Kryptoautomatizované obchodování

Stealth Moves, Market Grooves

Ve světě, kde pulz globálních financí nikdy neutichne, se ze srdce amerického měnového systému vlní seismický posun. Rok 2022 byl svědkem odvážného kroku Federálního rezervního systému ke snížení své kolosální bilance ve výši 9 bilionů dolarů, což předznamenalo úsvit kvantitativního utahování (QT). Ale na rozdíl od očekávání byly účinky QT na ceny aktiv jemnější, než se očekávalo. Nyní, když vystoupí z postranní čáry, se do centra pozornosti dostává americké ministerstvo financí, které stojí v čele období ještě přísnějšího kvantitativního zpřísňování. 

Ve spletitých koridorech finančního inženýrství měnové orgány diskrétně zvýšily likviditu, což je krok zaměřený na odvrácení hrozící bankovní krize – strategie příhodně nazvaná „Stealth Quantitative Easing“. Zatímco primárním cílem QT bylo snížit likviditu, strategické kroky amerického ministerstva financí, jako je snížení jeho obecného účtu a především emise krátkodobých vládních dluhopisů, zajímavě vyvážily dopad QT. Tato neočekávaná odolnost americké ekonomiky způsobila, že se mnoho ekonomů škrábalo na hlavě. Ale jak se odvíjí rok 2023, posun je hmatatelný. Americká ministryně financí Janet Yellenová nenápadně zesílila sílu QT uvolněním zvýšeného počtu státních pokladničních poukázek a dluhopisů, čímž zavedla na trh nové složitosti. Když účastníci nakupují tyto dluhopisy, mohou použít hotovost, vzít si dluh nebo prodat jiná aktiva. Vzhledem k tomu, že státní pokladniční poukázky mají nízké riziko trvání, účastníci trhu jsou více nakloněni používání hotovosti nebo přebírání dluhů. Vyšší úrokové vystavení státních pokladničních poukázek a dluhopisů však nutí hráče na trhu přehodnotit svá rizika, což je často vede k prodeji aktiv, aby vyvážili přidané riziko, což vede k dalšímu zpřísnění. 

Tento posun vyvolává naléhavou otázku: Kdo skutečně řídí průběh QT? Je to Federální rezervní systém nebo americké ministerstvo financí? Jak ministerstvo financí uvolňuje rizikovější dluhopisy, účastníci trhu zjišťují, že spěšně upravují strategie, aby tyto nové nejistoty zmírnily. 

Zde je zvrat: navzdory monumentálním posunům a skrytým operacím to nemusí stačit k vykolejení trvalého růstu akcií, kterého jsme byli svědky letos, protože na obzoru se možná schyluje k bouři. Jak postupujeme kupředu, investoři by se měli připravit na éru nepředvídatelnosti, kde se tržní trendy vymykají konvenční moudrosti a peněžní akce neustále zpochybňují zažitá přesvědčení. Finanční tanec mezi uvolňováním a zpřísňováním pokračuje.

Tento sentiment je dále zvýrazněn, když investoři analyzují zápis z nedávného červencového zasedání FOMC. Poznámky odhalují zvýšené obavy mezi úředníky z hrozících inflačních hrozeb, což naznačuje výzvu k asertivnějším měnovým intervencím. V současné době konsenzus investorů vidí pouze 13% pravděpodobnost, že Fed zvýší sazby na nadcházejícím zářijovém shromáždění.

Vzhledem k tomu, že kryptotrh opakovaně naznačoval prolomení své letní stagnace, zdá se, že konsolidace, která trvala více než dva měsíce, stále dominuje. Z technického hlediska klínový vzor, ​​se kterým se Bitcoin obchoduje od listopadového minima, právě narazil na klíčový okamžik, protože se zlomil díky podpoře trendové linie. Historická data z grafu nechala mnoho býků doufat v rally směrem k odporu 34,000 46 USD, protože v předchozích třech případech, kdy bitcoin dosáhl podpory trendové linie, vzrostl o 47 %, 26 % a 25,000 %. Tato interakce s podporou představovala ideální okno pro dlouhou pozici na bitcoinu, ale býci tento boj prohráli s medvědy. Zdá se, že další klíčová úroveň bude ležet kolem 30,000 XNUMX USD, které se býci budou snažit držet, než se vrátí zpět k XNUMX XNUMX USD.

Podívejte se na graf na TradingView zde.