coinrule automatické obchodování
Kryptoautomatizované obchodování

Náhled: Zpětné testování našich nových pravidel.

Mnohokrát jsme nastínili, jak důležité je backtestovat automatizovanou obchodní strategii před jejím spuštěním.

automatická bilance obchodní strategie
Náhled výsledků zpětného testování zapnut Coinrule

Nástroj zpětného testování dělá obchodníka více sebejistý o pravděpodobném výsledku jeho strategií a umožňuje a podrobná analýza historických výkonů pravidla. To dává možnost jej zlepšit a v budoucnu očekávat ještě lepší výnosy.

Jak bylo oznámeno před několika dny, začali jsme partnerství s Kaiko který bude naším poskytovatelem dat pro náš nový nástroj Backtesting.

Projekt Coinrule Technický tým v současné době pracuje na plné obrátky a vyvíjí infrastrukturu potřebnou ke spuštění tak důležité a výkonné funkce. Samozřejmě se chceme ujistit, že vše funguje dostatečně dobře, abychom při testování vašich pravidel poskytovali co nejpřesnější výsledky.

Mezitím jsme měli možnost otestovat některá pokročilejší pravidla, která budou moci naši uživatelé vytvořit pomocí naší nové stránky pravidel. Zde jsou některé předběžné výsledky.

automatizovaná obchodní strategie Coinbase Pro
Náhled výsledků zpětného testování

Zahájili jsme zpětné testování a Sledování trendů strategie:

Pokud se cena zvýší o 2% za hodinu, KOUPIT.
PAK pokud cena stoupne o 4% PRODEJ.
Stop loss je stanoven na 1 % ze vstupní ceny.

První coin, se kterým jsme strategii testovali, byl Litecoin, obchoduje s bitcoiny v období od 1. dubna do 6. července. Strategie skončila ve ztrátě -18.42 %. Mohlo by to znít jako špatný výsledek, ale ve srovnání s návratem litecoinu v bitcoinech toto pravidlo ve skutečnosti překonalo koupit-a-držet strategii o 8.16 %.

Použití Binance coin se stejnou automatizovanou obchodní strategií ve stejném období byly výsledky o něco lepší, s celkovou ztrátou -8.36 %, ale překonaly „trh“ o 21.78 %.

Za poslední tři měsíce téměř všechny altcoiny výrazně zaostávaly za bitcoiny, takže strategie sledování trendu pravděpodobně nebyla tou nejlepší, která by využila tržních podmínek. Na druhou stranu, když si všimnete, že aktivní strategie může být stále lepší než pasivní držení mincí v peněžence, mělo by to být považováno za povzbudivý výsledek.

Vzhledem k tomu jsme se rozhodli otestovat a Contrarian strategie, využívající pokles cen k nákupu. Parametry byly následující:

Pokud cena klesne o 5 % za hodinu, KOUPIT
PAK pokud cena vzroste o 7 % z kupní ceny, PRODEJTE
Stop loss je stanoven na 2 % ze vstupní ceny.

Pravidlo bylo testováno se třemi různými mincemi během posledních tří měsíců a zde jsou výsledky Backtestu:

bitstamp automatizované obchodní strategie
Výsledky kontrariánské strategie na vybraných mincích

Můžeme z tohoto prvního kola testu vyvodit nějaký závěr? Nová stránka pravidel výrazně zlepší efektivitu našich pravidel s vylepšenými funkcemi a více možnostmi dostupnými obchodníkům.

Nemůžeme se dočkat, až je uvolníme do naší skvělé komunity!

Zůstaňte naladěni a obchodujte bezpečně!

Projekt Coinrule Tým!