Kryptoautomatizované obchodování

Coinrule a CoinLedger oznamují partnerství pro umožnění bezplatného vykazování daní pro uživatele

Vykazování daní v kryptoměnách může být těžkopádný proces kvůli velkému objemu transakcí a více peněženkám, které má daný uživatel k dispozici. Abychom to usnadnili, Coinrule uzavřel partnerství s Kniha mincí, nejvýše hodnocený kryptografický daňový software, který našim uživatelům přináší bezplatné možnosti vykazování daní.

Zobrazit vše Coinrule uživatelé, kteří se zaregistrovali před 31. prosincem 2023, obdrží e-mail s odkazem, který vám umožní získat bezplatné daňové výkazy CoinLedger za daný rok.  

Jak fungují krypto daně?

Ve většině zemí světa je kryptoměna považována za formu vlastnictví. Když generujete příjem z prodeje nebo vydělávání kryptoměn, tento příjem podléhá dani na základě vaší sazby daně z příjmu fyzických osob.

Kapitálové zisky

Když prodáte nebo jinak zlikvidujete své krypto, vzniká vám kapitálový zisk nebo ztráta na základě toho, jak kolísala cena vaší krypto od doby, kdy jste ji původně získali. 

Běžný příjem

Když vyděláváte kryptoměny, ať už jde o sázky, těžbu nebo práci, platíte daně z příjmu na základě spravedlivé tržní hodnoty kryptoměny v době, kdy byla vydělaná.

Pro hlubší analýzu toho, jak krypto daně fungují ve vaší jurisdikci, můžete odkazovat na tyto krypto daňové průvodce

Jak používat CoinLedger k automatizaci hlášení daní z kryptoměn

CoinLedger je přední softwarová společnost zabývající se daněmi kryptoměn, se kterou spolupracuje Coinrule usnadnit jednodušší výpočty daní a výkaznictví. Pomocí níže uvedených kroků můžete automaticky generovat své zisky, ztráty a formuláře daně z příjmu z vašich kryptotransakcí.

1. Vytvořte si bezplatný účet CoinLedger kliknutím na odkaz pro přihlášení, který jste obdrželi v e-mailu Coinrule

 

2. Přidejte všechny peněženky a burzy, které používáte, do CoinLedger


3. Importujte své historické transakce připojením burz a zadáním adres peněženky

4. Vygenerujte si daňové výkazy jedním kliknutím

A to je vše! Jakmile importujete své historické transakce do CoinLedger, budete moci generovat a stahovat daňové zprávy za rok 2023 zcela zdarma!

Pokud máte konkrétní daňové otázky týkající se vaší situace, tým CoinLedger vám rád pomůže! Jsou k dispozici na adrese help[at]coinledger.io.

Často kladené otázky

Co je CoinLedger?

CoinLedger je nejlépe hodnocená kryptoměnová daňová kalkulačka a nástroj pro sledování portfolia, který používá více než 500,000 2018 investorů po celém světě. Platforma byla založena v roce XNUMX a automatizuje celý proces vykazování daní v kryptoměnách.

Mohu použít platformu k výpočtu daní z? Coinrule?

Ano! V důsledku našeho partnerství Coinrule uživatelé mohou používat CoinLedger k bezplatnému vytváření daňových zpráv za rok 2023. 

Mám tisíce živností, může CoinLedger stále zpracovávat moje daňové přiznání zdarma?

Ano! CoinLedger má schopnost podporovat uživatele se stovkami tisíc obchodů. Daňové výkazy za rok 2023 jsou zdarma Coinrule uživatelů.