Kryptoautomatizované obchodování

Fuj! Ne 10 v řadě

V blockchainu bylo slyšet úlevné oddechnutí, když trh skončil pouze sérií 9 po sobě jdoucích týdnů, kdy se týdenní svíčka v neděli večer uzavřela zeleně. To vyvolává otázku: Našli jsme své dno, nebo je to úlevná rally před další nohou dolů? Dominance bitcoinu vzrostla na 47 % z lednových minim 40 % – což ukazuje útěk do bezpečí na trhu za posledních několik měsíců nebo odchod likvidity z alternativních coinů a kryptotrhů obecně. 

Bitcoin našel podporu kolem 28,000 0.618 $, což je shodou okolností také Fibonacciho zlatý poměr 1 na úrovni retracementu – potenciální signál, že bylo nalezeno prozatímní dno. Vzhledem k tomu, že Fed zahájil kvantitativní zpřísňování 95. června, dopad dluhových cenných papírů v hodnotě XNUMX miliard dolarů, o nichž Fed prohlásil, že je budou prodávat každý měsíc, se dosud skutečně neprojevil. Toto uvolnění ze strany Fedu sníží riziková aktiva, protože ekonomická aktivita se zpomaluje a likvidita se snižuje ve snaze bojovat s vysokou inflací. 

Při vytváření hypotéz, kde by mohlo být další dno, stojí za to vzít na vědomí umístění 200týdenního klouzavého průměru (WMA). 200 WMA se ukázalo být spolehlivým ukazatelem dna regionálního bitcoinového medvědího trhu. V roce 2015 bitcoin dosáhl svého dna a našel podporu na 200 WMA na přibližně 200 $. Na konci roku 2018 bitcoin opět dosáhl dna a našel podporu na 200 WMA na 3,150 2020 $. Při havárii Covid v březnu 200 bitcoin znovu otestoval 5,500 WMA, ale krátce prorazil na týden na 3,800 200 $ – nakonec dosáhl minima přibližně 22,300 XNUMX $. Dnes XNUMX WMA stojí XNUMX XNUMX $. Mohlo by to být další bitcoinové dno?

V souladu se současným umístěním 200 WMA je základ nákladů na řetězci bitcoinů v současnosti 23,800 200 $. Historicky byl nákup jak v 2020 WMA, tak v regionu On-Chain Cost Basis velmi atraktivní z hlediska rizika/odměny. Naopak, tyto časy jsou často, kdy máte pocit, že kryptoměny jsou konečně u konce a ke stisknutí zeleného tlačítka je potřeba určitá psychická síla. Naposledy bitcoin vstoupil do tohoto regionu během krachu Covid v březnu 6,000 a skončil jako nejvyšší nákupní příležitost pro investory, kteří byli dostatečně odvážní, aby ji využili během vrcholné kapitulace trhu a strachu, což vedlo k týdennímu obchodování s bitcoiny pod XNUMX XNUMX $.   

Tento týden také Bitfinex longs dosáhly historického maxima s přibližně 90,000 2.7 kontrakty BTC, což odpovídá 54,000 miliardám dolarů. Předchozí historické maximum přibližně 22 2021 smluv bylo XNUMX. července XNUMX, což znamenalo začátek vzestupu bitcoinu na nové historické maximum. Otázka zní: jsou tito obchodníci jednoduše zajišťováni, když již zlikvidovali své spotové pozice? Nebo optimističtěji, zdvojnásobují se s očekáváním, že se historie bude opakovat, když předpovídají, že se přílivy otočí a dno bitcoinu pomine?  

Bez ohledu na to, zda je dno na obzoru nebo je na obzoru větší pokles, účastníci trhu s průměrnými dolarovými náklady na těchto úrovních s největší pravděpodobností zažijí ziskové úsilí, pokud je jejich časový horizont několik let. Jak jednou řekl moudrý investor „je čas na trhu, ne načasování trhu“.