdobné investiční smlouvě a tedy cennému papíru. NaštěstíSEC má špatné výsledky, pokud jde o žalobu krypto společností k soudu. Nicméně, to poněkud utlumilo nadšení trhu.

Ale co je možná dlouhodobě nejvíce vzrušující zpráva pro Ethereum, BlackRock podal minulý čtvrtek dokument SEC pro institucionální fond digitální likvidity s názvem BUIDL. Sekuritize bude vystupovat jako broker fondu. Investiční strategií fondů je investovat do tokenizovaných aktiv na Ethereu. Peněženka fondu na blockchainu Ethereum drží 100 milionů USDC dostupných pro investice. V současné době nejsou k dispozici žádné informace o přesných investicích, které se uskuteční v rámci ekosystému Ethereum. Ale to, že největší společnost pro správu aktiv na světě otevřeně zakládá fond na řetězci, je velmi optimistické.

Cena Etherea se v posledních týdnech pohybovala nahoru a dolů spolu se zprávami. Existuje ještě naděje, že termín ETF v květnu bude splněn s téměř dokonalým záznamem o schválení ETF společnosti BlackRock a spuštěním BUIDL na Ethereum? Pokud ano, očekávejte, že Ethereum půjde přímo na Měsíc. tak či tak, to se dozvíme za 63 dní.