Kryptoautomatizované obchodování

Býčí prosazování

Po téměř roce vířících zvěstí nad trhem stále visela hrozba amerického regulačního a trestního vymáhání proti největší burze Crypto. Tyto fámy lze nyní konečně uložit do postele. Americké ministerstvo spravedlnosti udělilo Binance pokutu 4.3 miliardy dolarů ve formě penále a propadnutí věci. Ikonický generální ředitel burz CZ se přiznal k obvinění z praní špinavých peněz a odstoupil ze své funkce. 

Trhy na zprávu rychle zareagovaly. Po počátečním poklesu převzali vyprávění býci. BTC rychle se zotavil. Nejen, že věci mohly dopadnout mnohem hůř, ale konečně byla odstraněna velká nejistota. Binance z něj vyjde s nově „čistým“ listem a může pokračovat v provozu. V tak mladém a nestabilním odvětví, jako jsou kryptoměny, budou vždy existovat koncová rizika. Přesto je jasné, že většina „kostlivců ve skříni“, ať už to jsou FTX, Luna/Terra, 3AC, Celsius nebo nyní případ proti Binance, byla uložena do postele. Co se týče nálady na trhu, mezi námi a zahájením býčího trhu v roce 2024 mnoho nestojí.

V jiných zprávách z trhu investoři prodávali dolary nejrychlejším tempem za rok, zatímco v novém roce sázeli na pokles úrokových sazeb Federálního rezervního systému. Vzhledem k tomu, že inflace v USA v říjnu klesla na 3.2 %, více, než se očekávalo, a ekonomika nadále oslabuje, sázíme na to, že jsme byli svědky posledního nárůstu úrokových sazeb. To je dobrá zpráva pro riziková aktiva, jako jsou kryptoměny a jakýkoli účastník trhu s dluhem denominovaným v dolarech. Vzhledem k tomu, že sazby mohou klesat, kapitál bude hledat příležitosti s vyšší návratností. Takže teorie.

To však není vytesáno do kamene. Je ironií, že zatímco krátkodobá inflační očekávání klesají, dlouhodobější inflační očekávání, jak je uvedeno v našem předchozím sloupci, rostou, protože trhy očekávají, že pokles sazeb znovu podnítí inflaci. Fed to může dobře vidět jako znamení, že odloží pokles sazeb déle, než většina očekává. Rozhodnutí o sazbách bude jedním z hlavních motorů, které by mohly znovu rozproudit býčí trh. Pokud byl někdy čas sledovat, jak Federální rezervní systém interpretuje každý nadcházející datový bod, je to nyní.