Kryptoautomatizované obchodování

Bulls Likvidováno

Existuje jedna věc, které začínající obchodníci na býčích trzích málokdy rozumí. Obchodníci mohou ztratit peníze na býčím trhu stejně jako na medvědím trhu. Tento týden nám připomněl brutální volatilitu, kvůli které jsou kryptoměny milovány i obávány. Trh se krátce po odmítnutí dostal na frak těsně nad předchozím historickým maximem 69,000 XNUMX USD. The Bitcoin cena pak znovu našla nohy a pochodovala zpět nahoru. Ale ne bez likvidace mnoha obchodníků s agresivní pákovou dlouhou pozicí na místě.

Býčí trhy s kryptoměnami jsou náchylné k rychlým a strmým poklesům, ze kterých se obvykle rychle zotaví. Oblasti silného prodeje spouštějí tyto poklesy, což způsobuje, že ostatní obchodníci prodávají ještě více, což má za následek kaskádový efekt. Jednou z těchto oblastí byla předchozí cena bitcoinu All-Time-High. Spotové obchodování by to neovlivnilo, ale mírné poklesy ceny narušují vysoce pákové sázky, protože není dostatek kolaterálu, který by pokryl jejich klesající pozice. To vede k většímu prodeji a nucenému zavírání. V úterý jsme na tomto býčím trhu viděli první velký případ „likvidační kaskády“. Událost odstranila over 3 miliardy $ otevřeného zájmu o bitcoiny, což z něj dělá největší likvidační událost za posledních šest měsíců.

Míra financování vyžaduje „očištění“, aby se udržely dlouhodobější pohyby cen. Sazby financování se používají na termínových trzích, kde pákový efekt může povzbudit dlouhé nebo krátké pozice. Futures cena aktiva bude odpovídat spotové ceně indexu. Před resetováním bylo financování všech aktiv přibližně 100 % RPSN. Po počátečním poklesu klesla sazba během několika hodin na 20 % APR. Shortování se stává méně atraktivním a ziskovým, když je financování nižší. Vyšší míra financování však pravděpodobně bude pokračovat. BTC a další měny budou znovu toužit obchodníky, když budou usilovat o nová maxima. To je vzorec býčího trhu.

V předchozích cyklech byly cenové korekce doprovázeny určitým nárůstem důvěry kvůli nutnosti přenastavení sazeb financování. Tento cyklus však zdánlivě nekonečná spotová poptávka ze strany ETF poskytla další vrstvu pohodlí. Blackrock's IBIT zaznamenal v úterý tento týden příliv 788 milionů dolarů – nový rekord. Kombinovaný čistý příliv ETF činil 648 milionů dolarů – jejich třetí nejvyšší. Objem obchodování s ETF také překonal 10 miliard USD, přičemž obchodníci využívají volatility. Není překvapením, že obchodníci rychle vykoupili cenový pokles. Zůstáváme pevně na území býčího trhu. Ale mějte na paměti, že pokud přetěžujete svou pozici, můžete toho litovat.