cena bitcoinu vs vybrané altcoiny
Kryptoautomatizované obchodování

Kdy stoupne ALT? Sbírejte své oblíbené mince během čekání...

Posledních pár měsíců bylo docela nudný při pohledu na cenu bitcoinu, ale období velmi nízké volatility obvykle velmi pravděpodobně následuje významný cenový pohyb (nahoru nebo dolů).

Před dvěma dny dlouho očekávané Bitcoinová pumpa dorazil, a bylo to obrovské! Asi 20% nárůst ceny během několika minut.

Zvýšení ceny bitcoinů
Po prolomení rezistence 4200 USD začal nákup FOMO

Tato masivní událost ve mně zanechala smíšené pocity. Na jedné straně nadšení z toho, co by mohlo představovat jasnou známku posunu v celkové náladě trhu a konce vleklého medvědího trhu s kryptoměnami. Na druhé straně se však mé portfolio altcoinů denominovaných v BTC najednou stalo převážně červeným, i když vzhledem k hodnotě USD bylo stále velmi zelené.

Nárůst ceny bitcoinů vedl k širokému výprodeji mezi téměř všemi ostatními altcoiny, které v prvních hodinách měly výrazně nižší výkon než „král-BTC“.

Pokud porovnáme cenu BTC s agregovanou cenou všech ostatních altcoinů, můžete si jasně všimnout, jak se všechny ostatní coiny snažily růst stejně prudce jako bitcoiny.

Cena altcoinu versus cena bitcoinu
Altcoiny mají tendenci podléhat v době vysoké volatility BTC

Můžete také porovnat různé cesty, které měly různé mince.

Cena Etherea stále zaostává za bitcoinem, což z mého pohledu není dobrým ukazatelem jeho podtrhující síly, takže raději hledám jiné coiny k nákupu, dokud se tento vzorec nevrátí.

Trend etherea ve srovnání s bitcoiny po 20% pumpě
Cena bitcoinu vs Ethereum

Naopak Litecoin během pár hodin spároval počáteční podvýkonnost a začal výrazně překonávat Bitcoin. Stojí za to připomenout, že Litecoin již několik týdnů vykazuje silný nákupní tlak. Dokud bude tato tendence přetrvávat, bude nákup LTC nabízet lepší profil rizika a odměny než mnoho jiných coinů na trhu.

Vzestupný trend litecoinu výrazně překonal bitcoin
Cena bitcoinu vs litecoin

Obecně se jedná o velmi důležité úvahy, které vám mohou pomoci učinit vaše obchodní rozhodnutí a zlepšit vaše výnosy. Konkrétně jeden důkaz, který bychom mohli vzít při analýze těchto grafů, je ten, že k tomu, aby zažili udržitelný vzestupný trend, potřebují altcoiny období nízké volatility ceny bitcoinů, stejně jako jsme to měli v posledních dvou měsících.

Cena bitcoinu vs trh s altcoiny
Výkon altcoinů od začátku roku 2019 vs. BTC

Hlavní otázkou nyní je, kam odsud jdeme? Je další Altseason příchod?

Podle mého názoru je v současnosti jedním z nejdůležitějších grafů na kryptotrhu procentuální dominance BTC nad zbytkem coinů na trhu. Je to zásadní, protože to ukazuje, že trh by mohl být na křižovatce. Během krypto zima, dominance výrazně vzrostla (altcoiny měly nižší výkon než BTC), ale tento trend se od začátku roku 2019 začal vracet a téměř dokonale odpovídal historickému sestupnému trendu dominance na trhu, který pochází z minulého medvědího trhu v roce 2014.

Bitcoinová dominance na trhu
% tržního BTC vs. ostatní altcoiny

Toto technické pozorování by mohlo potvrdit skutečnost, že se očekává, že mnoho projektů začne v nadcházejících měsících a letech přinášet významné výsledky. Dá se tedy s jistotou předpokládat, že dominance by měla být teoreticky znovu stlačena dolů, až přijde nový býčí cyklus.

Jsme mírně optimističtí ohledně budoucnosti altcoinů a diverzifikovaného portfolia napříč jiný slibný projekt může přinést velmi zajímavé zisky. Pokud si myslíte, že se blíží příznivá doba pro nákup altcoinů, můžete snadno nastavit strategii akumulace Coinrule.

Nejprve vyberte burzu, kde chcete pravidlo spustit, a poté vyberte, kdy chcete, aby se toto pravidlo spouštělo. Řekněme například, že chcete, aby to běželo každý den.

V tuto chvíli zde máte tři možnosti:

  • vybrat jednu konkrétní minci
  • vybrat jakoukoli minci dostupnou na trhu. Zvažte, že můžete také přidat další filtr, například pro vyloučení všech coinů pod určitou tržní kapitalizací
  • vybrat si kteroukoli ze svých mincí. V tomto případě se vyhnete přidávání nežádoucích coinů do vašeho portfolia.

Jednou ze strategií by mohlo být shromažďování mincí s využitím jejich dočasných poklesů k nákupu za výhodné ceny. Zde můžete nastavit pravidlo, jako je toto:

Automatizovaná obchodní strategie pro akumulaci altcoinů při poklesech
Akumulujte mé mince na jejich propadech

Všechny parametry lze samozřejmě upravit tak, aby vyhovovaly vašim vlastním potřebám a preferencím. Zde můžete vidět, jak snadné je vytvořit a nastavit vaši automatizovanou obchodní strategii.

Vytvořte nyní svou vlastní roli a dejte nám vědět, pokud máte nějaké dotazy nebo chcete sdílet nějaká obzvláště zajímavá pravidla!

Následuj nás na X  a  Telegram pro každodenní aktualizace a nové obchodní nápady!

OBCHOD BEZPEČNĚ A PROVEĎTE SI VLASTNÍ VÝZKUM – TENTO ČLÁNEK NEPŘEDSTAVUJE ŽÁDNOU FORMU INVESTIČNÍHO PORADENSTVÍ!