Kryptoautomatizované obchodování

Nejlepší signály?

Slyšeli jste o Ghost-chains? To jsou projekty, které byly krátce medializovány v pozdních fázích předchozích býčích tržních cyklů, aby pak krátce poté zmizely v neznámu.

Výše můžete vidět tabulku Ghost-chain. V letech 2017/18 se dočasně těšilo nějakému humbuku, ale nikdy se nevzpamatovalo z krachu a v průběhu let nezískalo žádné přijetí.

Proč na tom dnes záleží? Protože abyste pochopili pozdní fázi cyklu, musíte pochopit, kdo by to udělal FOMO-zakoupit do budoucích Ghost-chain projektů.

Hedgeové fondy TradFi (tradiční finance) zaznamenaly v roce 2021 hroznou výkonnost. Jen hrstce se podařilo dokonce překonat americký akciový index S&P500. Mezitím Crypto Funds v průměru se v roce 214 vrátilo 2021 %, ve srovnání s přibližně 10% návratností u TradFi Hedge Funds.

Důsledek je jednoduchý: nekrypto-nativní fondy, LP a investoři zoufale požadují vystavení kryptoměnám. Mnozí z nich nemají ani skutečné přesvědčení, ani pochopení pro toto odvětví. Až donedávna mohli považovat kryptoměny za podvod, ale peníze mluví.

Pro ně zní jakýkoli řetězec jako každý jiný a čím větší jsou sliby, které slibují nové projekty, tím větší jsou investiční kola. Výsledkem jsou řetězy duchů a spálený kapitál na projektech s módními slovy.

Pamatujete si na humbuk kolem 'Enterprise Blockchain'? Jak se tržní cyklus otočí, bude tento TradFi FOMO jen zesilovat.

Nadějnější je, že krypto-nativní fondy zrychlují. FTX nedávno spustila rizikový fond ve výši 2 miliard dolarů, a16z, Paradigm a další fondy hlubokého kryptoměny, které mají obrovské válečné truhly. Prozatím můžeme vidět špičkové signály, ale dávejte si pozor na zcela odlišný typ překlápění mezi starou a novou gardou v nadcházejících letech.