Kryptoautomatizované obchodování

ETH It Time?

Je vzácné, že tento sloupec začíná grafem Ethereum. Na první pohled se nyní zdá, že je na to ještě podivnější doba. Zatímco BTC zaznamenalo více než dvojnásobný nárůst a projekty jako Solana se mnohonásobně rozrostly, ETH vyniklo jako takzvaná „nejnenáviděnější mince“ cyklu. Zdá se však, že čas, aby se tento příběh změnil, se rychle blíží.

Čtyři hlavní hybatelé vynikají. V první řadě se blíží termín ETH ETF pro SEC. Přestože SEC odložila své rozhodnutí o žádosti BlackRock, americký regulátor finančních trhů bude muset své rozhodnutí učinit do konce května. Vzhledem k tomu, že trvalo BTC roky, než bylo ETF konečně zavedeno, schválení není zaručeno. Ale samotná spekulace by měla zaručit vzrušení.

Na zásadnější, dlouhodobé úrovni je však ETH od sloučení a přechodu na Proof of Stake deflační aktivum. Během transakcí se spálí více ETH, než se vytvoří vydáním. Ethereum je také odstraněno z cirkulující nabídky jinými způsoby: Jak se příběh o „znovu skládání“ ohřívá, ETH v hodnotě přes 4 miliardy dolarů bylo uzamčeno v protokolech, jako je Eigenlayer, aby se získal extra výnos výměnou za rozšíření zabezpečení Etherea do dalších řetězců. Více ETH je uzamčeno v mostech, vrstvě 2, jako kolaterál a tak dále. Rostoucí poptávka po ETH čelí stále většímu poklesu nabídky. Netřeba dodávat, že jako protokol je Ethereum vysoce ziskové. Různé projekty, obchodníci a obecní účastníci sítě, kteří platí za „blokovací prostor“, přinášejí roční zisk 2.4 miliardy dolarů. V odvětví, které není známé silnými základy, je těžké s těmito čísly polemizovat.

Co to znamená pro krátkodobý a střednědobý výhled Etherea? Jako obchodníci nejsme ve hře s předpověďmi, ale ve hře pravděpodobností. Neočekávané události by mohly přijít tváří v tvář širšímu tržnímu makro riziku nebo náhlému rozhodnutí SEC prohlásit ETH za cenný papír. Ale s výjimkou nepředvídaných překvapení jsou vyhlídky silné.