Běžné obchodní chyby
Kryptoautomatizované obchodování

5 běžných chyb, kterých se krypto obchodníci dopouštějí

Začátek každého nového roku přichází s příležitostí analyzovat, čeho jste dosáhli v tom předchozím, a stanovit si cíle pro nový rok. Pokud toto čtete, je pravděpodobné, že si uvědomíte, že existuje určitá rezerva na zlepšení, abyste se stali lepším obchodníkem nebo investorem. No, je ten správný čas nastavit si nějaké cíle pro tento nový rok v Crypto a zlepšit své obchodní systémy. Zde je několik obchodních tipů, jak se vyhnout nejčastějším chybám, kterých se kryptoobchodníci dopouštějí.

Rok 2020 vypadá pro kryptoměny jako slibný rok, tak proč k němu nepřistoupit tím nejlepším způsobem, abyste z něj získali to nejlepší?

Zde jsou některá řešení, která byste měli bezpodmínečně zahrnout do svého seznamu, co krypto nedělat.

1) Neriskujte více peněz, než si můžete dovolit ztratit.

Možná to už máte ve své mysli, ale nikdy nemůžete dostatečně zdůraznit, jak důležité je mít ve svých strategiích jasná pravidla pro správu peněz.

To platí nejen pro celkový kapitál, který se rozhodnete investovat. Měli byste se také ujistit, že žádný z vašich obchodů nemůže způsobit takovou ztrátu, která by zničila celé vaše portfolio. Pamatujte, že k vyrovnání 25% předchozí ztráty je zapotřebí 20% zisku a 100% zisk, abyste se dostali do rovnováhy z 50% poklesu ceny. Pokud to vidíte z tohoto pohledu, je jasné, že nepřijít o peníze je ještě vyšší prioritou než samotné vydělávání peněz.

Kolik je třeba vyrovnat se z předchozích ztrát
Kolik je potřeba vyrovnat se z předchozích ztrát

Čím vyšší je expozice, tím více se můžete cítit pod tlakem a stresem. Myšlenka ztráty více peněz, než si můžete dovolit, by ohrozila váš rozhodovací proces a přímo ovlivnila váš obchodní systém.

Jedním z tipů by mohlo být začít obchodovat s velmi nízkými částkami a poté postupně zvyšovat velikost příkazů. Nespěchejte do velkých zisků příliš brzy. Dávej si pozor. Obchodování je maraton, po pár kilometrech nepřestávejte!

2) Nikdy nejednajte bez jasného obchodního plánu.

Byli byste schopni dělat svou každodenní práci bez plánu nebo jakékoli struktury? Všechny lidské činnosti, tak či onak, musí být organizovány a měly by fungovat podle více či méně definovaného plánu. Neméně tomuto obecnému pravidlu podléhá obchodování.

V předchozím článku, jsem definoval krok za krokem, což by byly prvky, které by měl každý obchodník nebo investor vzít v úvahu, než učiní své investiční rozhodnutí.

Nejprve musíte analyzovat podmínky na trhu a porozumět zvláštním aspektům aktiva, se kterým budete obchodovat. V této fázi by také bylo klíčové posoudit, které proměnné by mohly mít dopad na aktivum, které se chystáte obchodovat. Jasné předpovídání těchto faktorů vám umožní lépe pochopit „velký obraz“, ve kterém budete hrát.

Musíte nastavit strategii, o které se domníváte, že může nejlépe odpovídat scénáři obchodování, který jste definovali v předchozím kroku. Stojí za zmínku, že pravidlo čtyř sezón neexistuje a obchodní plán by mohl v některých obdobích přinést vysoké zisky, v jiných však způsobit ztráty. Nejen, že je důležité vědět, jak plán implementovat, ale je také nezbytné rozpoznat, kdy jej použít. Stejně jako víte, kdy je vhodnější použít šroub nebo kladivo.

Když jste si vybrali strategii, dalším krokem by bylo její zpětné otestování, abyste mohli provést konečné úpravy na základě výsledků pocházejících z historických dat. Vyladění a optimalizace některých parametrů může výrazně zlepšit vaše výsledky.

Konečně jste připraveni uvést svou strategii na trh!

3) Nezkoušejte mnoho různých obchodních strategií.

Ztrácet se v množství dostupných strategií také patří mezi nejčastější chyby, kterých se kryptoobchodníci dopouštějí. V dnešní době mají obchodníci k dispozici desítky technických indikátorů, mezi které patří pouze ty nejoblíbenější. Existují nekonečné možnosti strategií, které by mohli obchodníci implementovat.

Měli byste se soustředit na omezený počet obchodních strategií a pečlivě sledovat, jak fungují a jaké výnosy přinášejí. Mějte na paměti, že první výsledky nemusí poskytnout definitivní důkaz o spolehlivosti strategie.

Jak jsme řekli, pokud pravidlo způsobí ztrátu, nemusí to nutně znamenat, že jde o špatnou strategii. Možná bylo načasování špatné a stále byste to mohli použít v různých tržních podmínkách. Také žádná obchodní strategie nemá 100% úspěšnost. Příliš časné posouzení strategie bez řádné analýzy by mohlo být zavádějící.

Vyzkoušení mnoha strategií vás navíc může vést k tomu, že budete obchodovat více, než je nutné. Overtrading je častou chybou, zejména pro nováčky. Poznejte lépe své obchodní strategie, využijte jejich silné stránky a vylepšete jejich slabé stránky!

4) Nenásledujte slepě obchodní rady někoho jiného.

Vzhledem k obrovské záplavě zpráv, kterým jsme každý den vystaveni, je běžné dostávat obchodní rady nebo investiční návrhy z mnoha různých zdrojů. Obchodní signály a cenové cíle můžete získat prostřednictvím tweetů, telegramových skupin a komentářů v diskuzích na fóru, abychom jmenovali alespoň některé.

Tyto nápady byste měli filtrovat a zaměřit se pouze na ty, které by pro vás mohly být skutečně užitečné. Je třeba vzít v úvahu dva hlavní aspekty:

  1. Ne všechny obchodní nápady, které si přečtete nebo uvidíte, jsou vytvářeny zkušenými obchodníky. Neexistuje žádná záruka, že by mohla existovat solidní základna podporující tuto obchodní strategii.
  2. I když má strategie pevný základ, neznamená to, že by pro vás bylo důvtipné ji aplikovat slepě.

Každá obchodní strategie přichází se specifickými úvahami týkajícími se velikosti pozice, řízení rizik, časového horizontu investice a cílového zisku. Všechny tyto proměnné často nejsou explicitní a většinou dostanete vstupní cenu a cílovou cenu. V nejlepším případě také získáte úroveň stop loss, ale mohou existovat další aspekty, které vám stále chybí a které by mohly být zásadní pro úspěch plánu.

5) Nedovolte pocitům, aby někdy vedly vaše rozhodnutí!

Ze své vlastní povahy mají lidé tendenci být řízeni emocemi a pocity. Tyto prvky jsou pro obchodníka zdaleka nejhoršími nepřáteli.

Každý obchodník s kryptoměnami reaguje na stejný pohyb ceny jinak. Strach, zoufalství, euforie a chamtivost jsou pocity, které zažívá každý z vás i ve stejný den. Tato horská dráha emocí bude mít negativní vliv na vaši schopnost racionálně se rozhodovat.

Proto obchodujte s roboty, jako jsou ti, se kterými můžete stavět Coinrule, mají potenciál výrazně zlepšit vaše obchodní výsledky, pokud jste již zkušený obchodník, nebo může poskytnout snazší způsob, jak se dostat do obchodování jako začátečník.

Jedním z nejlepších způsobů, jak překonat riziko přemožení našimi vlastními emocemi, je striktně dodržovat všechny předchozí tipy uvedené v tomto článku. Implementace přesného přístupu k řízení rizik a stanovení racionální obchodní strategie vám pomůže výrazně zlepšit vaše obchodní výkony.

Vyhněte se 5 běžným chybám, které kryptoobchodníci dělají, a jste na cestě k úspěchu v roce 2020! Jste připraveni zavést všechny tyto tipy? Vytvořte si své automatické obchodní pravidlo hned teď!

Obchodujte bezpečně!