Kryptoautomatizované obchodování

Prodej novinek

Populární tržní rčení radí koupit fámu a prodat novinky. Velká část diskusí před tím Bitcoin Schválení spotového ETF se soustředilo na otázku, zda se případné schválení ukáže jako taková prodejní událost. S propadem bitcoinu pod 40 50 $, po krátkém vrcholu, kdy se dotkl XNUMX XNUMX $, rally ETF zjevně nedošla tempa. Přinejmenším v krátkodobém horizontu se schválení ETF ukázalo jako událost typu sell-the-news.

Některé ze základních faktorů tohoto poklesu jsou jednoduché vybírání zisků po silném náběhu od října. Přeměna fondu Grayscale GBTC na ETF také umožnila výběry značného množství dříve zamčených prostředků. Majetek FTX například prodal bitcoiny v hodnotě asi 1 miliardy dolarů, které byly uloženy v GBTC. Jiné důvody poklesu mohou být hlubší. Program Bank Term Funding Program (BTFP) Federálního rezervního systému, program likvidity pro banky, který byl zaveden za účelem zastavení bankovních run po kolapsu Silicon Valley Bank v březnu 2023, vyprší 11. března. Zda bude objekt obnoven, není jasné. Mezitím 2letý výnos amerického ministerstva financí začal růst, nikoli klesat, což naznačuje, že inflační očekávání rostou, nikoli klesají. To by mohlo oddálit snížení sazeb, které trhy očekávaly letos v březnu.

Tyto obavy existovaly i před schválením ETF. Ale sentiment řídí trhy. Natěšení ze spuštění ETF spolu s vyšší likviditou USD a očekáváním snížení sazeb zakryly makro nervozitu. Houthi rebelové v Jemenu blokující Rudé moře a pochybnosti ohledně sazeb a likvidity přivedly účastníky trhu zpět na zem. Teď cítíme kocovinu.

To není důvod k panice. Je to prostě čas, aby obchodníci přezkoumali své pozice a změnili se na věci, které přijdou. Zkušení čtenáři tohoto zpravodaje a každý účastník trhu vědí, že nálady se rychle mění. Mnoho základních důvodů pro vzrušení na trzích s kryptoměnami je stejně silné jako před dvěma týdny. K poslednímu rozběhu došlo s velmi malou pozorností hlavního proudu maloobchodu. Polovina bitcoinu se blíží.

Podobné nastavení bylo na místě na začátku roku 2020. Minishromáždění v roce 2019 odeznělo, pak zasáhla COVID Černá labuť. To, co se v březnu 2020 zdálo jako konec světa, se změnilo v jeden z nejsilnějších býčích trhů poslední doby. Sentiment se může rychle změnit a alespoň máme další zvěsti o ETF, na které se můžeme těšit.