Kryptoautomatizované obchodování

AI se setkává s kryptoměnami

Minulý týden generální ředitel OpenAI Sam Altman vyjádřil přání získat 7 bilionů dolarů nebo 3.5násobek celkového krypto tržního kapitálu na financování návrhu a výroby čipů, aby uspokojil rostoucí poptávku po technologii umělé inteligence (AI). Tato investice je tak velká, že inspirovala účastníky k tomu, aby více uvažovali o exponenciálním růstu. Proč o tom mluvíme v newsletteru zaměřeném na kryptoměny? Protože kryptoobchodníci dobře rozumí exponenciálnímu růstu. Také proto, že vyprávění Crypto-AI se rozjelo. Ceny AI coinů v posledních týdnech tento trend odrážely. Bittensorův TAO token, znázorněný na grafu výše, od prosince exponenciálně rostl. Podle CoinGecko však mají tokeny AI celkovou tržní kapitulaci pouze 16 miliard dolarů, což je méně než 1 % celkové tržní kapitalizace kryptoměn. Meme tokeny mají hodnotu 23 miliard dolarů.

Krypto a AI byly dvě nejvíce diskutované technologie za posledních pět let. Vzhledem k rostoucí adopci, dává smysl, že by se překrývaly. Ale mnoho věří, že tyto dvě technologie jsou zásadně proti sobě. Crypto usnadňuje decentralizaci. Zatímco AI prosperuje a umožňuje centralizaci prostřednictvím modelů, na kterých je založena.

Průsečík je místo, kde by technologie Blockchain mohla pohánět decentralizované modely umělé inteligence. Crypto odměňuje účast prostřednictvím finančních pobídek. Motivační struktura kryptoměn může povzbudit decentralizaci AI odměňováním vyvážených a různorodých zdrojů dat. Mohlo by to také pomoci udržet kontrolu nad AI z rukou velkých technologií. Bittensor toho chce dosáhnout vytvořením sítě strojové inteligence. Tyto sítě mají schopnost sdílet a sdělovat informace při posuzování a hodnocení ostatních účastníků sítě.

Crypto je dokonalé hřiště pro ekonomické experimentování a teorii her. Může také sloužit jako finanční motor pro transakce mezi stroji bez spoléhání se na důvěryhodné, centralizované subjekty. Teprve potom dává smysl, že AI zapadá do příběhu o kryptoměnách. Z pohledu trhů se zjevně zdá, že tento příběh začíná nabírat na obrátkách. Sledujte tento prostor.