Kryptoautomatizované obchodování

Bollinger Bands jsou živě dál Coinrule!

V návaznosti na naše nové nabídky technických indikátorů jsou nyní Bollinger Bands aktivní Coinrule!

Co jsou Bollinger Bands?

Bollingerova pásma patří mezi nejznámější a nejrozšířenější indikátory technické analýzy. Vytvořil je John Bollinger na začátku 1980. let. Bollinger Band je nástroj technické analýzy definovaný sadou trendy tradičně vykresloval dvě směrodatné odchylky (pozitivní a negativní) od jednoduchého klouzavého průměru (SMA) ceny aktiva. SMA (střední čára) pak slouží jako základ pro horní a dolní pásma, které se používají jako způsob měření volatility pozorováním vztahu mezi pásmy a cenou. Když se pásma sbližují a mezera mezi nimi je malá, znamená to, že volatilita je nízká a že by mohlo hrozit prolomení.

Určení směru prolomení 

Určit směr průlomu je poněkud náročnější. John Bollinger navrhuje použít kombinaci dalších indikátorů, jako je RSI, ve spojení s jeho pásy, aby se pokusil identifikovat směr průlomu.

Kromě toho, pokud existuje pozitivní divergence, to znamená, že ukazatele směřují nahoru, zatímco cena směřuje dolů (nebo zůstávají relativně stabilní), je to býčí signál, a proto je pravděpodobnější proražení směrem nahoru. Naopak, pokud se cena pohybuje výše, ale obě pásma vykazují negativní divergenci, pravděpodobnějším scénářem je proražení směrem dolů. Další důležité signály mohou přijít, když cena prolomí horní a dolní pásmo. Když cena prolomí dolní pásmo, může to fungovat jako nákupní signál a opak je pravdou, když cena prolomí horní pásmo. Podívejme se na příklad:

Ve výše uvedeném příkladu poskytlo utažení pásů indikaci, že by mohlo hrozit prolomení. Když cena prolomila spodní pásmo, byla by to skvělá příležitost k nákupu, protože po tomto signálu došlo k masivnímu vzestupu. 

Podívejte se na některé z našich šablon Bollinger Bands, abyste mohli začít s integrací tohoto indikátoru do svých strategií. 

Doufáme, že se vám nové funkce budou líbit. Šťastné obchodování!