Predikce cen etherea
Kryptoautomatizované obchodování

Predikce ceny Etherea – co očekávat do roku 2030

Jsem příliš pozdě? To je to, co každý nový krypto investor v roce 2021 zajímá po velkolepém býčím trhu, který za méně než jeden rok posunul cenu mnoha coinů více než 10x výše. Abychom na tuto otázku lépe odpověděli, musíme nejprve pochopit, kam by mohla jít cena kryptoměn. Zejména se pokusíme formulovat predikci ceny Etherea na příštích deset let.

Ethereum je po bitcoinu druhou největší kryptoměnou podle tržní kapitalizace. Díky působivé komunitní podpoře a výjimečné technologii blockchainu vypadá budoucnost Etherea jasně. Myšlenku Etherea představil již v roce 2013 Vitalik Buterin. Spolu se svými spoluzakladateli, včetně zakladatele Cardano Charlese Hoskinsona a zakladatele Consensys Joe Lubina, zahájil Buterin v roce 2014 crowdfundingovou kampaň, když prodali nativní token Etherea prostřednictvím ICO (Initial Coin Offering). Do konce ICO tým Etherea vybral asi 17 milionů amerických dolarů.

Od roku 2014 vzrostla hodnota sítě Ethereum na více než 300 miliard dolarů. Zatímco jiné protokoly se snaží nahradit Ethereum, je to stále jedna z nejrobustnějších a nejoblíbenějších blockchainových platforem Smart Contract. Jeho hodnota pochází především ze stovek různých aplikací, které na něm běží. Pokud vás tato kryptoplatforma zajímá a chcete vědět o predikci ceny Etherea do roku 2030, tento článek je pro vás.

Cena Etherea od roku 2015

Současné prostředí

Projekty DeFi na Ethereu shromáždily miliardy v „Total Value Locked“ (TVL) a zájem institucionálních investorů. Lidé si vybírají síť Ethereum, na které mohou stavět a do které investovat, kvůli její silné komunitě a mnoha praktickým případům použití. Decentralizované finanční aplikace postavené na blockchainu Ethereum umožňují uživatelům půjčovat si finanční prostředky, půjčovat finanční prostředky, poskytovat likviditu jako tvůrci trhu, vkládat, posílat, platit a dokonce kupovat pojištění, a to vše plně decentralizovaným způsobem šetrným k soukromí. Projekty DeFi odstranily potřebu zprostředkovatelů, jako jsou makléři a banky, u mnoha transakcí a umožňují uživatelům vydělávat pasivní příjem mnoha různými způsoby.

celková hodnota uzamčena v DeFi

Projekty DeFi jsou neuvěřitelným býčím katalyzátorem, který pomohl řídit růst ceny Etherea. Platforma v současné době hostí více než 200,000 XNUMX tokenů ERC a pohání řadu dalších typů kryptoměn v samotné DeFi. 

Navzdory vzestupu konkurenčních Smart Contract Blockchainů, jako je Solana nebo Avalanche, je dnes ekosystém Etherea stále synonymem pro decentralizované finance. Mnozí by namítli, že díky silné komunitě platformy, provozování tisíců chytrých smluv a ročních transakcí v bilionech dolarů má Ethereum vnitřní hodnotu. V květnu 2021 se cena Etherea zvýšila o ohromujících 180 procent, když začal bull run. Dosáhla své historické nejvyšší hodnoty, která činila 4,174 XNUMX $ za coin. 

Budoucí scénáře

Budoucí scénáře Etherea jsou také slibné kvůli současným a nadcházejícím plánům rozvoje. 

Ethereum 2.0

Vývojáři stojící za Ethereem pracují na druhé generaci platformy známé jako Ethereum 2.0. Má být brzy vydán a jeho cílem je vyřešit problémy, kterým platforma v současnosti čelí, a to:

  • Škálovatelnost transakcí
  • udržitelnost
  • Místo na disku

Upgrade změní mechanismus konsensu platformy z Proof of Work na Proof of Stake a v pozdější fázi také zavede technologii sharding. V současné době může Ethereum Blockchain zvládnout pouze asi 30 transakcí za sekundu. Při současné vysoké spotřebě plynu převyšují také náklady na plyn. Říká se, že Ethereum 2.0 bude schopno dokončit neuvěřitelných 100,000 XNUMX transakcí za sekundu. S ohledem na tyto body byly předpovědi že mince může do roku 10,000 dosáhnout 2025 XNUMX USD.

Ethereum 2.0 je již doprovázeno tzv. Layer Two škálovacími řešeními pro Ethereum. Platformy jako Polygon, Optimism, Arbitrum, Fantom, Starkware a další využívají technologie jako Sidechains, Roll-ups a Zero-Knowledge Proofs, které umožňují rychlé a levné transakce, které jsou stále vázány na ekosystém Ethereum nebo blockchain. Tyto technologie buď využívají „sdílené zabezpečení“, které těží z mnoha uzlů Etherea, nebo využívají jejich infrastrukturu uzlů, jako v případě Polygonu, k ověřování transakcí. 

Přijetí DeFi

Pokud to ještě nevíte, instituce po celém světě vstupují do světa DeFi a přijímají decentralizované protokoly kvůli jejich mnoha výhodám. Podle Yahoo Finance, odvětví decentralizovaných financí vzrostlo 20krát za pouhých 11 měsíců. Total Value Locked se od začátku roku 2020 znásobil osmkrát na dnešních více než 80 miliard dolarů, podle DeFi puls. Přilákal desítky milionů jednotlivých uživatelů po celém světě i přední finanční organizace. Od prvního čtvrtletí roku 2021 pracuje na projektech souvisejících s blockchainem několik světově proslulých společností, jako je Mitsubishi UFJ Financial Group, Citigroup, HSBC, Barclays, JP Morgan, SBI Holdings, Signature Bank a další. Mezitím VISA využívá Ethereum blockchain k vypořádání transakcí v USDC Stablecoin. 

Soukromé organizace a některé vládní instituty také přijímají digitální měny a technologii blockchain kvůli příležitostem, které přinášejí. 

  • Své pilotní projekty již zahájilo XNUMX mezinárodních a vládních orgánů, včetně Evropské centrální banky, Japonska, Singapuru, Francie a Austrálie. Evropská investiční banka používala Ethereum Blockchain k vydávání dluhopisů. 
  • Vláda 13 zemí po celém světě, včetně Hongkongu, Číny a Brazílie, je uprostřed vývoje. 
  • Vláda 24 zemí, včetně Kanady, Spojeného království a Spojených států, aktivně provádí výzkum pro digitální měny centrální banky. 

Zatímco vlády se mohou rozhodnout používat vlastní technologii Blockchain namísto spoléhání se na Ethereum, širší poselství je, že tato technologie je přijímána. Stoupající příliv mohl zvednout všechny lodě ještě dále.

Podniky přidělující rezervní fondy v Ethereu

Ethereum se také začalo objevovat v rozvahách mnoha společností, stejně jako bitcoin. Kromě podnikových rezerv využívají společnosti jako svůj pracovní kapitál také kryptoměnu Ethereum. Začátkem tohoto roku spustila skupina CME (Chicago Mercantile Exchange) ETH Futures, která nabízí nástroje ke zmírnění rizika volatility pro institucionální obchodníky. Kromě toho sociální média a softwarová aplikace Meitu, také kótovaná na hongkongské burze, odhalila, že nakoupila etherové mince v hodnotě asi 22 milionů dolarů. 

Některé společnosti také integrovaly aplikace založené na etheru, což jen ukazuje vznik platformy. Ethereum nadále ovlivňuje trakční podniky a organizace. Výskyt etheru v rozvahách společností poroste s tím, jak stále více společností začalo používat decentralizované aplikace. Mnoho týmů a vývojářů pracujících na Ethereu neustále přidává vylepšení kryptoměny pro usnadnění digitálních procesů. Nakonec to přidá další vrstvu k hodnotovému návrhu Etherea.

Jednoduše řečeno, Ethereum se stalo technologickou hrou i uchovatelem hodnoty. To jsou některé z hlavních důvodů, proč se institucionální investoři stále více zajímají o tuto decentralizovanou platformu.

Adopce nejoblíbenějších kryptoměn, včetně Bitcoinu a Etherea, ve Střední Americe stoupá. Panama představila návrh zákona na legalizaci Etherea a Bitcoinu a na světě je asi 111 různých států, kde zákon uznává Ethereum. Například a Oznámil to čínský soud Ethereum jako legální vlastnictví tím, že říká, že má ekonomickou hodnotu. Salvador nedávno zavedl bitcoin jako zákonné platidlo, ačkoli cena Etherea i bitcoinu ve stejný den oznámení dramaticky klesla. 

Predikce ceny ETH

Předpovídání budoucí ceny kryptoměny je vždy složité. Růst ceny etherea v průběhu let úzce sledoval nárůst aktivity sítě. Aktivitu můžete měřit z hlediska transakcí a aktivních adres.

Ethereum počet transakcí vs

Zejména velmi podobné tempo růstu platí jak pro aktivní adresy, tak pro cenu ETH.

počet ethereových adres vs cena

Jakmile identifikujete jeden z hlavních hybatelů růstu cen, bude snazší předpovědět cenu v roce 2030. Následující graf ukazuje dva scénáře.

První předpokládá zpomalující růst v průběhu let. Aktivní adresy rostly od roku 50 každý rok o 2018 %. Konzervativní predikce ceny Etherea předpokládá, že růst se zpomalí o 25 % každý rok až do roku 2030. To umisťuje cenu Etherea někde kolem $ 20,000.

Na druhou stranu, optimističtější predikce ceny Etherea by předpokládala růst více v souladu s mírou přijetí internetu mezi roky 2000 a 2010. Výpočet předpokládá růst o 50 % do roku 2025 a 30 % do roku 2030. cena severně od $ 50,000.

predikce na základě růstu aktivity

Jak můžete vidět, Ethereum Blockchain má nebývalý potenciál. To nejsou ani ty nejbýčí předpovědi cen pro Ethereum. Čtyřicet dva špičkových odborníků a specialistů na kryptoměny odhaduje, že cena Etherea by mohla do konce roku 71,000 dosáhnout ohromujících 2030 XNUMX dolarů. 

Ať už bude cena Etherea v roce 2030 jakákoli, investice do Etherea a obecně do kryptoměn stále představují vzrušující příležitost s asymetrickým rizikem jako žádná jiná aktiva. Potenciální výnosy stále více než kompenzují volatilitu a riziko poklesu.  

Jízda je ještě dlouhá. Investujte bezpečně!


UPOZORNĚNÍ

Nejsem analytik ani investiční poradce. Vše, co zde uvádím, je čistě orientační, informační a vzdělávací. Všechny informace obsažené v mém příspěvku by měly být nezávisle ověřeny a potvrzeny. Nemohu být shledán odpovědným za jakoukoli ztrátu nebo škodu způsobenou na základě těchto informací. Uvědomte si prosím rizika spojená s obchodováním s kryptoměnami.