Kryptoautomatizované obchodování

Večeříme v pekle?

Trhy se poněkud vzpamatovaly poté, co žádná neočekávaná zpřísnění přicházela ze středečního zasedání Federálního rezervního výboru pro volný trh, které bylo horlivě očekáváno.

Úlevnému odskoku však již došel dech. Zdá se, že širší nálada na trhu zatím zůstává pesimistická.

Hlavní otázka nyní zní: jak nízko můžeme jít? Na letním minimu v roce 2021 se BTC krátce dotkl úrovně 30 69 $ a na některých burzách níže, jen aby se od ní odrazil. Následovalo podzimní zvýšení na XNUMX tisíc dolarů.

Mnoho chytrých pozorovatelů, jako zakladatel Bitmex Arthur Hayes, viz podpora BTC za 28,500 1,700 USD a podpora ETH za 20 1,400 USD. Ale co když klesneme níž? Historicky ani BTC ani ETH nepřekonaly All-Time-High z předchozího cyklu v následujícím Bear Marketu. Aby k tomu došlo, BTC by musel klesnout na XNUMX XNUMX $ a ETH pod XNUMX XNUMX $.

Pokud by k tomu došlo, nálada by se změnila na divoce negativní, protože by to zničilo značná očekávání podpory většiny hráčů na trhu. Naštěstí k takovým scénářům soudného dne máme ještě daleko. Proinflačním potenciálem zůstává holubičí Federální rezervní systém, který by ironicky mohl následovat, pokud by geopolitické napětí ve východní Evropě eskalovalo.

Co by se také stalo, kdyby více států následovalo příkladu El Salvadoru a reagovalo na inflaci USD prohlášením BTC za zákonné platidlo? Říká se, že někteří velcí hráči očekávají, že se to stane v roce 2022. Důsledkem by jistě bylo přehodnocení BTC jako třídy aktiv: z vysoce rizikové technologické hry na makro aktiva, ne nepodobná zlatu nebo ropě. Málokdy byla hranice mezi peklem a nebem tak slabě vyvážená. Našlapujte opatrně.