Kryptoautomatizované obchodování

Denní obchodování s krypto

Jedním ze způsobů, jak vydělat peníze z digitálních měn, je účast na denním obchodování s kryptoměnami. Pokud se ještě chcete připojit, ještě není pozdě. Zde je vše, co potřebujete vědět o této formě obchodování s kryptoměnami.

Podle studie provedené v roce 2020 se velikost trhu s kryptoměnami odhadovala na 1.49 miliardy dolarů a očekává se, že do roku 4.94 dosáhne 2030 miliardy dolarů. Exponenciální tempo růstu 12.8 od roku 2021 do roku 2030 bude způsobeno zvýšeným přijímáním stávajících kryptoměn a vytvářením nových.

Co je denní obchodování?

Denní obchodování je krátkodobá strategie, která zahrnuje nákup a prodej kryptoměn ve stejný den. Je považován za vysoce rizikový kvůli vysoké volatilitě na trhu. 

Abyste uspěli v denním obchodování s kryptoměnami, musíte mít rozsáhlé znalosti o globálním trhu s kryptoměnami a technologii blockchain. Tyto informace vám pomohou činit informovaná rozhodnutí. Hlavním rozdílem mezi denním obchodováním s kryptoměnami a tradičním obchodováním je to, že druhé se spoléhá na dlouhodobý výkon vybrané kryptoměny.

Na druhou stranu v den, kdy krypto obchodníci využívají příležitostí k okamžitému zisku. Vědět, kdy koupit nebo prodat krypto aktiva, není snadné, protože je třeba vzít v úvahu několik faktorů. 

Naštěstí existuje mnoho online nástrojů a zdrojů, které můžete použít ke zvýšení své úspěšnosti, jako jsou screenery a obchodní simulátor. 

Denní obchodování vs swingové obchodování

Denní obchodování s kryptoměnami zahrnuje rozsáhlou technickou analýzu a systémy vytváření grafů pro krátkodobé obchody. Doporučuje se věnovat čas studiu toho, jak fungují systémy mapování, abyste snížili riziko ztráty peněz. 

Swingové obchodování je další oblíbenou strategií, kde obchodníci využívají cenových změn v krátkém až střednědobém časovém rámci. Cílem je identifikovat výkyvy cen kryptoměn a profitovat z nich. Všimněte si, že takové výkyvy mohou trvat dny, týdny a dokonce měsíce. 

Existují dva hlavní typy houpaček, a to:

  • Swing Highs – Toto je situace, kdy kryptotrh dosahuje vrcholu, než se vrátí zpět. Je to skvělá příležitost pro krátkodobý obchod.
  • Swing Lows – Toto je situace, kdy se trh propadne a poté se vrátí zpět. Tuto změnu na trhu můžete využít k dlouhému obchodu.

Podle odborníků jsou nejlepší krypto aktiva pro swingové obchody Binance Coin, Ethereum a Bitcoin. Toto hodnocení je založeno na skutečnosti, že tyto tři mají největší tržní kapitalizaci ve srovnání s ostatními digitálními měnami. V důsledku toho jsou nejlikvidnějšími kryptoměnami na trhu.

Pojďme změnit rychlost a diskutovat o nejlepších strategiích obchodování s kryptoměnami. 

Nejlepší strategie obchodování s kryptoměnami

  1. Zachyťte cenový výkyv

Tato swingová strategie se zaměřuje na identifikaci nebo „zachycení“ změny ceny na trendovém krypto trhu. Do obchodu vstupujete po stažení. Bod take-profitu by měl být nastaven těsně před vrcholem swingu na trhu, zatímco stop-loss by měl být pod pozicí nízké svíčky. 

  1. Klouzavý průměr Stěrač

Hlavním cílem této strategie je vydělat peníze z malých zisků a snížit riziko poklesu. Můžete to udělat častým otevíráním a zavíráním obchodů. Ve snaze snížit riziko jsou obchody uzavřeny během jediného dne; podmínky na trhu tedy významně neovlivňují celkový výkon obchodního systému. 

Stručně řečeno, obchodníci se snaží identifikovat krypto aktiva s klesajícím trendem, ale předpokládá se, že porostou. Cílem není získat maximální zisk, ale minimální zisk a přejít k další dostupné příležitosti.

  1. Multi Time Frame RSI skalpování

Většina lidí, kteří obchodují s kryptoměnami, neví, že všechny poklesy nejsou stejné, a proto by neměly být všechny interpretovány stejným způsobem. Vícenásobné skalpování RSI znamená nákup klesajícího kryptoaktiva, které může zůstat ve ztrátové pozici několik dní, protože nevykazuje žádné známky slabosti. Ziskové marže jsou obvykle vysoké, pokud se aktivum zotaví z propadu a vystřelí nahoru.

  1. Grid Trading 

Jednoduše řečeno, jde o strategii, která zahrnuje nákup a prodej krypto aktiv v určitých cenových intervalech. Při vstupu do obchodu jsou tyto intervaly nastaveny a vy můžete profitovat z cenových výkyvů na bočních trzích.

Obvykle jsou nákupní příkazy strategicky nastaveny pod vybranou aktuální cenu kryptoměny. Na druhou stranu jsou prodejní příkazy umístěny nad aktuální cenou. 

Jak řídit riziko při obchodování s kryptoměnami

Změřte možnost ztráty

Než vstoupíte do dne obchodování s kryptoměnami, rozhodněte se o množství peněz, které si můžete dovolit ztratit, pokud bude obchod proti vaší předpovědi. Pro začátečníky by procento rizika mělo být 1% nebo méně, když se učí lana. Udržování nízkého procenta také pomáhá maximalizovat dostupný kapitál a minimalizovat čerpání.

Diverzifikujte své portfolio

Kromě analýzy trhu vám diverzifikace portfolia přinese více příležitostí a větší snížení rizika. Vzhledem k tomu, že kryptotrh je dynamický, diverzifikovaná obchodní strategie pomůže snížit ztráty vzniklé u jednoho kryptoaktiva ziskem z obchodu s jiným aktivem.

V důsledku toho diverzifikace vytváří vyvážený rizikový profil, který vám pomůže získat maximální zisky v dlouhodobém horizontu. 

Prostudujte si tržní podmínky

Jedna chyba, kterou začátečníci kryptoobchodníci dělají, je, že vstoupí do obchodu za použití skutečných peněz (a příliš velkého množství z nich), než si prostudují podmínky na trhu a naučí se, jak obchodní platforma funguje. Odlište se tím, že si uděláte čas na rozsáhlý průzkum požadovaného trhu, než se na něj pustíte, abyste snížili riziko ztrát.

Například kryptoaktivum se slabým výkonem, které je široce obchodováno, se může vrátit zpět, když se to nejméně očekává. Investice do takového aktiva, když je cena nízká, může výrazně zvýšit váš bankroll, pokud se vrátí zpět.

Před vstupem do obchodu byste měli důkladně prostudovat trh. Očekávejte to nejlepší a mějte plán, jak se odrazit, pokud trh nefunguje tak, jak jste očekávali.

Závěrečné myšlenky

Denní obchodování s kryptoměnami je jedinečný způsob, jak profitovat z rostoucího a lukrativního trhu s kryptoměnami. Identifikujte nástroje, které můžete použít ke studiu trhu před vstupem do obchodu, abyste snížili riziko ztrát. Ještě důležitější je, aby rozpočet podle toho, aby se zabránilo utrácení více, než si můžete dovolit ztratit.